Ο Μάκης Ελμαλόγλου είναι μια πολύ σπουδαία προσωπικότητα κι ένας άνθρωπος που έχει δώσει τόσα πολλά για το ποδόσφαιρο, αν μη τι άλλο σίγουρα

Μια πολύ σπουδαία προσωπικότητα κι ένας άνθρωπος που έχει δώσει τόσα πολλά για το ποδόσφαιρο, αν μη τι άλλο σίγουρα οι κουβέντες του έχουν πολύ μεγάλη αξία. Και η αναφορά γίνεται για τον Μάκη Ελμαλόγλου.

Ο πρόεδρος της Ν. Ιωνίας, Μάκης Ελμαλόγλου είναι ένα πρόσωπο που διαχρονικά έχει βάλει τη σφραγίδα του, στο αθηναϊκό και όχι μόνον ποδόσφαιρο. Ενώ παράλληλα αυτό το πάθος του, έχει σταθεί αιτία, ώστε αυτή η ομάδα, να μπει στην καρδιά όλων των αθηναίων φιλάθλων.

Μπορεί για ένα χρονικό διάστημα να είχε μείνει εκτός γηπέδων για δικούς του λόγους, όμως από τη στιγμή, που αποφάσισε να επιστρέψει, τότε αυτή η επιστροφή συνοδεύεται πάντα με στόχους και προοπτικές.

Η Νέα Ιωνία, έχει το δικό της άνθρωπο και εκείνον που βάζει τις ποδοσφαιρικές κόκκινες γραμμές, πάνω στις οποίες βαδίζει το οικοδόμημα. Λάτρης των υποδομών και θερμός υποστηρικτής τους, από την πρώτη στιγμή που επανέκαμψε στη θέση που δικαιωματικά του ανήκει, έθεσε τους δικούς του όρους, που ήταν η ορθολογική λειτουργία των ακαδημιών.

Και ήδη ύστερα από ένα χρόνο τα αποτελέσματα είναι ορατά. Κάτι που δεν έκρυψε και ο στυλοβάτης του συλλόγου, όταν ρωτήθηκε σχετικά:

«Δεν νομίζω πως σήμερα υπάρχει άνθρωπος και δη πρόεδρος συλλόγου, που να μην θέλει να βλέπει τη νεολαία της γειτονιάς του, να βρίσκεται στο γήπεδο και να αθλείται! Είναι αυτονόητο πως πάντα μέσα στις προτεραιότητές μας, ήταν και θα παραμείνουν, πρωτίστως η οργάνωση των ακαδημιών και στη συνέχεια η με κάθε τρόπο υποστήριξή τους. Θεωρώ πως μόνον έτσι οι ομάδες θα έχουν συνέχεια και θα μπορούν με ευθύτητα να κοιτάξουν στα μάτια τους πιτσιρικάδες της γειτονιάς τους.

Κι εμείς θέλουμε όλα τα πιτσιρίκια, αντί να τα βλέπουμε να περιφέρονται στις πλατείες, χωρίς στόχο τα θέλουμε στο γήπεδο να αθληθούν. Και όποια απ’ αυτά τα καταφέρουν, τότε πολύ ευχαρίστως να προωθηθούν και στην ανδρική ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος, που κατορθώσαμε και πάλι να μαζέψουμε τα συντρίμμια μας και με κινήσεις ουσίας, να βάλουμε το νερό στο αυλάκι. Πιστεύω πως αν δεν ήταν στη μέση ο κορονοϊό, και η αναστολή των προπονήσεων, πως ειδικά φέτος ο αριθμός των μικρών θα είχε ξεπεράσει και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που ζητάμε από την πολιτεία να ανοίξει τα γήπεδα και να μπουν όλοι οι μικροί. Το έχουν ανάγκη οι ίδιοι, διότι η ψυχολογία τους έχει χτυπήσει κόκκινο και επιβάλλεται να πάρουν αυτό που τους ανήκει και είναι η ελευθερία τους να παίξουν ποδόσφαιρο. Όσον αφορά το αντρικό τμήμα, καλό είναι κι έτσι όπως πήγε το πράγμα, να δοθεί ένα οριστικό τέλος και όλοι να σχεδιάσουμε από την αρχή τη νέα χρονιά».