ΑΣ Σαντορίνη: «Δεν γίνεται να αποτύχουμε»


Γιάννης Τεριλίδης

ΑΣ Σαντορίνη: «Δεν γίνεται να αποτύχουμε»


Και εγένετο εις σάρκα μια… και το όνομα αυτού ΑΣ Σαντορίνη. Θα μπορούσε να ειπωθεί κατά μια έννοια, η συνένωση των μεγάλων ομάδων της Σαντορίνης, του Πανθηραϊκού και της  Θύελλας Καμαρίου, σε μια.

Αυτό που οραματίστηκαν οι ολίγοι, έγινε πραγματικότητα για τους πολλούς. Με την απόφαση αυτή, που είναι ιστορικής σημασίας, παύει ο «διχασμός» του νησιού και πλέον όλοι έχουν βγει στους δρόμους και πανηγυρίζουν για τη μεγάλη αυτή επιτυχία, που λέγεται συνένωση.

Μετά την πρόσφατη οριστική απόφαση, πλέον ανοίγει ο δρόμος για μεγάλα πράγματα στο νησί. Ένας άνθρωπος που υποστήριξε από την πρώτη στιγμή αυτό το μεγάλο ιστορικό γεγονός ήταν και ο… «πρώην»  πρόεδρος της Θύελλας Καμαρίου, Μιχάλης Θεοδοσιάδης.

Αναμφίβολα η τεράστια εμπειρία και οι γνώσεις του περί του ποδοσφαίρου, είναι  στοιχεία  που τον βοηθούν ειδικά στο ποδόσφαιρο, να μην δημιουργεί απορίες, αλλά ούτε και να πέφτει στα βράχια, όταν καλείται να παρέμβει.

Ένας τύπος που το μόνο που χρεώνεται στην ποδοσφαιρική του ζωή είναι πως ότι έχει να πει, θα το πει… φόρα παρτίδα.  Το ότι και ο ίδιος έπαιξε σημαντικό ρόλο στις γενναίες τελικές αποφάσεις (ο έτερος νους ήταν ο Βαγγέλης Φουστέρης), ήταν η αιτία να ζητηθεί η άποψή του.

Ο ίδιος είπε για τον ΑΣ Σαντορίνη: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος, που βλέπω πως αυτή η  απόφαση, βάζει τέλος στο… «διχασμό» των φιλάθλων, που από την πλευρά τους είχαν δίκιο,  αφού οι μισοί χειροκροτούσαν τη μια ομάδα και οι υπόλοιποι την έτερη.

Πλέον τους βγάζουμε απ’ αυτή τη δυσάρεστη θέση και τους καλούμε όλους να χειροκροτούν την ομάδα του νησιού. Τη μοναδική ομάδα που στο μέλλον, θα διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στα ποδοσφαιρικά πράγματα.

Από δω και μπρος είμαστε υπεύθυνοι να ρίξουμε τις σωστές βάσεις , ώστε να παραδώσουμε στις επερχόμενες γενιές έναν σύλλογο υπόδειγμα. Δεν γίνεται να αποτύχουμε. Η Σαντορίνη, θα πρέπει να γίνει και δικαιωματικά, το νησί, που θα πρέπει παράλληλα να παράγει και αθλητικό πολιτισμό.

Το νερό έχει μπει στο αυλάκι και τώρα όλοι περιμένουμε τις εκλογές που θα γίνουν σε δυο βδομάδες, ώστε και αφού ολοκληρωθεί  η διαδικασία να σηκώσουμε μανίκια και να κάνουμε αυτό που πρέπει και αυτό που απαιτεί η πλειοψηφία του νησιού, που είναι το κτίσιμο μιας ομάδος, που να είναι το υπόδειγμα σε όλα τα επίπεδα. Υπάρχει όρεξη, υπάρχει πάθος και υπάρχει επιθυμία η νέα ομάδα που θα προκύψει, να καταξιωθεί στη συνείδηση του έλληνα φιλάθλου».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Μιχάλης Θεοδοσιάδης και Βαγγέλης Φουστέρης, είναι δυο πρόσωπα, που είναι κοινά αποδεκτά στο νησί και όχι μόνον, αλλά χαίρουν της εκτίμηση σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα  της χώρας, με παρεμβάσεις καθοριστικές και ουσιαστικές. Ενώ αναμένεται σίγουρα στο νέο σχήμα, να διαδραματίσουν πολύ σπουδαίο ρόλο…


Sportime Extras