×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΕΠΣ Βοιωτίας – Νίκας: Υποστηρίζουμε κάθε νέο και ωραίο!


Γιάννης Τεριλίδης

ΕΠΣ Βοιωτίας – Νίκας: Υποστηρίζουμε κάθε νέο και ωραίο!


Όταν μέσα σε τρία χρόνια  έχει καταφέρει να αυξήσει τις ομάδες της Ένωσής του, να διπλασιάσει τα τμήματα υποδομών που συμμετείχαν στα επίσημα πρωταθλήματα και γενικά να υποστηρίξει το νέο, που θα φέρει ούριο άνεμο στο ποδόσφαιρο της Βοιωτίας, τότε σίγουρα μιλάμε για τον Κώστα Νίκα.

Πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας… Όρεξη, πάθος και δημιουργία είναι μερικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει και παράλληλα αγαπητό σε όλες τις ομάδες που σήμερα δραστηριοποιούνται στο ποδόσφαιρο του όμορου Νομού της Αττικής.

Ο ίδιος όταν μιλά, σου τονίζει τα δυναμικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας πρόεδρος που σέβεται την Ένωσή του και κυρίως τους πρωταγωνιστές του. Μιλά με σεβασμό για τις ομάδες, τους προέδρους που κάνουν τεράστια προσπάθεια για να τα φέρουν πέρα και βεβαίως  την αγωνία του, ώστε η Ένωση, να μπορέσει να υποστηρίξει  το ποδόσφαιρο στους δύσκολους αυτούς καιρούς που βιώνουμε. Με χαρά λοιπόν ο πρόεδρος της Βοιωτίας απάντησε σε 3-4 ερωτήσεις , ώστε όλοι εμείς να το γνωρίσουμε (Βοιωτικό ποδόσφαιρο) από πρώτο χέρι.

-Είστε από τις Ενώσεις που υποστηρίζουν με θέρμη το ποδόσφαιρο και έχετε συμβάλει στην ανάπτυξή του;

– Ναι είναι αλήθεια αυτό. Αρκεί να σας διευκρινίσω πως παραλάβαμε σαν νέα διοίκηση πριν τρία χρόνια ένα πρωτάθλημα στο οποίο συμμετείχαν 30 ομάδες και σήμερα το έχουμε αυξήσει σε 39. Κι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα σε έναν Νομό, με πολλές δυσκολίες. Σαν Ένωση, θα βρεθούμε κοντά και θα υποστηρίξουμε κάθε νέα προσπάθεια που θα γίνει, όταν κάποιος μας ενημερώσει πως θέλει να ιδρύσει μια ομάδα. Κι αυτό είναι κάτι που θα το συνεχίσουμε. Είμαστε υπερ της άποψης, πως το ποδόσφαιρο είναι για όλους και όχι για λίγους. Παράλληλα αυξήσαμε τα τμήματα υποδομής που συμμετέχουν στα πρωταθλήματά μας από 40 σε 60! Και θέλω να ελπίζω πως στο μέλλον και με τα κίνητρα που δίνουμε στις ομάδες, να υπάρχει περαιτέρω αύξηση.

– Άρα να θεωρήσω ως δεδομένο πως  οι σχέσεις σας με τις ομάδες είναι άριστες;

– Ακριβώς. Κ αι είναι άριστες, διότι πάντα συμμετέχουμε στο πρόβλημά τους και πάντα προσπαθούμε σαν Ένωση να λύσουμε τα υπάρχοντα προβλήματα που δημιουργούνται σε πρώτο χρόνο. Γιατί αν ένα θέμα δεν το προλάβεις εν τη γενέσει του, τότε δεν θα το προλάβεις, όταν αυτό θα έχει πολλαπλασιαστεί. Και μαζί με τους συνεργάτες μου στο ΔΣ, στην κυριολεξία βρισκόμαστε κοντά στις ομάδες και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να κρατήσουμε τις ισορροπίες και παράλληλα να απονείμουμε δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αστέρας Βάρης – Κάτσικας: «Είμαστε χαρούμενοι για τη νίκη»

