Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ ζήτησε από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας του να συμμορφωθεί με το Σύνταγμα

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ ζήτησε από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας του να συμμορφωθεί με το Σύνταγμα

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ ζήτησε από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας του να συμμορφωθεί με το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας και να αλλάξει το όνομά της, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών!

Ξεκάθαρος ο Ζόραν Ζάεφ για το θέμα, που ενέτεινε την κρίση ανάμεσα στην Ελλάδα και τη χώρα του.

H Βόρεια Μακεδονία συμμετείχε στο Euro 2020 ως «FF’’M‘‘» (Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία «Μακεδονίας») γεγονός, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την Ελλάδα, με την Αθήνα να βάζει στον «πάγο» την κύρωση των τριών μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων που ήταν προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα.

Σε συνέντευξή στον τηλεοπτικό σταθμό Telma, ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρθηκε στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με τη φανέλα της ομάδας στο EURO 2020, στην οποία αναγράφονταν τα αρχικά FFM (που αφορούν την αγγλική ονομασία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και αντιστοιχούν στο Football Federation of Macedonia).

«Περιμένω από τις αθλητικές ομοσπονδίες και ενώσεις, ακόμη και εκείνες που δεν λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, ν’ ακολουθήσουν το συνταγματικό όνομα της χώρας» ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας. Τόνισε πως η «Συμφωνία των Πρεσπών» διασφαλίζει το μέλλον της χώρας και πως δεν χρειάζονται νέες εχθρότητες και εντάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Μέσι: Ανανεώνει και μένει στην Μπαρτσελόνα!

Καλάθης: «Τιμή για μένα να φορώ τη φανέλα της Ελλάδας»

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά – Δικηγόρος Μπάμπη «Σε 10 με 15 μήνες η δίκη»