Ιωνικός Νίκαια

Μαγική ατμόσφαιρα από τους 3.000 και πλέον, οπαδούς του Ιωνικού στο ματς με τον Αιολικό

Ο Ιωνικός είναι ένα ποδοσφαιρικό σωματείο με πολύ μεγάλη ιστορία στον χώρο του αθλητισμού και η Νίκαια ανέκαθεν ήταν ένας από τους μεγαλύτερους αιμοδότες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ιδρύθηκε το 1965, έχει αγωνιστεί συνολικά 16 φορές στην Α΄ Εθνική Κατηγορία (Super League), υπήρξε φιναλίστ Κυπέλλου Ελλάδας και επίσης, έχει λάβει μέρος μία φορά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πιο συγκεκριμένα στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Από το 2011 και μετά είναι… εξαφανισμένος σε χαμηλές κατηγορίες που δεν ταριάζουν σε καμία των περιπτώσεων με όλα όσα έχουν ζήσει οι επί εποχές Κανέλλάκη φίλαθλοι της ομάδας.

Ο Ιωνικός ταλαιπωρήθηκε επί 8ετίας στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, αλλά η Νίκαια δεν «σώπασε» ποτέ. Δύο χρόνια στη Δ’ εθνική και έξι σερί σεζόν στη Γ’ εθνική.

Το πλήρωμα του χρόνου, όμως, έφτασε και με τον Γιάννη Τσιριγώτη στην προεδρία, η ομάδα της Κοκκινιάς επιστρέφει στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Το απόγευμα της Κυριακής (12/5), περισσότεροι από 3.000 οπαδοί δημιούργησαν μία καυτή ατμόσφαιρα στο ματς με τον Αιολικό.

Η νίκη με 2-0 οδηγεί τον Ιωνικό στη Football League και τον κόσμο στον 7ο ουρανό!

Αποτελέσματα μπαράζ

Κυριακή 5/5
Αιολικός – Ιωνικός 2-2
Νίκη Βόλου – Θεσπρωτός 0-1
ΠΟ Τρίγλιας – Νέστος Χρυσούπολης 0-0
Διαγόρας Ρόδου – Καλαμάτα 1-0

Επαναληπτικοί αγώνες

Κυριακή 12/5
Ιωνικός – Αιολικός 2-0
Θεσπρωτός – Νίκη Βόλου 2-0
Νέστος Χρυσούπολης – ΠΟ Τρίγλιας 0-1
Καλαμάτα – Διαγόρας Ρόδου (15/5)

Ιωνικός και Νίκαια στις φλόγες