EUROPA LEAGUE

Ατλέτικο… League!

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε επιβλήθηκε 3-0 της Μαρσέιγ και κατέκτησε το 3ο Europa League της τελευταίας οκταετίας
Ατλέτικο… League!

Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, η Ατλέτικο Μαδρίτης επιβλήθηκε 3-0 της Μαρσέιγ στο «Παρκ Ολιμπίκ Λιονέ» και κατέκτησε το 3ο Europa League της τελευταίας οκταετίας.

Ο Κώστας Μήτρογλου πέρασε ως αλλαγή στο 74’ και 7 λεπτά αργότερα σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Γιαν Όμπλακ, σε ένα κομβικό σημείο που το σκορ ήταν 2-0 και ο τελικός είχε… ψωμί.

Δοκάρι ο Μήτρογλου στο 81′ (vid)

Δίχως εκπλήξεις παρέταξαν τις ενδεκάδες τους οι Ρούντι Γκαρθία (4-2-3-1 με Ζερμέν στην κορυφή) και Ντιέγκο Σιμεόνε (4-4-2).

Με την ώθηση της… εντοπιότητας, η Μαρσέιγ μπήκε καλύτερα στο «Παρκ Ολιμπίκ Λιονέ» και έχασαν κλασική ευκαιρία στο 4ο λεπτό, όταν το πλασέ του Ζερμέν πέρασε άουτ.

Η κατοχή μετά το πέρας του 20λέπτου έγραφε 61% υπέρ των τυπικά γηπεδούχων, αλλά σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Ζαμπό Ανγκισά έκανε λάθος κοντρόλ μετά από πάσα του Μανταντά.

Ο Γκριεζμάν το εκμεταλλεύθηκε, προχώρησε προς την αντίπαλη περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έδωσε το προβάδισμα στους «ροχιμπλάνκος».

Η Μαρσέιγ συνέχισε να δείχνει επιθετική πρωτοβουλία, αλλά στο 31’ αποδείχθηκε και άτυχη, αφού ο Παγέτ αποχώρησε τραυματίας με δάκρυα στα μάτια.

Η βροχή δυνάμωσε, όχι όμως και η θέληση των παικτών του Γκαρθία, οι οποίοι έδειχναν να έχουν αποσυντονιστεί με το γκολ της απροσεξίας και το πρόβλημα του καλύτερου παίκτη τους.

Τρία λεπτά μετά τη σέντρα του β’ ημιχρόνου, ο Κόκε έδωσε στον Γκριεζμάν, εκείνος προστάτευσε ιδανικά την μπάλα, την κατάλληλη στιγμή την τσίμπησε πάνω από τον Μανταντά και έφερε την Ατλέτικο αγκαλιά με το κύπελλο.

MVP της αναμέτρησης ο Γάλλος, ο οποίος είχε συμμετοχή σε 12 γκολ των «ροχιμπλάνκος» στην εφετινή διοργάνωση (8 ως σκόρερ/ατομικό ρεκόρ – 4 ως δημιουργός).

Η Μαρσέιγ δεν έδειξε τα δόντια της στο υπόλοιπο διάστημα, με συνέπεια να γνωρίσει την τρίτη της ήττα σε τελικό Europa League μετά το 1999 από την Πάρμα και το 2004 από τη Βαλένθια.

Πολύ δύσκολα η έκβαση θα ήταν διαφορετική από τη στιγμή που η Ατλέτικο μετρούσε 15/15 νίκες στους τελευταίες αγώνες που προηγείτο στο ημίχρονο.

Παρεμπιπτόντως αυτή ήταν η πρώτη γαλλοϊσπανική μονομαχία σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά το 2004.

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε, από την πλευρά του, ο οποίος παρακολούθησε το ματς από ένα ειδικό μπουθ λόγω τιμωρίας, κατέκτησε το δεύτερο Europa League με την Ατλέτικο, αφού είχε προηγηθεί εκείνο του 2012 (σ.σ. και οι χαμένοι τελικοί του Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης).

Μετά τους άσους του Παναθηναϊκού το 1971, τον Άκη Ζήκο και τον Αλέξανδρο Τζιόλη, ο Κώστας Μήτρογλου έγινε ο 14ος Έλληνας που συμμετείχε σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης (μπήκε στο 74’), αλλά ούτε εκείνος κατάφερε να αγγίξει την κούπα.

Θα μπορούσε να έχει τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του διαφορετική μοίρα αν η κεφαλιά του στο 81′ δεν σταματούσε στο δεξί δοκάρι του Όμπλακ.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 89′ ο Γκάμπι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με διαγώνιο σουτ.

Κίτρινες: 38’ Αμαβί, 75’ Λουίζ Γκουστάβο, 78’ Ενζί – 23’ Βρσάλκο, 78′ Λούκας Ερνάντεθ

Κόκκινες: –

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Σαρ, Ραμί, Λουίζ Γκουστάβο, Αμαβί, Ζαμπό Ανγκισά, Σανσόν, Παγέτ (32′ Μαξίμ Λοπέζ), Τοβέν, Οκάμπος (55’ Ενζί), Ζερμέν (74′ Μήτρογλου).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Βρσάλκο (46’ Χουανφράν), Χιμένες, Γκοντίν, Λούκας Ερνάντεθ, Γκάμπι, Σαούλ, Κόκε, Κορέα (88′ Πάρτεϊ), Γκριεζμάν (90′ Τόρες), Ντιέγκο Κόστα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ατλέτικο… League!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.