×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Football League: Οριστική διακοπή – Δύο προτάσεις για αναδιάρθρωση!


    Βαγγέλης Λάσκαρης

Football League: Οριστική διακοπή – Δύο προτάσεις για αναδιάρθρωση!


Μπαίνει λουκέτο! Αυτό αποφασίστηκε για τη φετινή σεζόν στην τρίτη τη τάξη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ως εκ τούτου, τα Τρίκαλα αναδεικνύονται πρωταθλητές της Football League, ο Ιωνικός τερματίζει δεύτερος και οι δυο τους θα ανέβουν στη Super League 2. Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε και προτάσεις για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος. Ούτως ή άλλως η πλειοψηφία των ομάδων είχε ταχθεί υπέρ αυτής καιρό τώρα.

Οι προτάσεις που ακούστηκαν για αναδιάρθρωση ήταν δύο. Η πρώτη αναφερόταν στην άνοδο περισσότερων ομάδων, με το σκεπτικό ότι η ΕΠΟ ανεβάζει από τη Γ’ Εθνική 8 και όχι 4 όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Επιπλέον, έχει πέσει στο τραπέζι και η συγχώνευση με τη Super League 2. Το τελευταίο πολύ δύσκολα θα μπορούσε να εφαρμοστεί. Ο λόγος είναι πως οι ομάδες της Super League 2 αντιδρούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά την πανδημία του Covid – 19, οι ομάδες της Football League έχουν περιέλθει σε οικονομική αδυναμία και επιπρόσθετα το κόστος του υγειονομικού πρωτοκόλλου είναι τόσο υψηλό που αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Για τους λόγους αυτούς, στη σημερινή σύσκεψη των ΠΑΕ μελών της Football League, αποφασίστηκαν όπως εισηγηθούν στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής κατηγορίας τα εξής:

1) Όπως τροποποιηθεί η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Football League, προκειμένου να γίνει περαίωση του πρωταθλήματος αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και οριστική διακοπή αυτού

2) Όπως υποβληθούν δυο προτάσεις αναδιάρθρωσης:

α) Συγχώνευση της Super League 2 και Football League και δημιουργία νέας ενιαίας κατηγορίας χωρισμένης σε Βορρά και Νότο χωρίς να προκύψει υποβιβασμός καμίας ομάδος.

β) Άνοδος οκτώ (8) ομάδων από την Football League στην Super League 2, χωρίς να υπάρξει υποβιβασμός ομάδων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόλλων Σμύρνης: Βλέψεις και κινήσεις… πορτοφολιού Super League!


Τελευταία Νέα