Μανώλης Νούτσος Δόξα Άρτας

Ο Μανώλης Νούτσος, που ανέλαβε τον προεδρικό θώκο της Δόξας Άρτας, μιλάει για την πορεία της ομάδας στην Α κατηγορία της ΕΠΣ Άρτας και τα όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο

Το όνομά του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την καταπληκτική πορεία της Δόξας Άρτας, ομάδας που αγωνίζεται στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Άρτας.

Ο Μανώλης Νούτσος, ανέλαβε τον προεδρικό θώκο του συλλόγου, όχι για να κάνει τον μάγκα, αλλά για να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά του τόπου του, να παίξουν μπάλα και να αναδείξουν το ταλέντο τους. Γι αυτό ακριβώς, όταν αποφάσισε να βάλει την προσωπική του σφραγίδα το έκανε με όλη του την καρδιά.

Βέβαια σ’ αυτό βοήθησε και το γεγονός, πως έχει παίξει μπάλα, έχει ιδρώσει ποδοσφαιρική φανέλα και γενικά έχει αισθανθεί την ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων, όντας ποδοσφαιριστής σε αρκετές ομάδες της Άρτας. Σήμερα μπορεί να υπερηφανεύεται πως ότι κάνει το κάνει, μέσα από την εμπειρία και γνώση του. Αλλά κυρίως οι επιλογές του, πάντα είχαν ως στόχο τη βελτίωση των επικρατούντων συνθηκών αλλά και το ένα βήμα παραπάνω. Δεν βιάζεται…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύναμη Αχαρναϊκού: Μια νέα δύναμη ανατέλλει στο ποδοσφαιρικό Μενίδι

Βρίσκεται στην όχθη, εκείνη που πιστεύει πως όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Θερμός υποστηρικτής του καλού οικογενειακού κλίματος, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ήταν ο πρώτος πυλώνας που μπήκε και πάνω του κτίστηκε η ομάδα του σήμερα. Μια ομάδα, που απολαμβάνει την εκτίμηση και το σεβασμό όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου της ΕΠΣ ΄Αρτας. Γι αυτό και οι απόψεις του ,έχουν τη δική τους αξία.

-Τι σημαίνει για σας το ποδόσφαιρο;

«Είναι όλη μου η ζωή. Είμαι από τους τυχερούς, που έχω παίξει ποδόσφαιρο και άρα πριν ασχοληθώ παραγοντικά, γνώριζα αυτό το άθλημα. Για το οποίο μέχρι σήμερα έχουν ειπωθεί κι έχουν γραφτεί τόσα και τόσα. Ήταν το άθλημα των παιδικών μου χρόνων και όταν σήμερα το παρακολουθώ, μου γυρνά πίσω το χρόνο και θυμάμαι εκείνες τις υπέροχες στιγμές που έζησα και τις οποίες δεν θα ξεχάσω ποτέ. Πιστεύω πως είναι το πιο ολοκληρωμένο άθλημα όλων και γι αυτό δίκαια όλοι παραδέχονται πως είναι ο βασιλιάς των σπορ».

-Αλλαξε ή παρέμεινε το ίδιο;

«Όπως όλα… Δεν υπάρχει σήμερα κάτι που να μην έχει προοδεύσει και να μην έχει κάνει ένα βήμα μπροστά. Όσο κι αν υπάρχουν κάποιοι που αναπολούν το ποδόσφαιρο του παρελθόντος, λέγοντας πως ήταν ποιοτικά καλύτερο, εν τούτοις ανήκω σε εκείνους που υποστηρίζουν πως η νέα τάξη πραγμάτων, έχει προσδώσει τα δικά της χαρακτηριστικά, ώστε σήμερα να εξακολουθούμε να το θαυμάζουμε από τις κερκίδες. Σίγουρα τα περιθώρια είναι πολλά, λόγω της δομής του και για αυτό ποτέ δεν θα σταματήσει να εξελίσσεται. Πάντα θα έχει ενδιαφέρον και πάντα θα προσελκύει τους φιλάθλους.

