Απίστευτη συμβουλή Άλαρνταϊς: «Μπέρνλι καλύτερα να αποκλειστείς»


Sportime Team

Απίστευτη συμβουλή Άλαρνταϊς: «Μπέρνλι καλύτερα να αποκλειστείς»


Η ατάκα του Σαμ Άλαρνταϊς, προς την Μπέρνλι, μοιάζει υπερβολική. Αλλά δεν είναι και… άνω ποταμών. Διαθέτει μερική ποδοσσφαιρική σοφία και λογική.

Ο άλλοτε ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Αγγλίας ρωτήθηκε για την ευρωπαϊκή παρουσία της Μπέρνλι, αντίπαλο του Ολυμπιακού στα πλέι οφ του Europa League, και η συμβουλή του προς τον προπονητή της, Σον Ντάις ήταν απλή: «Όταν είσαι ένα μικρότερο κλαμπ και αγωνίζεσαι στην Ευρώπη και η ομάδα σου παίζει και στην Premier League την Κυριακή , είναι κάτι δύσκολο να επιτευχθεί».

Με απλά λόγια, ο «Μπιγκ Σαμ» προέτρεψε την Μπερνλι να δει την αλήθεια και να μην… σκοτωθεί να προκριθεί στους ομίλους του Europa League, έτσι ώστε να μην καταστρέψει τη σεζόν της στην Premier League.

Ο Άλαρνταϊς, ο οποίος είχε φτάσει στους «32» του Europa League τη σεζόν 2005-2006 με την Μπόλτον, έφερε το παράδειγμα της Ιπσουιτς, η οποία στην πρώτη σεζόν της αγωνίστηκε στην Ευρώπη και κατόπιν υποβιβάστηκε.

«Το να λες δημόσιο πως δεν θέλεις να προκριθείς, δεν είναι σωστό. Αλλά αν εκθέσεις τον προβληματισμό σου στους ιδιοκτήτες. Ο Σον δεν έχει την ομάδα για να αντέξει. Το ίδιο συνέβη με τον Τζορτζ Μπερλι στην Ιπσουιτς», επεσήμανε.


Sportime Extras