Κρήτη: Ιδρύθηκε ομάδα με το όνομα του Ευγένιου Γκέραρντ

Το όνομα του θρυλικού Ευγένιου Γκέραρντ έχει πλέον μια ομάδα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο χωριό που ζούσε.

Το όνομα του θρυλικού Ευγένιου Γκέραρντ έχει πλέον μια ομάδα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο χωριό που ζούσε.

Η 15ετής θητεία του Ολλανδού προπονητή στον πάγκο του ΟΦΗ σημάδεψε για πάντα την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ευγένιος Γκέραρντ, με έδρα την Ελιά του νομού Ηρακλείου, είναι γεγονός!

Η ομάδα θα στελεχωθεί από την ακαδημία GERARDS – PAPADAKIS SOCCER ACADEMY που είχαν ιδρύσει ο αείμνηστος με τον γιο του Μανώλη Παπαδάκη τον Σεπτέμβριο του 2016.

Στο άμεσο μέλλον, μάλιστα, θα μπορεί να συμμετάσχει στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του νέου συλλόγου: «Το 1985 ήρθε στην Κρήτη ως προπονητής του ΟΦΗ και παρέμεινε μέχρι και το 2000, αποτελώντας τον μακροβιότερο τεχνικό της ιστορίας, που κάθισε στον πάγκο μιας ομάδας στην Α’ Εθνική κατηγορία!

Βασικός πρωτεργάτης για να γραφτεί με “χρυσά” γράμματα η ιστορία του συλλόγου και να γίνει σύνθημα στα χείλη του φίλαθλου κόσμου.

Το όνομα του έγινε συνώνυμο με το Ηράκλειο και όλη την Κρήτη που τόσο πολύ αγαπούσε. Δεν σταμάτησε ποτέ να δείχνει με λόγια και με πράξεις την αγάπη του για το νησί μας. Κρητικός δεν ήταν, είχε όμως τη φιλοξενία στο “αίμα” του και ζούσε την κάθε στιγμή, με περίσσια ευγένεια και τιμιότητα.

Ευγένιος Γκέραρντ, ο άνθρωπος που δε θα ξεχαστεί ποτέ από κανένα φίλαθλο, οποιασδήποτε ομάδας. Το όνομά του θα συνεχίσει να ακούγεται και να υπενθυμίζει στους μεγαλύτερους πόσα προσέφερε στον τόπο, αλλά και να μαθαίνουν οι νεότεροι ποιος ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το δρόμο για να γίνει ακόμα καλύτερο το ποδόσφαιρο μας.

Με μεγάλη συγκίνηση, δέος, αγάπη και σεβασμό στον Ευγένιο Γκέραρντ, ανακοινώνουμε ότι το όραμα που είχε για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, θα συνεχιστεί πλέον μέσα από το σωματείο «Αθλητικός Σύλλογος Ευγένιος Γκέραρντ» το οποίο εδρεύει στην Ελιά Πεδιάδος του Δήμου Χερσονήσου. Η Ελιά ήταν το χωριό που αγάπησε και κατοικούσε τα τελευταία χρόνια και εκεί θα “κατοικεί” για πάντα.

Στο άμεσο μέλλον, η ομάδα «Ευγένιος Γκέραρντ» θα μπορεί να λάβει μέρος, κανονικά στο επίσημο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ηρακλείου, όπου θα συμμετέχουν παιδιά από την υπάρχουσα ακαδημία GERARDS – PAPADAKIS SOCCER ACADEMY, που έχει ως έδρα το Παγκρήτιο στάδιο και την οποία ίδρυσαν τον Σεπτέμβριο του 2016, ο ίδιος ο Ευγένιος Γκέραρντ με τον Μανώλη Παπαδάκη.

Πλέον, τα παιδιά που ανήκουν στην ακαδημία θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να βρίσκονται στο πρόγραμμα εκπαίδευσης για ακόμα περισσότερα χρόνια και να υπάρχει καλύτερη ροή στη διαδικασία ανάπτυξης».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δεν ξέχασαν τον Γκέραρντ στον ΟΦΗ (vid)

Δείτε κι αυτό:

Magbox. Κάντε δικά σας με ένα κλικ όλα τα αγαπημένα σας περιοδικά.