EURO 2020

Τόμας Μίλερ-Ματς Χούμελς: Γι’ αυτό ο Γιόαχιμ Λεβ έβαλε νερό στο κρασί του και τους κάλεσε ξανά στην εθνική Γερμανίας

Μετά από δύο χρόνια, οι Τόμας Μίλερ και Ματς Χούμελς επιστρέφουν στην εθνική Γερμανίας, καθώς ο Γιόαχιμ Λεβ άλλαξε… μυαλά και γνώμη.
Μετά από δύο χρόνια, οι Τόμας Μίλερ και Ματς Χούμελς επιστρέφουν στην εθνική Γερμανίας, καθώς ο Γιόαχιμ Λεβ άλλαξε… μυαλά και γνώμη.

Μετά από δύο χρόνια, οι Τόμας Μίλερ και Ματς Χούμελς επιστρέφουν στην εθνική Γερμανίας, καθώς ο Γιόαχιμ Λεβ άλλαξε… μυαλά και γνώμη.

Μία μέρα μετά τον Ντιντιέ Ντεσάν, ακόμα ένας εκλέκτορας μεγάλης εθνικής ευρωπαϊκής ομάδας άλλαξε γνώμη για παίκτη (παίκτες) που είχε πει ότι δεν θα καλούσε ξανά ποτέ. Με τη διαφορά ότι ο Γιόαχιμ Λεβ είχε μόνος του «τελειώσει» τους Τόμας Μίλερ και Ματς Χούμελς. Δεν του είχαν κάνει δηλαδή κάτι τα παιδιά, όπως ο Καρίμ Μπενζεμά στον Ντεσάν. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το μότο των ημερών σε διεθνές επίπεδο είναι η «εθνική συμφιλίωση»…

Μονόδρομος και κοινό μυστικό

Περισσότερο από δύο χρόνια χρειάστηκε ο Λεβ για να ανακαλέσει την απόφαση που πήρε μετά το εφιαλτικό για τη Γερμανία, Μουντιάλ του 2018. Στο πλαίσιο της επιχείρησης «ανασύνταξη» που ξεκίνησε αμέσως μετά το φιάσκο στη Ρωσία, οι Μίλερ, Χούμελς και Τζερόμ Μπόατενγκ έγιναν κάτι σαν αποδιοπομπαίοι τράγοι. Για τον τελευταίο ούτε τώρα άλλαξε το status, δίκαιο ή άδικο χωράει πολλή συζήτηση. Οι άλλοι δύο ωστόσο πήραν δεύτερη ευκαιρία, την οποία πέραν ότι αξίζουν 100% αγωνιστικά, επέβαλαν οι συνθήκες. Η διετία που έλειψαν ήταν (επίσης) κάκιστη για τα «πάντσερ». Η έλλειψη ηγέτη ήταν εμφανέστατη σε μια ομάδα σε κρίση αυτοπεποίθησης και έναν προπονητή παγιδευμένο στις εμμονές του και στη φθορά του χρόνου.

Η επαναφορά τους ήταν μονόδρομος και κοινό μυστικό. Ο Λεβ θα χρειαστεί κάθε δυνατό όπλο για να πετύχει σε αυτό που θα ‘ναι το τελευταίο του τουρνουά στον πάγκο της εθνικής ομάδας της πατρίδας του – ο Χάνσι Φλικ προετοιμάζεται για τη διαδοχή. Δεν γινόταν άλλο να επιμένει πεισματικά σε μία απόφαση που πήρε υπό άλλες συνθήκες και διαφορετικό σκεπτικό και κυρίως είδε στην πράξη πως δεν ήταν σωστή. Προς τιμήν του, δεν στάθηκε δογματικός, αλλά κατάπιε τον εγωισμό και την περηφάνια του με γνώμονα το γενικότερο καλό. Απαιτείται πια να επανεντάξει αρμονικά στο σύνολο τους δύο παίκτες, καθώς επίσης και να αντλήσει το καλύτερο δυνατό.

Ο ξεχωριστός Μίλερ και ο πολύπειρος Χούμελς

Ο Μίλερ φέρνει ξανά αυτό το τόσο ιδιαίτερο αγωνιστικό στιλ και προφίλ, που τον κάνει να μοιάζει σαν να έχει έρθει από άλλο γαλαξία. Ο τρόπος που κινείται στο γήπεδο, η αντίληψη, το ένστικτό και η «εργασιομανία» του, όλα φτιάχνουν ένα ξεχωριστό, κατάδικό του, καλούπι. Λίγοι ποδοσφαιριστές έχουν τόσο καλή αίσθηση του χώρου, αλλά και τόσο αντικειμενική άποψη για την πραγματική τους αξία, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ο Λεβ πρέπει να δείξει ότι έμαθε από το λάθος του το 2018 όταν προσπάθησε να πάρει πράγματα που δεν έχει από τον ποδοσφαιριστή της Μπάγερν. Κάτι περίεργο, αν σκεφτούμε ότι σε παλαιότερες διοργανώσεις μια χαρά αξιοποιούσε το «Μίλερ στιλ».  Για τον Χούμελς τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεχωριστά. Είναι ένας εξαιρετικός κεντρικός αμυντικός, έστω και αν δεν είναι πια στους καλύτερους του κόσμου όπως μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Παραμένει, σταθερά, γεμάτος εμπειρία, παραστάσεις και γνώσεις.

Η Γερμανία έπεσε χαμηλά τα τελευταία χρόνια, μεταξύ άλλων έφαγε 6 από την Ισπανία, έχασε ως και από τη Βόρεια Μακεδονία. Πράγματα εντελώς ανήκουστα με βάση όσα θεωρούσαμε δεδομένα για αυτήν. Προσπαθεί συνεπώς να βρει ξανά τον εαυτό της και θα χρειαστεί να είναι στο τοπ πολύ γρήγορα αν θέλει να επιβιώσει στο Euro, το οποίο είναι δύσκολο γι’ αυτήν με το καλημέρα (Γαλλία, Πορτογαλία και Ουγγαρία στον όμιλό της).

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.

ΣΧΟΛΙΑ