ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έξαλλος ο Αυγενάκης με δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 σε ερώτηση για την ΕΕΑ! (vid)

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ 3 «Συν» για να μιλήσει για το μεγάλο πρόβλημα του κοροναϊού
Έξαλλος ο Αυγενάκης με δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 σε ερώτηση για την ΕΕΑ! (vid)

Ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Συν» για να μιλήσει για το μεγάλο πρόβλημα του κοροναϊού σχετικά με τον αθλητισμό.

Αρχικά ο Υφυπουργός Αθλητισμού ρωτήθηκε για το αν θα ολοκληρωθούν τα επαγγελματικά πρωταθλήματα σε περίπτωση που παραταθούν τα μέτρα εξαιτίας του κοροναϊού, ξεκαθαρίζοντας πως τέτοιο ζήτημα αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται:

«Αυτή τη στιγμή όλα τα αθλητικά γεγονότα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ οι προπονήσεις θα διεξάγονται με την παρουσία το πολύ 60 ατόμων. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να μην ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα. Ούτε έχει συζητηθεί κάτι τέτοιο. Καθημερινά βέβαια προκύπτουν νέα δεδομένα. Αλλά αυτό το θέμα δεν έχει θιχτεί», ανέφερε.

Έπειτα, σχετικά με το αν θα παρθούν μέτρα οικονομικών ενισχύσεων για τις ΠΑΕ λόγω των επιπτώσεων του κοροναϊού, ο Αυγενάκης τόνισε:

«Δεν είναι μόνο η ΠΑΕ, αλλά όλα τα αθλήματα, όχι μόνο το ποδόσφαιρο. Είναι ζητήματα που είναι πάνω στο τραπέζι το θέμα πιθανών οικονομικών ζημιών. Κάνουμε ό,τι πρέπει σε χρόνο σωστό, με απόλυτη πειθαρχία, ψυχραιμία και ενότητα».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το Μνημόνιο συνεργασίας με τη FIFA και την UEFA σχετικά με τα μέτρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το αν αυτές οι εξελίξεις έχουν «παγώσει» λόγω του κοροναϊού, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού να υπογραμμίζει, με σχετικό εκνευρισμό:

«Τι σχέση έχει ο κοροναϊός με το συγκεκριμένο Μνημόνιο; Μετά την υπογραφή του Μνημονίου σε ενάμιση με δύο μήνες από τώρα αναμένουμε τις πρωτοβουλίες που πρέπει να λάβει η ελληνική πολιτεία ώστε το ελληνικό ποδόσφαιρο να βρεθεί εκεί που του αρμόζει. Είναι μια διαδικασία που έχει έρθει σε δεύτερη μοίρα καθώς προέχουν τα άλλα ζητήματα».

Ξάνθη: Δικαίωση στο Διοικητικό Εφετείο – Παίρνει πίσω τους -5 βαθμούς!

Αυγενάκης: Ένταση λόγω… ΕΕΑ

Όταν η κουβέντα πήγε στη σύνθεση της ΕΕΑ που εκδίκασε την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, έπειτα την σχετική καταγγελία του Ολυμπιακού, η αντιπαράθεση με την δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 ήταν εντονότατατη.

Σε ερώτηση της Σύνθιας Σαπίκα σχετικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο Αυγενάκης είπε πολλές φορές στην παρουσιάστρια της εκπομπής ότι θα απαντήσει, αν και δεν έχει ενημερωθεί πριν βγει στον αέρα πως θα μιλήσει γι΄αυτό.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν ήταν στην ατζέντα της προσυνεννόησης για τη συνέντευξη, ενώ ανέβηκαν οι τόνοι διότι η δημοσιογράφος υποστήριξε πως αντικαταστάθηκαν μέλη της ΕΕΑ λίγο πριν από την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης.

«Δεν μιλάω σε ένα κανάλι της Θεσσαλονίκης, αλλά σε ένα ελληνικό κανάλι και σε τηλεθεατές που θέλουν να ακούσουν μια έντιμη συζήτηση. Αυτή η ιστορία πήρε διαστάσεις που δεν θα έπαιρνε αν υπήρχε καθαρή πληροφόρηση.

Η ΕΕΑ έδωσε ένα πόρισμα που απασχόλησε την ελληνική κοινωνία και ακούστηκαν φράσεις όπως «η επιτροπή του Αυγενάκη».