-Μιλήστε μου για τη Δόξα και για τα σχέδια που κάνετε με τους συνεργάτες σας;

«Είναι η ομάδα που πάνω της, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, έχουμε επενδύσει. Κι έχουμε επενδύσει, ότι καλύτερο και ότι πιο ουσιώδες μπορεί να έχει αυτή τη στιγμή ο πλανήτης γη. Και είναι οι μικροί. Δεν μας ενδιαφέρουν οι τίτλοι και τα πρωταθλήματα, αν προκύψουν καλώς να προκύψουν, αλλά εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να δώσουμε την ευκαιρία στους μικρούς να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους στο ποδόσφαιρο και να παίξουν μπάλα σε μια ομάδα, που έχει πολύ μεγάλη αγκαλιά.

Κι εμείς εδώ στη Δόξα, έχουμε μια μεγάλη αγκαλιά, που την έχουμε ανοιχτή και δεχόμαστε όλους όσοι θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Και με την ευκαιρία αυτή που μου δίνεται, να προσκαλέσω – προκαλέσω, όλους όσοι θέλουν να μάθουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου, να μην το σκεφτούν καθόλου, η Δόξα Άρτας, είναι μια ομάδα, όπου όλοι οι μικροί θα βρουν αυτό που ζητούν»

-Δράττομαι της ευκαιρία και θέλω να σας ρωτήσω για την ακαδημία σας και πόση μεγάλη βαρύτητα δίνεται σ’ αυτό το ευαίσθητο κομμάτι του ποδοσφαίρου;

«Οι υποδομές είναι όπως η οικογένεια που έχει παιδιά. Φροντίζει και χρησιμοποιεί όλα τα μέσα, ώστε να μεγαλώσουν με τρόπο υποδειγματικό. Γι αυτό το λόγο κι εμείς ως σύλλογος, έχουμε σχεδιάσει τα πάντα, από την φιλοξενία του μικρού και την παραμονή του, μέχρι να ωριμάσει ποδοσφαιρικά και να δείξει πως είναι έτοιμος να φορέσει τη φανέλα της ανδρικής ομάδος. Αυτός είναι και ο στόχος μας. Και όταν φτάσει αυτή η στιγμή, τότε όλοι μας, αισθανόμαστε την ικανοποίηση πως πετύχαμε. Είναι πολύ μεγάλο αυτό το συναίσθημα και εύχομαι να το αισθανθούν όλοι οι πρόεδροι».

-Πως βλέπετε τα τελευταία χρόνια το Αρτινό ποδόσφαιρο και αν η ομάδα σας μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των καιρών;

«Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος, αλλά ούτε και μηδενιστής. Είναι αλήθεια πως όλες οι ομάδες και όλοι οι παράγοντες καταβάλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια να κρατήσουμε τα παιδιά στα γήπεδα και να μην παρασυρθούν. Πιστεύω πως έχουμε πολύ μεγάλη υποχρέωση όλοι μας να το κάνουμε πράξη και όχι μόνον, αλλά και να επιμείνουμε. Είναι η μεγάλη προίκα που κληρονομήσαμε εμείς οι νεώτεροι παράγοντες. Όσον αφορά την αγωνιστική εικόνα, αναμφίβολα κάθε χρόνο, αλλάζει προς το καλύτερο, όμως εκείνο που με προβληματίζει είναι η όρεξη των παιδιών να έρθουν και να παίξουν μπάλα.

