Χαϊδάρι – Χρονόπουλος: Αξίζει να δίνουμε ευκαιρίες στους νέους


Γιάννης Τεριλίδης

Χαϊδάρι – Χρονόπουλος: Αξίζει να δίνουμε ευκαιρίες στους νέους


Το ότι αγαπά την ομάδα του είναι αυτονόητο. Το ότι θέλει να βλέπει την ομάδα του να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να κερδίζει είναι λογικό. Όμως το ότι βρέθηκε ο Άρης Χρονόπουλος στη θέση  του αντιπροέδρου είναι προσωπική του επιλογή. Και το κάνει για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά επίσης και για έναν ακόμη περισσότερο.

Πως θέλει να βοηθήσει με το δικό του τρόπο του νέους της γειτονιάς του και όπου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και να τους δώσει την ευκαιρία να βρεθούν στο γήπεδο και όχι σε άλλα διάφορα ύποπτα στέκια. Και η συμβολή του, δεν είναι αμελητέα για όσους τον γνωρίζουν.  Είναι ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια και προσφορά κι αυτό αποτυπώνεται και στις επιλογές του, που αναμφίβολα είναι αυστηρές κι έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση.

‘Όμως σε καμία περίπτωση δεν ανήκει σε εκείνους που σκορπούν το χρήμα. Αλλά το σέβεται, όπως σέβεται και τις επιχειρήσεις που είναι ιδιοκτήτης και μάλιστα ιδιαίτερα πετυχημένος.  Αυτοδημιούργητος και κυρίως άτομο με ευαισθησίες και με κοινωνικότητα, που έχει απλώσει το χέρι του σε όλους όσοι ζητούν τη βοήθειά του, ενώ και ήταν ανάμεσα σε εκείνους που μοίρασε 600 μερίδες φαγητού, στους συνανθρώπους του, όταν οι τελευταίοι είχαν ανάγκη. Κι αυτό είναι κάτι που ουδέποτε έχει αποκαλύψει, αλλά προσπαθεί να το κρατήσει ως επτασφράγιστο μυστικό.

Επίσης τοποθέτησε του προβολείς στο Αττικό, για να μπορούν οι ομάδες να το χρησιμοποιούν και τα βράδια στις προπονήσεις τους, όπως επίσης πολλές χορηγίες σε σωματεία διαφόρων αθλημάτων της περιοχής.

-Τι δουλειά έχει ένας πετυχημένος επιχειρηματίας στον αθλητισμό ή πιο ειδικά στο ποδόσφαιρο;

– Τίποτε δεν είναι τυχαίο στη ζωή μας. Όλα έρχονται την κατάλληλη στιγμή, για να αναδείξουν τις λεπτομέρειες και τις δυνατότητες που υπάρχουν.  Από τη μεριά μου θεώρησα πως  για να μπορέσει κανείς να χαρεί τον αθλητισμό και να βλέπει τη νεολαία να γυμνάζεται θα πρέπει πρώτα να προσφέρει, αυτό που μπορεί. Κι αυτό έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν άτομα με υγεία και  οικονομική δυνατότητα. Άλλωστε όταν δραστηριοποιείσαι σε μια περιοχή όπου είναι ποδοσφαιρομάνα ή καλύτερα οι περισσότεροι ασχολούνται με τον αθλητισμό, δεν έχεις παρά να τους βοηθήσεις. Και βεβαίως αυτό το εισπράττεις και στη δουλειά σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΠΟ: «Λουκέτο» σε Κύπελλο Ελλάδας, Γ’ εθνική και πρωταθλήματα ΕΠΣ

– Η επιλογή σου, να γίνεις χορηγός στο χώρο του αθλητισμού, έχει συγκεκριμένη αιτία;