Αυτή η επιτροπή δεν είναι του Αυγενάκη, αλλά είναι επιτροπή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Περίμενα ότι θα μπαίνατε σε αυτήν την κουβέντα χωρίς να το έχουμε συνεννοηθεί επειδή θα μιλάγαμε για τον κοροναϊό, να σας δώσω και ημερομηνίες.

Στις 14 Μαρτίου 2019 με τον νόμο Βασιλειάδη συστήνεται ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, αλλά που δεν ολοκληρώνεται η ενεργοποίησή του, άρα ισχύει η παλιά μορφή της ΕΕΑ που είχε ψηφιστεί επί Κοντονή.

Άρα δεν εκδίδεται το προεδρικό διάταγμα που όφειλε να είχε εκδώσει ώστε να μετατραπεί αυτή η επιτροπή σε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Η μη ενεργοποίηση δεν μας έδινε κανένα δικαίωμα να απευθυνθούμε στη Βουλή για έκφραση γνώμης για τον διορισμό νέων στελεχών.

Στις 22 Μαΐου 2019 με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου μένει ακέφαλη και ο κ. Στεφανόπουλος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρόεδρος της επιτροπής παραιτείται.

Μετά έχουμε τις εκλογές που κερδίζει η ΝΔ», ανέφερε ο Αυγενάκης επισημαίνοντας ξανά το γεγονός ότι δεν είχε κληθεί για να μιλήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα στην εκπομπή.

Έπειτα πρόσθεσε: «Αφού ανοίξατε ένα θέμα θα έχουμε όσο χρόνο χρειάζεται για να κλείσουμε το συγκεκριμένο θέμα. Στις 5 Αυγούστου ορίζεται ο νέος πρόεδρος καλύπτοντας ένα κενό μιας επιτροπής που δεν λειτουργούσε.

Στις 15 Νοεμβρίου του 2019 έχουμε παραιτήσεις των Τριανταφυλλάκη και Αυγιτίδη, μέλη της επιτροπής που παραιτούνται για φόρτο εργασίας. Στις 4 Δεκέμβρη δημιουργείται πάλι κενό».

Κούγιας για Ξάνθη: «Δεν εξαλείφεται το -5, θριαμβολογίες χωρίς ντροπή»!

Η ένταση συνεχίστηκε

Η παρουσιάστρια της εκπομπής τόνισε σε εκείνο το σημείο εκ νέου ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να παραθέτει ο Λευτέρης Αυγενάκης ημερομηνίες και γεγονότα, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού να επιμένει:

«Σας παρακαλώ πολύ! Ανοίξατε ένα θέμα. Από την ώρα που το ανοίξατε θα πρέπει να δώσω μια απάντηση. Σας παρακαλώ, με διακόπτετε και δεν είναι ευγενικό από μέρους σας. Όλα αυτά είναι στη Διαύγεια, στη διάθεσή σας.

Με έχετε διακόψει δέκα φορές. Δεν είναι ευγενικό καθόλου. Μου ζητήσατε και βγήκα λόγω του κοροναϊού.

Ανοίξατε ένα θέμα που είναι δευτερευούσης σημασίας μπροστά στο θέμα που αντιμετωπίζει η χώρα μας σήμερα. Θα κάνετε υπομονή, μην με ξαναδιακόψετε και θα ακούσετε στοιχεία».

«Κύριε Υπουργέ δοκιμάζετε την υπομονή μου τώρα», ανέφερε η Σάπικα.

«Δεν πειράζει», απάντησε ο Αυγενάκης, κλείνοντας:

«17 Δεκεμβρίου 2019 έχουμε τοποθέτηση στο κενό που δημιουργήθηκε από τις παραιτήσεις δύο ακόμα μελών που διδάσκουν στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Έχουμε μια σειρά γεγονότων που καταρρίπτουν όλα όσα ακούγονται περί επιτροπής Αυγενάκη και ότι εγώ διόρισα μέλη μιας επιτροπής λίγο πριν βγάλει την απόφαση. Ψέματα!

Οι ημερομηνίες αποδεικνύουν την πραγματικότητα. Όταν καλείτε κάποιον στην εκπομπή σας και του βάζετε ένα θέμα συζήτησης είναι σωστό και ευγενικό να το τηρείτε. Και εσείς σήμερα δεν το τηρήσατε».

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
?>