Εμείς ως σύλλογος, πέραν του ότι καλλιεργούμε σε βάθος το παιδικό ποδόσφαιρο, ενθαρρύνουμε όλους τους μικρούς να παίξουν ποδόσφαιρο και να εγγραφούν στις ακαδημίες μας, που είναι άρτια οργανωμένες και οι οποίες είναι επανδρωμένες με προπονητές που έχουν όρεξη και πάθος να διαδώσουν τα μυστικά του ποδοσφαίρου. Και δεν σας κρύβω, το γεγονός, πως πάνω στους νεαρούς παίκτες, έχουμε στήσει τη φετινή ομάδα και η οποία στα λιγοστά παιχνίδια που έχει αγωνιστεί, έδειξε πως πράγματι, μπορεί να ανταποκριθεί».

-Ποιο είναι το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της επαρχίας;

«Μην νομίζετε πως η επαρχία μπορεί να διαχειριστεί εύκολα την υπόθεση ποδόσφαιρο. Έχει πολλές δυσκολίες η ενότητα αυτή. Το πιο βασικό είναι το οικονομικό. Αν δεν κάνεις καλό σχεδιασμό και αν δεν το κάνεις αυτό από την αρχή της σεζόν, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως έχει χάσει το τρένο. Ο φίλαθλος της επαρχίας είναι πολύ δύσκολος(!) και οι λόγοι είναι πολλοί. Έτσι αναγκαζόμαστε να βρούμε τρόπους, ώστε να εξασφαλίσουμε το αναγκαίο μπάτζετ, και ανάλογα να κινηθούμε. Εμείς ως σύλλογος, έχουμε επιλέξει ένα χαμηλό μπάτζετ, με αυξημένη τη συμμετοχή των ταλέντων που εκπαιδεύονται στις ακαδημίες μας.

-Θέλω να μιλήσουμε για την αναστολή και αν συμφωνείτε;

«Αφού πρόκειται για την υγεία μας, σίγουρα η απόφαση να ανασταλούν τα πρωταθλήματα, ήταν σωστή. ‘Όμως μέχρι εδώ. Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και αγωνία, για το που θα πάει η κατάσταση. Και όσον αφορά το ποδόσφαιρο, ΄παρατηρώ μια υπερβολή, που αναμφίβολα δεν πρόκειται να μας οδηγήσει σε κάτικαλό. Κάποιοι μάλλον δεν έχουν καταλάβει πως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αργοπεθαίνει! Και το πιο άσχημο είναι πως ακόμη παρότι έχουν περάσει δυο μήνες, κανείς μας δεν ξέρει ποια θα είναι η επόμενη μέρα. Θα ήθελα για παράδειγμα να ακούσω από επίσημη πηγή για το αν θα ανοίξουν τα γήπεδα ή όχι. Για να δούμε τι ακριβώς θα κάνουμε και πως θα συμπεριφερθούμε. Ακόμη και σήμερα δεν είναι αργά… όμως ας γίνει επιτέλους…».

-Εσείς ως διοικητικός ηγέτης θα θέλατε να επιστρέψετε στα γήπεδα;

«Αν υπάρχει σχεδιασμός να επιστρέψουμε και ύστερα από ένα δυο μήνες να σταματήσουμε και πάλι, καλό είναι παραμείνει η κατάσταση ως έχει. Είναι κρίμα πιστεύω, να γίνεται τόσος μεγάλος αγώνας, να υπάρχει μια τόση μεγάλη προσδοκία και να φουντώνει η ελπίδα σε όλους, πως όλα πάνε καλά και κάποια στιγμή κι εντελώς ξαφνικά να διακοπούν και πάλι τα πρωταθλήματα. Η αίσθησής μου, είναι να γίνει ότι είναι να γίνει με ασφάλεια αλλά και με διάρκεια».

Αυτές είναι οι απόψεις ενός πρόεδρου, που πράγματι υπερβάλει εαυτό και κάνει τα πάντα, ώστε η ομάδα του (Δόξα Άρτας), να μην είναι ο φτωχός συγγενής, όλων όσοι συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Άρτας, αλλά να βρίσκεται στην επικαιρότητα, αλλά και να πρωταγωνιστεί.