ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

European Super League ώρα μηδέν – Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα σε δικαστική διαμάχη με την UEFA!

Ξεκινούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο οι ακροάσεις για την αντιδικία της European Super League με την UEFA, περίπου 1,5 χρόνο μετά την κατάρρευση των πλάνων.
Ξεκινούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο οι ακροάσεις για την αντιδικία της European Super League με την UEFA, περίπου 1,5 χρόνο μετά την κατάρρευση των πλάνων.

Ήταν Ιανουάριος του 2021 όταν η European Super League έφερνε «σεισμό» στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με 12 κορυφαίους ευρωπαϊκούς σύλλογους να σχεδιάζουν την ίδρυσή της.

Πλέον, ενάμιση χρόνο μετά λαμβάνει χώρα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο η διήμερη ακρόαση για την αντιδικία της European Super League με την UEFA.

Στη μια πλευρά  βρίσκονται οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, οι τρεις εναπομείναντες σύλλογοι που υποστηρίζουν στο συγκεκριμένο εγχείρημα και των οποίων απειλήθηκε μέχρι και η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στόχος είναι να πείσουν τους δικαστές ότι θα πρέπει να επιτραπεί να συνεχιστούν τα σχέδια για την καθιέρωση της διοργάνωσης και ότι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν θα μπορεί πλέον να έχει το μονοπώλιο στη διοργάνωση διεθνών διοργανώσεων.

Η άλλη μεριά αποτελείται από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα στηρίξουν το κυβερνών σώμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Φυσικά, το τελικό αποτέλεσμα δεν αναμένεται να είναι άμεσο. Η αβεβαιότητα για το πώς μπορεί να επηρεαστεί το μέλλον των διοργανώσεων μπορεί να… τραβήξει μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ιωσήφ Σηφάκης

«Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα… και δε θα δουλέψεις ποτέ». Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει αυτή την έκφραση και κάπως έτσι κινήθηκα και εγώ. Από το τμήμα Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών μηχανικών στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και πλέον στο sportime.gr με στόχο την παρουσίαση των ειδήσεων με ενδιαφέρον, αξιόπιστο και αμερόληπτο τρόπο.

ΣΧΟΛΙΑ