– Πάντα ήμουν άνθρωπος που αγαπούσα και θαύμαζα τους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους, στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο.  Όπως επίσης γνωρίζω πολύ καλά, πως τα οικονομικά των συλλόγων δεν είναι πάντα σε καλή κατάσταση. Άρα από τη μεριά μου, εκείνο που  θα μπορούσα να κάνω, ώστε να φανώ χρήσιμος είναι να προσφέρω μέσω χορηγίας, κάποια πράγματα που είναι άτυπα μεν, αλλά ουσιαστικά δε. Δεν θέλω να ισχυριστώ πως αυτή είναι μια υποχρέωση όλων όσοι διατηρούν επιχειρήσεις, αλλά αποτελεί μια ανακούφιση σε όλους όσοι, ασχολούνται με τους συλλόγους.

– Τι σημαίνει για σένα Χαϊδάρι ως περιοχή και ως ομάδα;

– Πρωτίστως είναι το μέρος όπου δραστηριοποιούμαι, έχοντας επενδύσει τα επαγγελματικά μου όνειρα και τους σχεδιασμούς μου. Και τολμώ να πω, πως δεν το έχω μετανοιώσει.  Είναι μια περιοχή γεμάτη ζωντάνια, με δυναμική αλλά και καλούς ανθρώπους. Επιχειρηματικά θεωρώ πως βρίσκομαι σε μια περιοχή που με στηρίζει και γι αυτό από τη μεριά μου προσπαθώ να το ανταποδώσω με διάφορους τρόπους. Όσον αφορά την ομάδα, η επιλογή μου να συμμετάσχω στο διοικητικό συμβούλιο, έχει να κάνει με την αγάπη μου σε μια ομάδα που έχει μεγάλο μέγεθος, μακρόχρονη  ιστορία και βαρύ όνομα. Το κάνω συνειδητά και μόνον με την πεποίθηση πως κι εγώ από τη μεριά μου θα συμβάλω στην ανάπτυξη της και θα δοθούν οι ευκαιρίες που πρέπει ώστε οι νέοι μας, να στραφούν στον αθλητισμό και όχι στα ύποπτα στέκια και τις πλατείες, που κρύβουν πολλές παγίδες.

– Και η τελευταία ερώτηση είναι επιχειρηματική και αφορούν τον καφέ σου  και τα υπέροχα σουβλάκια σου. Γιατί πρέπει ο Χαϊδαριώτης να προτιμήσει την καφέ «Κ55» και το «Καλώς τους»;

– Θεωρώ πως κανείς δεν κάνει τίποτε με το ζόρι. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται να επιλέξεις κάτι. Τόσο ο καφές, όσο και το σουβλάκι είναι δυο προϊόντα που έχουν πολύ μεγάλο εύρος και είδικά στον Έλληνα αλλά ιδιαίτερα στο Χαϊδαριώτη συμπολίτη μου, είναι στην πρώτη του προτίμηση. Άρα εκείνο που ζητά πρωτίστως είναι η ποιότητα. Και πάνω σ’ αυτή (ποιότητα) πόνταρα. Πιστεύω πως θα συνεχίσουμε να είμαστε στην κορυφή και να μας εμπιστεύονται. Κάτι που μας φορτώνει με την υποχρέωση να φροντίζουμε και κάθε μέρα να γινόμαστε όλο και καλύτεροι…  Και θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους όσοι καθημερινά μας προτιμούν.

Το επιχειρηματικό του ταξίδι ξεκινά το 1987 και μέχρι σήμερα η πορεία του είναι μόνον ανοδική, διότι ανήκει σε εκείνους τους επιχειρηματίες που πιστεύει πως αν και ο ίδιος δεν είναι κοντά στη δημιουργία του, τότε δεν μπορεί να πετύχει. Ιδιοκτήτης της θαυμάσιας καφέ στο Χαϊδάρι Κ55 και των υπέροχων γεύσεως της ψησταριάς «Καλως τους», δίκαια σήμερα αποτελούν αγαπημένοι σταθμοί για όλους όσοι θέλουν και επιθυμηθούν την ποιότητα.


Sportime Extras