Γ' ΕΘΝΙΚΗ

ΕΠΣ Ευβοίας – Ρέτσας: Ναι στο άνοιγμα των ακαδημιών, όχι στα πρωταθλήματα!

Μπορεί στον προεδρικό θώκο της ΕΠΣ Ευβοίας να βρίσκεται ελάχιστο χρονικό διάστημα, όμως όπως αποδείχθηκε ήταν αρκετό.
ΕΠΣ Ευβοίας – Ρέτσας: Ναι στο άνοιγμα των ακαδημιών, όχι στα πρωταθλήματα!

Μπορεί στον προεδρικό θώκο της ΕΠΣ Ευβοίας να βρίσκεται ελάχιστο χρονικό διάστημα, όμως όπως αποδείχθηκε ήταν αρκετό, ώστε σήμερα να μπορούμε να κάνουμε έναν μίνι απολογισμό. Και όταν μιλάμε με τον Γιάννη Ρέτσα, είναι αλήθεια πως κάτι τέτοιο είναι μάλλον εύκολο.

Συνειδητοποιημένος για τη μεγάλη ευθύνη που κουβαλά, μετά την Παπακωνσταντίνου εποχή, έχει καταφέρει σχετικά εύκολα και γρήγορα, να προσαρμοστεί και να παίξει μπάλα, έχοντας δίπλα του και συμπαραστάτες του, όλους τους παράγοντες του ευβοιώτικου ποδοσφαίρου.

Σίγουρα τίποτε δεν είναι εύκολο και τίποτε δεν… «κατακτιέται» αν πρώτα ως άτομο και στη συνέχεια ως προσπάθεια, δεν δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό.

Κι αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο κατά τα άλλα προσγειωμένος και γεμάτος θετική ενέργεια νυν πρόεδρος της ΕΠΣ Ευβοίας.

Ο ίδιος θεωρεί, πως καθήκον του είναι να προσπαθεί πάντα για το καλό των σωματείων του, αλλά και παράλληλα να θέτει κι ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της τοπικής ποδοσφαιρικής κοινότητας, προκειμένου να αντέξει αυτό (οικοδόμημα) τις όποιες ενδεχομένως αναταράξεις και πιέσεις δεχθεί.

Οπαδός και λάτρης των υποδομών, δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα ως άτομο, αλλά και ως θεσμός στο ευαίσθητο αυτό κομμάτι του ποδοσφαίρου, ενώ όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, ήταν ευθύς εξ αρχής αντίθετος με το κλείσιμο των γηπέδων και της αναστολής της λειτουργίας των ακαδημιών.

Γι αυτό και σήμερα, συστρατεύεται με όλους όσοι ζητούν το άνοιγμα των γηπέδων και την επιστροφή των μικρών στο φυσικό τους χώρο που είναι το γήπεδο.

-Παρατηρώ σε όλη τη διαδρομή της κουβέντας μας, πως διαθέτετε ένα πάθος κι ένα θαυμασμό θα έλεγα, όσον αφορά τις ακαδημίες ή κάνω λάθος;

Φυσικά και όχι. Σωστά το μαντέψατε. Πιστεύω πως ομάδα χωρίς ακαδημία, είναι οικογένεια χωρίς παιδιά. Γι αυτό ακριβώς και η πρώτη κουβέντα που κάνω είτε με τους συνεργάτες μου είτε με τους παράγοντες των σωματείων μας, είναι γύρω από τους πιτσιρικάδες. Ενθαρρύνουμε τους πάντες και τα πάντα, προκειμένου ο μικρός να αθληθεί στον ελεύθερο χρόνο του, παίζοντας ποδόσφαιρο. Υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο κυρίως τις ομάδες, που έχουν τον πρώτο λόγο, ώστε να προετοιμάσουμε κατάλληλα τους χώρους υποδοχής και να κάνουμε τον μικρό να αισθανθεί χαρούμενα. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του!

-Πιστεύετε πως τα έχετε καταφέρει;

Όποιος πει πως τα έχει καταφέρει, απλά δεν θα έχει επόμενη μέρα και δεν θα έχει συνέχεια. Αυτό το μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται υποδομές, δεν πρόκειται να κλείσει ποτέ και κυρίως σε θέλει κάθε μέρα, να είσαι κοντά του και να το υποστηρίζεις!

Βέβαια αυτό δεν συμβαίνει στην παρούσα φάση, λόγω του κορονοιού. Προέχει η υγεία μας και ύστερα το ποδόσφαιρο. Βέβαια στο κομμάτι αυτό, έχουν γίνει κάποια λάθη, όπως το κλείσιμο των γηπέδων και η απαγόρευση των προπονήσεων των ακαδημιών.

Θα έπρεπε να είχαν ήδη ανοίξει τα γήπεδα και ήδη οι μικροί θα έπρεπε να ήταν σήμερα στους αγωνιστικούς χώρους. Κι αυτό ζητάμε άλλωστε από την πολιτεία. Μόλις βρει την κατάλληλη ευκαιρία και αφού θέσει τους κανόνες που θέλει, να ανάψει το πράσινο φως, ώστε να διορθωθεί ένα λάθος και μια αδικία που έχει διαπραχθεί.

-Για τα πρωταθλήματα ποια είναι η άποψή σας, τι λένε οι ομάδες;

Στην έρευνα που έχουμε κάνει ως Ένωση και στις επαφές που είχα με όλες τις ομάδες μας, η απάντηση που είχα ήταν αρνητική. Ακόμη και οι ομάδες, που έχουν σχεδιάσει κι έχουν θέσει ως στόχο την άνοδο, ακόμη και αυτές δεν θέλουν να συνεχίσουν.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε αυτές τις θέσεις, αφού άλλωστε αυτές είναι οι πρωταγωνίστριες. Σίγουρα αυτό έχει να κάνει με την ευρύτερη κακή υγειονομική κατάσταση, ο φόβος της διασποράς, αλλά και τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που έχουν προκύψει από την αναστολή των επιχειρήσεων.

-Με το μητρώο τι γίνεται ποια είναι η εικόνα;

Υπάρχει μια μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους όλων των σωματείων να ενταχθούν στο μητρώο! Όμως κάτι τέτοιο είναι δύσκολο. Λίγο οι μετακινήσεις και λίγο το ότι κάποιες υπηρεσίες είναι κλειστές ή υπολειτουργούν, έχουν σταθεί εμπόδιο, ώστε να προχωρά με ρυθμούς χελώνας.

Εμείς θέλουμε όλα τα σωματεία μας, να πάρουν το μητρώο, μηδενός εξαιρουμένου. Γι αυτό και ενθαρρύνουμε αυτή την προσπάθεια.

Πιστεύω πως αν η διαδικασία ήταν πιο απλούστερη, ίσως σήμερα να μιλούσαμε για το σύνολο των ομάδων!

Πάντως η προσπάθεια συνεχίζεται κι αυτό είναι προς τη θετική κατεύθυνση και δείχνει πως πράγματι υπάρχει θέληση.

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.