menu

ΕΠΣ Γρεβενών – Κουπτσίδης: Πρέπει να ανοίξει ΚΑΙ το τοπικό ποδόσφαιρο αλλά ΚΑΙ οι ακαδημίες


Γιάννης Τεριλίδης

ΕΠΣ Γρεβενών – Κουπτσίδης: Πρέπει να ανοίξει ΚΑΙ το τοπικό ποδόσφαιρο αλλά ΚΑΙ οι ακαδημίες


Ξεκάθαρος για τα όσα πρέπει να γίνουν στο τοπικό ποδόσφαιρο και τις ακαδημίες, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών, Δημοσθένης Κουπτσίδης.

Στην παρούσα φάση  από εκείνους που βάζουν πλάτη και  δίνει το δικό του αγώνα σε καθημερινή βάση, ώστε να σωθεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και να τύχει της ίδιας μεταχείρισης, που του αρμόζει είναι και ο Δημοσθένης Κουπτσίδης.  Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Γρεβενών και μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ, από τη μεριά του, όπου βρεθεί και όπου κι αν σταθεί δηλώνει σε όλους τους τόνους, πως είναι με το ερασιτεχνικό – τοπικό ποδόσφαιρο και τίποτε άλλο.

Ενώ προσέχει τις τοποθετήσεις του, εκφράζοντας στο δημόσιο διάλογο, μόνον το δίκαιο των  ομάδων και του χώρου, αποφεύγοντας να πάρει θέση για όλα όσα ακούγονται από διάφορα στόματα.  Πιο συγκεκριμένα και ερωτηθείς για το άνοιγμα των γηπέδων και των ακαδημιών είπε:

«Πρέπει να παίξουμε οπωσδήποτε. Δεν μπορώ να πιστέψω πως κρατάμε κλειστά τα γήπεδα και τις ακαδημίες, με αποτέλεσμα οι μικροί να έχουν παραδώσει το πνεύμα τους και να μας παρακαλάνε να τα ανοίξουμε για να παίξουν μπάλα.

Την ίδια ώρα, που τα πάρκα και τα πεζοδρόμια  είναι γεμάτα από νέους, εμείς να προσπαθούμε χωρίς επιχειρήματα να τους πείσουμε πως σωστά τα γήπεδα είναι κλειστά!  Παράλληλα να επιτρέπονται οι προπονήσεις σε ομαδικά αθλήματα κλειστού χώρου, ενώ το ποδόσφαιρο που παίζεται σε ανοιχτό χώρο παραμένει κλειστό. Αν επιθυμούμε να διαλύσουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τότε πιστεύω πως αυτή είναι η πιο κατάλληλη στιγμή.

Εγώ θα καλέσω ως πρόεδρος της Ένωσης, όλες τις ομάδες, να μου καταθέσουν τη θέση τους, αν θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή. Από τη στιγμή που υπάρχουν κάποιες που θέλουν, δεν θα σταθώ εμπόδιό τους, αλλά θα βρούμε τρόπο, ώστε να αγωνιστούν κανονικά.

Διαφωνώ με την τακτική κάποιων, που ενώ τους έχουμε καλέσει να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για το συνολικό καλό, αποφασίζουν μόνοι τους, χωρίς να καθίσουν στο τραπέζι! Αυτό δεν είναι σωστό και δεν εκφράζει το σύνολο, το οποίο αναιρείται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Όταν  δίνουμε τη μάχη όλοι μαζί και προσπαθούμε να κερδίσουμε κάτι, κάποιοι άλλοι επιλέγουν άλλους δρόμους, που δεν οδηγούν πουθενά.

Αν δεν γίνει φέτος το πρωτάθλημα, του χρόνου πάνω από το 30% των ομάδων δεν θα συμμετάσχουν! Κι αυτό είναι λογικό, αφού ήδη έχουν αλλάξει οι συνήθειες, οι τρόποι ζωής κλπ. Κι αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι, πριν βγουν και πάρουν αποφάσεις που δεν είναι προς το συνολικό καλό.

Τώρα όσον αφορά το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής είπε: «Θα περιμένουμε να μάθουμε το συνολικό αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν συμμετοχή και ύστερα θα πάρουμε τις όποιες αποφάσεις πρέπει. Το μόνο  σίγουρο είναι πως όσες δεν δηλώσουν συμμετοχή, τότε θα υποβιβαστούν!  Όσο για τους ομίλους και τη συνέχεια, όλα θα εξαρτηθούν από τη συμμετοχή. Όμιλος που θα έχει ελάχιστες απώλειες, είναι σίγουρο πως θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε. Για τους υπόλοιπους, θα το δούμε, όταν έχουμε την πλήρη εικόνα. Υπομονή μέχρι την Πέμπτη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γ’ εθνική: Το reset στη βαθμολογία και ο επανακαταρτισμός των ομίλων

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras