EUROSTORIES

Euro 2020 – Πάτρικ Σικ: Ποιος είναι ο Τσέχος που έβαλε αυτό το «άρρωστο» γκολ στη Σκωτία

Ο Πάτρικ Σικ υπέγραψε το 2-0 της Τσεχίας επί της Σκωτίας και μας έκανε να πατάμε play ξανά και ξανά για να δούμε το 2ο γκολ του.
Euro 2020 – Πάτρικ Σικ: Ποιος είναι ο Τσέχος που έβαλε αυτό το «άρρωστο» γκολ στη Σκωτία

Ο Πάτρικ Σικ υπέγραψε το 2-0 της Τσεχίας επί της Σκωτίας και μας έκανε να πατάμε play ξανά και ξανά για να δούμε το δεύτερο γκολ του.

Να μην το ψάχνουμε πολύ; Είδαμε ήδη το καλύτερο γκολ του Euro 2020; Ας πούμε ότι όποιος άλλος θέλει να διεκδικήσει την εν λόγω διάκριση, θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ. Πάρα πολύ. Καθότι αυτό που έβαλε ο Πάτρικ Σικ, το δεύτερο προσωπικό του στο δρόμο για την ιδανική αρχή της Τσεχίας στο τουρνουά (2-0), ήταν ομορφιά και αριστούργημα μαζί. Από τη σέντρα, με τη μία, η μπάλα πήρε την τέλεια φαλτσαριστή τροχιά – η φωτό που έχουμε παραπάνω το δείχνει αρκετά καθαρά. Ο Σκωτσέζος γκολκίπερ Μάρσαλ μπορεί να αντλεί παρηγοριά (λέμε τώρα…) από το ότι η φάτσα του θα παίζει καιρό σε highlight.Ο επιθετικός της Λεβερκούζεν βρήκε δίχτυα από τα 45,5 μέτρα. Είναι το πιο μακρινό γκολ σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από το 1980 και έπειτα, από τότε δηλαδή που καταγράφονται επίσημα τέτοια δεδομένα.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη

Ο Πάτρικ Σικ φέρει, εδώ και καιρό, την ταμπέλα της μεγάλης ελπίδας του τσεχικού ποδοσφαίρου. Μόνο που η πορεία του χωρίς να είναι κακή, δεν ήταν η αναμενόμενη. Προϊόν των ακαδημιών της Σπάρτα Πράγας, έφυγε το 2016 για τη Σαμπντόρια, ήταν λίγο αναπάντεχο, καθώς δεν είχε παίξει και πολύ νωρίτερα. Γρήγορα, ωστόσο, φάνηκε ότι κάτι πολύ καλό έχουμε εδώ. Τα 13 γκολ σε 35 συμμετοχές μεταφέρουν μέρος της πολύ ελκυστικής εικόνας. Αυτής που έκανε τη Ρόμα να δώσει 34 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, 30 δηλαδή παραπάνω από όσα είχε δώσει ένα χρόνο πριν η «Σαμπ» (ο ορισμός της υπεραξίας). Έσταζε μέλι ο τότε αθλητικός διευθυντής των Ρωμαίων, ο «πολύς» Μόντσι, καμάρωνε για την έλευση «ενός από τα πιο λαμπρά ταλέντα στο διεθνές ποδόσφαιρο». Μόνο που η πορεία των γεγονότων δεν δικαίωσε τον Ισπανό. Ο Σικ ήταν απογοητευτικός, εντελώς μακριά από όσα είχε δείξει νωρίτερα. Ταράχτηκε με την πίεση που συνάντησε στην «Αιώνια Πόλη», με τις απαιτήσεις.

Καιρός να πάει παρακάτω

Ο δανεισμός του στη Λειψία θεωρήθηκε διέξοδος για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές. Όντως, τα πήγε αρκετά καλά εκεί. Βρήκε ξανά πατήματα, ανέκτησε την αυτοπεποίθησή του. Έμοιαζε βέβαιο ότι θα παραμείνει με κανονική μεταγραφή, αλλά πρόλαβε η Λεβερκούζεν. Έδωσε 26,5 εκατ. ευρώ στους «τζαλορόσι» και έκανε δικό της τον Σικ, στις αρχές της σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε. Στις «ασπιρίνες», ο 25χρονος Τσέχος κατέγραψε μία τίμια σεζόν, όχι κάτι το φοβερό. Ίσως αυτό το Euro να του δώσει αυτά που του λείπουν για να απελευθερώσει πλήρως το potential του. Η αρχή τουλάχιστον, υπήρξε πολύ υποσχόμενη. Ο ίδιος λέει συχνά ότι πηγή έμπνευσής του είναι ο Ζλάταν. Ε, καιρός να δείξει την ίδια με το Σουηδό αποφασιστικότητα. Να ξεπεράσει επίσης αυτή τη συστολή και τον εκνευρισμό, που τον κρατάει πίσω. Πιο μικρός δεν ήθελε να ξέρει ότι τον βλέπει ο πατέρας του από τις εξέδρες, γινόταν νευρικός, αντιδρούσε άσχημα. Στη Ρώμη του κακοφάνηκε η μεγάλη πίεση, το ότι δεν μπορούσε να κάνει βήμα στην πόλη χωρίς να τον σταματήσει κάποιος φαν. Καιρός να πάει παρακάτω.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Euro 2020 – Ντένζελ Ντάμφρις: Από την Αρούμπα με αγάπη!

Παναιτωλικός: Επίσημο του Γιάννη Αναστασίου

Ολυμπιακός: Ξανά η Ατλέτικο για Σα

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Euro 2020 – Πάτρικ Σικ: Ποιος είναι ο Τσέχος που έβαλε αυτό το «άρρωστο» γκολ στη Σκωτία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.