ΕΠΣ Αθηνών: Ένα πρόσωπο  ιδιαίτερα αγαπητό σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα της Αθήνας και όχι μόνον.  Αλλά που δηλώνει παρών σε όλες τις περιπτώσεις και σε όλους όσοι τον αναζητούν, είναι φυσικό ο Άγγελος Νικόπουλος,  να εισπράττει τέτοιου είδους συναισθήματα. Και ας μην ξεχνά κανείς πως το ποδόσφαιρο είναι ένα σκληρό άθλημα…

Θεωρείται σίγουρο πως οι αθηναίοι, θα δείξουν την προτίμησή τους, στη σημερινή μεγάλη αναμέτρηση,  όσον αφορά τον καταμερισμό του αριθμού των ψήφων, όπου αξίζει να σημειωθεί πως ο αθηναίος δικηγόρος, πάντα βρίσκεται στην πρώτη θέση των προτιμήσεων.

Πρόσωπο που του αρέσει το ομαδικό πνεύμα και λάτρης της ισονομίας, της ίσης μεταχείρισης, αλλά και της απόδοσης της δικαιοσύνης , λόγω επαγγέλματος κιόλας, είναι αλήθεια πως ανεβάζει ένα κλικ πιο πάνω τις προτιμήσεις των αθηναίων εκλεκτόρων.

Στο πλαίσιο αυτό και λίγες ώρες πριν τη μεγάλη αναμέτρηση , αξία έχουν κάποιες σκέψεις του να γίνουν γνωστές, γι αυτό και η σημερινή… «ανάκριση» είναι στοχευμένη και  επικεντρωμένη στις επικείμενες εκλογές που θα γίνουν σήμερα στις 15.00 στον ανοιχτό χώρος της 1ης  Παιδικής  Χαράς του Δήμου Περιστερίου.

-Είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα το γεγονός πως είστε αγαπητός σε όλη την ποδοσφαιρική Αθήνα;

-Με κολακεύεται, έτσι όπως ξεκινάμε τη συζήτηση. Η απάντηση είναι πως  πράγματι οι Αθηναίοι παράγοντες, είναι επιλεκτικοί και ξέρουν να ξεχωρίσουν το καλό από το κακό και  κυρίως ποιος μπορεί να το προκαλέσει. Έχουν μνήμη ελέφαντα και πάντα όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή και ανάλογα με την περίπτωση, θα θυμηθούν τι ακριβώς έγινε. Γι αυτό η συμπεριφορά όλων μας  και ειδικά εκείνων που  έχουμε δημόσιο βήμα, θα πρέπει να είναι  πολύ προσεκτική. Είναι αλήθεια πως εισπράττω αυτή την αγάπη με διάφορους τρόπους και όπου μπορώ από τη μεριά μου τη μοιράζομαι…

-Αυτή λοιπόν η σχέση σας, θεωρείται πως έχει αποτυπωθεί και στις εκλογικές αναμετρήσεις  στις οποίες έχετε λάβει μέρος;

– Μέχρι σήμερα ναι. Ο μεγάλος αριθμός των προτιμήσεων που εισπράττω, δείχνει με άμμεσο τρόπο, πως πράγματι υφίσταται κάτι τέτοιο κι αυτό με κάνει χαρούμενο, Όμως σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αιτία εφησυχασμού, αλλά αντίθετα είναι ένας λόγος παραπάνω, να εντείνω την προσπάθειά μου και να αναζητήσω περισσότερους τρόπους προσέγγισης .

-Άρα για τις εκλογές της Ένωσης που θα γίνουν σε λίγες ώρες τι πιστεύετε πως θα γίνει;

– Κανείς δεν ξέρει… Πάντα οι εκλογικές αναμετρήσεις κρύβουν  ένα μυστήριο που ηλεκτρίζει  το νευρικό σύστημα όλων όσοι συμμετέχουν. Ρεαλιστικά θα σας απαντήσω πως δεν ξέρω. Άλλωστε όλοι όσοι συμμετέχουμε σ’ αυτή τη διαδικασία, έχουμε ακριβώς αυτή την απορία. Εκείνο που έχω να πω, είναι πως οι αθηναίοι παράγοντες, γνωρίζουν πολλά και είμαι σίγουρος πως θα ψηφίσουν όλους εκείνους που θέλουν να τους διοικήσουν με σύνεση, δικαιοσύνη, αλλά και ποδοσφαιρική εκτίμηση.

