Η συνέντευξη Τύπου του Γερμανού προπονητή της Ντουντελάνζ.

Ο Ντίνο Τοπμέλερ στάθηκε στα πολλά λάθη της Ντουντελάνζ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο πρόκρισης του Ολυμπιακού από τον 6ο όμιλο του Europa League.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Γερμανού προπονητή της Ντουντελάνζ:

Πριν από το ματς είχατε πει ότι περιμένετε κάτι ως ομάδα από αυτό το ματς. Ίσως αυτή η προσμονή να μετατράπηκε σε φόβο;

«Όχι, δεν το πιστεύω γιατί τα γκολ προήλθαν από συγκεκριμένους λόγους. Το πρώτο από μία στημένη φάση, το δεύτερο από μία χαμένη μπαλιά, ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι όταν παίζεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι τα λάθη τα πληρώνεις. Το ίδιο συνέβη και στο τρίτο γκολ και στο τέταρτο γκολ που χάσαμε την μπάλα έξω από την περιοχή μας. Όταν κάνεις τέτοια λάθη, θα δεχτείς γκολ».

Πόσο δύσκολο ήταν να επανέλθετε στο παιχνίδι μετά το 4-0 του πρώτου ημιχρόνου;

«Δεν είναι εύκολο αποτέλεσμα, αλλά όπως είπαμε και προηγουμένως ξέραμε ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Αυτό επιθυμούσαμε, όμως. Θέλουμε να αντιμετωπίζουμε τέτοιες ομάδες γιατί μόνο να μάθουμε μπορούμε από μία τέτοια διαδικασία. Βγαίνοντας από τα αποδυτήρια είχα πει με τους παίκτες ότι θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα και να σκοράρουμε. Αν και η ήττα ήταν οδυνηρή μπορούμε να κρατήσουμε κάποια θετικά πράγματα».

Πριν από το παιχνίδι είχατε πει ότι θα προσπαθήσετε να κρατήσετε το 0-0. Συνέβη, όμως, το χειρότερο δυνατό σενάριο.

«Όταν έρχεται νωρίς ένα γκολ, αυτό πάντοτε ευνοεί τον γηπεδούχο. Ξέραμε ότι αν κάναμε λάθη, θα ήταν δύσκολα τα πράγματα για εμάς. Στάθηκα κοντά στους παίκτες μου και είδα την αντίδρασή τους στο δεύτερο ημίχρονο. Τους είπα να έχουν το κεφάλι ψηλά γιατί καταφέραμε κάτι μοναδικό, που παίζουμε στη διοργάνωση. Δεν ξέρω αν θα επαναληφθεί κάτι τέτοιο την επόμενη χρονιά».

Είπατε για κάποια λάθη προτού δεχτείτε τα τέρματα. Πώς μπορείτε να τα αποφύγετε αυτά τα λάθη;

«Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια μαγική λύση. Όταν χάνεις την μπάλα σε απόσταση λίγων μέτρων, πώς μπορείς να το διδάξεις αυτό στους παίκτες; Μπορεί να το δουλέψεις δέκα φορές και εννιά εξ αυτών να βγει σωστά. Μετράει πάντοτε ο ανθρώπινος παράγοντας και το ανθρώπινο λάθος. Αυτό που πρέπει να δουλέψουμε, είναι η ομαδική λειτουργία».

Ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να κερδίσει το παιχνίδι και είχαμε υποθέσει ότι θα πίεζε ψηλά. Αποτέλεσε έκπληξη για εσάς;

«Όχι. Εμείς περιμέναμε να μας πιέσει ψηλά, όμως όταν δέχεσαι ένα γκολ από την πρώτη στημένη φάση, τότε τι να πεις; Όταν κάνεις ένα τέτοιο πρώτο ημίχρονο, τι μπορείς να περιμένεις; Εμείς είχαμε την κατοχή, αλλά όπως προείπα, όταν κάνεις τέτοια λάθη, τι μπορείς να περιμένεις;».

Μιλήσατε για θετικά στοιχεία στο δεύτερο ημίχρονο. Ποια είναι αυτά;

«Το γκολ του Σινάνι ήταν εκπληκτικό. Πήρε την μπάλα, διεκδίκησε, και κυνήγησε το γκολ. Είναι κάτι που περιμένω να το κάνουν όλοι οι επιθετικοί της ομάδας. Ο Σινάνι έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και είμαι περήφανος που σκόραρε».

Βλέπετε τον Ολυμπιακό να προκρίνεται;

«Πιστεύω ότι το σημερινό αποτέλεσμα ήταν ένα αποτέλεσμα της ποιότητας του Ολυμπιακού. Μπορεί να προκριθεί ο Ολυμπιακός γιατί έχει το τελευταίο παιχνίδι στο Καραϊσκάκης. Όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι η προτεραιότητά μου να μιλήσω για τον Ολυμπιακό».