Η Εθνική Γαλλίας είναι το φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2020 σύμφωνα με την ιστορία!

Euro 2020: Στη μάχη για την κατάκτηση του Euro μπαίνουν αύριο 24 Ευρωπαϊκές χώρες, μόνο ένας όμως μπορεί να βγει νικητής και να ανεβεί στη κορυφή της Ευρώπης, με την ιστορία να λέει πολλά!

Η Πορτογαλία μπορεί να θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της όμως η προϊστορία έχει άλλη άποψη σύμφωνα με έρευνα του BBC.

Euro 2020: Κι όμως η Γαλλία θα το πάρει-Δείτε το γιατί

Με βάση λοιπόν τα στατιστικά και την ιστορία, φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου είναι η Γαλλία και οι λόγοι είναι ξεκάθαροι!

Πιο συγκεκριμένα η Εθνική Γαλλίας πληροί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να στεφθεί πρωταθλήτρια. Ποιες είναι αυτές;

Πρόκριση απευθείας

Πρώτα από όλα, να έχει προκριθεί απευθείας στην τελική διοργάνωση  του Euro χωρίς να χρειαστεί η διαδικασία των προκριματικών καθώς από την στιγμή που αυτά εισήχθησαν στο Euro του 1996 καμία ομάδα μέσω αυτής της μεθόδου δεν έχει καταφέρει να κερδίσει το τρόπαιο.

To κριτήριο αυτό απομακρύνει τέσσερις από τη λίστα μας.

Να έχει τερματίσει πρώτη στον όμιλο

Ακόμη μια απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδοξη πρωταθλήτρια Ευρώπης να έχει αναδειχθεί πρώτη στον εκάστοτε όμιλο. Αυτό συμβαίνει καθώς από το 1996 και μετά οι ομάδες που συμμετέχουν στο Euro έγιναν από 8 – 16 με αποτέλεσμα να προκρίνονται δύο Εθνικές από κάθε όμιλο στην προημιτελική φάση.

Euro 2020: Κι όμως η Γαλλία θα το πάρει-Δείτε το γιατί

Να μην είναι οικοδεσπότης

Σημαντικό επίσης είναι πως από το 1980 και μετά καμία ομάδα που έχει τον ρόλο του οικοδεσπότη δεν κατάφερε να ανεβεί στη κορυφή της Ευρώπης, γεγονός που αν ισχύσει και στη φετινή διοργάνωση θα αποκλείσει τις  12 χώρες που θα την φιλοξενήσουν!

Euro 2020: Κι όμως η Γαλλία θα το πάρει-Δείτε το γιατί

Να έχει αγωνιστεί στο παρελθόν σε τελικό

Προϋπόθεση για να βγει νικητής επίσης σύμφωνα με την ιστορία είναι να έχει βρεθεί σε τελικό παλαιότερης διοργάνωσης. Όλα αυτά τα στοιχεία οδηγούν σε δύο Εθνικές ομάδες, αυτή του Βελγίου και της Γαλλίας, με την μάχη να κρίνεται στους πόσους παίκτες είχε η κάθε μια στο UEFA Champions League της προηγούμενης σεζόν.

Euro 2020: Κι όμως η Γαλλία θα το πάρει-Δείτε το γιατί

Να έχει τους περισσότερους παίκτες στο Champions League της προηγούμενης σεζόν

Έτσι, με βάση και το τελευταίο κριτήριο. η Γαλλία, με 63 παίκτες στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κατείχε την πρώτη θέση έναντι των μόλις 18 παικτών που είχε αντίστοιχα το Βέλγιο.

Με αυτόν τον τρόπο η μοναδική ομάδα που διαθέτει όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι η Γαλλία, με την ιστορία να δείχνει πως αυτή θα σηκώσει το Euro 2020!

Euro 2020: Κι όμως η Γαλλία θα το πάρει-Δείτε το γιατί

Μη χάσετε τον απόλυτο οδηγό για το Euro 2020 – Αγοράστε το περιοδικό online από το Magbox.gr. Με τέσσερα περιοδικά έχετε 20% έκπτωση και δωρεάν έξοδα αποστολής!  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Euro 2020 – Εθνική Γαλλίας: Πανέτοιμος ο Μπενζεμά, γλίτωσε τα χειρότερα

Euro 2020: Τα μάτια σας σε αυτούς τους παίκτες

Euro 2020: Με έντεκα παίκτες από την Κ21 η Ισπανίας λόγω κορονοϊού