– Συμφωνείτε πως η διαιτησία είναι η βιτρίνα μιας Ένωσης;

– Απόλυτα. Αυτό είναι νόμος στο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί σαν Ένωση  να έχεις δώσει τα πάντα και αυτό να μην εκτιμηθεί, αλλά να μείνει ως εικόνα μια διαιτησία που δεν ήταν στη μέρα της. Πάντως οι σύλλογοι μας, το έχω πει, πολλές φορές, θα πρέπει να είναι ήσυχες, διότι το πρώτο που κάναμε όταν αναλάβαμε διοίκηση, ήταν να διώξουμε ότι παλιό και ζημιογόνο υπήρχε στο χώρο αυτό και να εμπιστευτούμε νέα παιδιά και νέους ανθρώπους που έχουν όρεξη να προσφέρουν.

– Για την Επιτροπή Διαιτησίας και για τον Σταύρο  Φλώτσιο που είναι ο πρόεδρος , τι έχετε να πείτε;

– Να ξεκινήσω από τον Σταύρο Φλώτσιο, θεωρώ πως είμαστε τυχεροί και εγώ τυχερός που έχουμε αυτή τη στιγμή  στο ύπατο αξίωμα της διαιτησίας έναν άνθρωπο που  καθημερινά νοιάζεται για αυτή (διαιτησία) και για τους διαιτητές. Η μεγάλη του εμπειρία και γνώση, αλλά κυρίως η τιμιότητά του είναι η προίκα που κουβαλάει μαζί του και μας έκανε να τον εμπιστευτούμε στον απόλυτο βαθμό.  Όσον αφορά τη διαιτησία πιστεύουμε στη βοιωτική διαιτησία και επι τη ευκαιρία θέλω να ξέρουν όλοι οι διαιτητές, πως σαν Ένωση τους στηρίζουμε και είμαστε μαζί τους.  Από την άλλη εκείνο που ζητάμε είναι σε κάθε παιχνίδι, να σφυρίζουν αυτό που βλέπουν και να εφαρμόζουν πιστά τον ΚΑΠ.

– Αυτή τη στιγμή ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζεται;

– Το οικονομικό.  Είμαστε από τις Ενώσεις που δεν έχουν έσοδα. Όμως προσπαθούμε με κάθε τρόπο να κρατήσουμε  σε υψηλά επίπεδα τη λειτουργία της και παράλληλα να είναι πάντα (Ένωση) στην υπηρεσία των ομάδων. Η ΕΠΟ μας έχει ξεχάσει και δυστυχώς, αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα, το οποίο θέλω να είμαι αισιόδοξος πως θα  λυθεί στο μέλλον.

– Σε επίπεδο Μικτών, τι έχει να επιδείξει η Ένωση;

– Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει πολύ μεγάλα βήματα προόδου και έχουμε οργανώσει  άριστα το κομμάτι αυτό.  Γιατί θεωρούμε πως είναι ζωτικής σημασίας, για  το ποδόσφαιρο της Βοιωτίας, αλλά και για το ευρύτερο ποδόσφαιρο της χώρας μας. Οι ομάδες από τη μεριά τους, έχουν ανταποκριθεί πλήρως  και κάθε χρόνο ανεβάζουν τον πήχη όλο και πιο ψηλά γίνεται.  Σαν Ένωση και παρότι η Ομοσπονδία, δεν προβλέπεται να προκηρύξει  το νέο πρωτάθλημα Μικτών, από τη μεριά  μας έχουμε ενεργοποιήσει το μηχανισμό και ήδη πραγματοποιούνται κλήσεις, αλλά και προπονήσεις των κλιμακίων.  Γενικά υπάρχει πολύ ταλέντο στην Ένωση μας και είμαστε διατεθειμένοι να το αξιοποιήσουμε κατάλληλα.

ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΔΩ

Sportime Extras