Η UEFA δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια και διέταξε πειθαρχική έρευνα στις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους αναφορικά με τη συμμετοχή τους στη σύσταση της European Super League.

UEFA: Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου έχει πάρει εδώ και καιρό την απόφαση να μην μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και να θέσει τις ομάδες που συντέλεσαν στη σύσταση της European Super League, προ των ευθυνών τους.

Σήμερα, αυτές οι απειλές που ακούστηκαν συχνά πυκνά μέσα από επίσημα χείλη της UEFA, πήραν σάρκα και οστά για τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

Οι τρεις από τις δώδεκα ομάδες που είχαν υπογράψει την ιδρυτική διακήρυξη της νέας Λίγκας είναι επίσημα πια αντιμέτωπες με πειθαρχικές κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία.

Όπως έγινε γνωστό, ανοίγει σχετική έρευνα για τη στάση των τριών συλλόγων, τις προθέσεις τους και το μέλλον τους στην UEFA με ό,τι αυτό συνεπάγεται αναφορικά με την παρουσία τους στις διασυλλογικές διοργανώσεις.

Είναι οι τρεις ομάδες που φαίνεται να επιμένουν ότι το σχέδιο για την ευρωπαϊκή Super League μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Οι 9 από τις 12 ομάδες που αποχώρησαν από τη European Super League, υπέγραψαν νέο μνημόνιο συνεργασίας με την UEFA, η οποία θα τους κατακρατήσει την επόμενη σεζόν 5% επί των εσόδων που θα λάβουν, βάζοντας οριστικό τέλος στη δημιουργία της κλειστής λίγκας.

Οι μόνες ομάδες που δεν υπέγραψαν το εν λόγω μνημόνιο είναι η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Γιουβέντους οι οποίες παραπέμφθηκαν πλέον στα δικαιοδοτικά/πειθαρχικά όργανα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, κινδυνεύοντας ακόμα και με αποκλεισμό από τη διοργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στην αντεπίθεση για τη European Super League Μπαρτσελόνα Ρεάλ και Γιουβέντους: «Δεν ανεχόμαστε απειλές!»