– Εσείς, όπως και ο πρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Δημητρίου, το τελευταίο διάστημα τρέξατε πάρα πολύ και βρεθήκατε κοντά στο πρόβλημα, όσον αφορά την ένταξη στο ηλεκτρονικό μητρώο. Αυτό θα είναι ένα αβαντάζ για σας;

– Δεν θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω ως όπλο για τους συναδέλφους μου. Ότι κάναμε το κάναμε συλλογικά και για το καλό της Ένωσης και όχι για να επωφεληθούμε ή να πάρουμε κάτι από αυτό. Κρίναμε πως η Ένωση της Αθήνας, θα έπρεπε να μείνει ζωντανή κι εμείς κάναμε αυτό  που έπρεπε. Θεωρώ πως αυτό θα πρέπει να αποδοθεί σε όλους, όσοι ανήκουν στην οικογένεια της Ένωσης. Σίγουρα μας κολακεύει το γεγονός πως είμαστε η πρώτη Ένωση της χώρας που 115 σωματεία έχουν αποκτήσει μέχρι σήμερα ηλεκτρονικό μητρώο, ενώ αυτή η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα, τα οποία πιστεύω πως η ένταξή τους, έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

– Γενικά η εικόνα που αφήσατε πίσω ήταν πολύ καλή, ενώ διαχειριστήκατε κα την κρίση της πανδημίας, με έναν τρόπο, διπλωματικό θα έλεγα, χωρίς να προκαλέσετε. Περιμένετε τη θετική αντίδραση των εκλεκτόρων;

– Πάντα η διοίκηση της Αθήνας με πρόεδρο τον Παναγιώτη Δημητρίου, ήθελε και βρίσκονταν κοντά στα σωματεία της, κοντά στα προβλήματα που είχαν και θεωρούσε  χρέος της να προσφέρει τις κατάλληλες λύσεις όταν και όποτε παρουσιάζονταν αυτά (προβλήματα).  Η αμεσότητα κυρίως που είναι βασικός παράγοντας της εύρυθμής λειτουργίας ενός χώρου, πιστεύω πως πρόσθεσε πόντους στο δύσκολο έργο της διοίκησης τόσων πολλών σωματείων που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Αθήνας. Πιστεύω και πως σ’ αυτό τον τομέα τα πήγαμε εξαιρετικά. Σκεφτήκαμε το συνολικό καλό και όχι αυτό που ίσως θέλαμε ορισμένοι. Το κλίμα ήταν βαρύ σε όλη την επικράτεια και κυρίως σημαντικότερη όλων ήταν η υγεία. Και με βάση αυτή (υγεία), πειθαρχήσαμε στις οδηγίες της πολιτείας αλλά και των υπευθύνων αυτής της υγειονομικής κρίσης.

– Κάνατε πολλές παρεμβάσεις στο διάστημα αυτό, ακόμη και σε υψηλό επίπεδο, προκειμένου κάποια χρόνια προβλήματα να λυθούν, όπως το γηπεδικό, ισχύει;

– Απολύτως ναι. Θεωρήσαμε ως Ένωση και ως ένας ποδοσφαιρικός ζωντανός οργανισμός που είμαστε, να πιέσουμε από τη μεριά μας, όσο αυτό είναι εφικτό, προς κάθε κατεύθυνση, ώστε ένα καυτό θέμα για την  Αθήνα, να λυθεί με κάποιον τρόπο. Οι επαφές και οι καλές σχέσεις που έχουμε με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη, αλλά και άλλα πρόσωπα της τοπικής και Περιφερειακής αυτοδιοίκησης, μας ικανοποίησαν ως ένα βαθμό, όχι στον απόλυτο. Η επιμονή μας, να προσθέσουμε ένα ακόμη γήπεδο στα ήδη υπάρχοντα, σίγουρα θα μας κάνει πιο χαρούμενους και πιο λειτουργικούς.  Πάντως θέλω να ξέρουν οι αθηναίοι, πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, για την εξεύρεση μιας  τέτοιας λύσης, ενώ παράλληλα θα είμαστε κοινωνοί και σε όλους όσοι μας ζητήσουν τη βοήθειά μας.

-Και μια τελευταία ερώτηση. Αλήθεια σας φοβίζει το γεγονός, πως σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση υπάρχουν αρκετά πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους;

– Τέτοιος φόβος δεν υπάρχει. Και όποιος φοβάται, πιστεύω πως δεν θα τα καταφέρει. Οι αθηναίοι παράγοντες γνωρίζουν πολύ καλά τα πρόσωπα και ποιοι έχουν εκτεθεί  σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση και άρα γνωρίζουν ποιους θα προτιμήσουν να τους διοικήσουν τα επόμενα χρόνια.  Άλλωστε ένα δείγμα γραφής το έχουν ήδη στα χέρια τους. Πάντως όποιος και να εκλεγεί, εκείνο που είναι σίγουρο είναι  πως οι αποφάσεις είναι του συνόλου κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άγγελος Νικόπουλος, δικηγόρος στο επάγγελμα,  ασχολείται με τα διοικητικά της ΕΠΣ Αθηνών από το 2001  και εκλέγεται ανελλιπώς στο πλευρό  του νυν προέδρου της Ένωσης και αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ Παναγιώτη Δημητρίου, ενώ τα τελευταία χρόνια και δίκαια κατέχει τη θέση του Α’ αντιπροέδρου.

Διαβάστε επίσης:

Survivor διαρροή spoiler 23/6: Στατιστικά! «Καυτός» Κατσούλης πήρε ξανά την ασυλία!

Χειλάκης για Λιγνάδη: «Θέλω να τον επισκεφτώ στη φυλακή αν μείνει»!

Ελληνοτουρκικά: Στην Τουρκία…δικαιολογούν την δολοφονία 24 χρονης!