Τζαφέρης

Το μεγάλο όνομα στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Δυτικής Αττικής και όχι μόνον αναμφίβολα είναι ο νυν πρόεδρος της Ένωσης, Κλέαρχος Τζαφέρης. Το πέρασμά του από την τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου Ελευσίνας (πολλά χρόνια ως αντιδήμαρχος), αλλά κυρίως από τον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ Πανελευσινιακός, είναι μια προίκα που σε συνδυασμό με την πίεση που δέχθηκε...

Το μεγάλο όνομα στον ποδοσφαιρικό κόσμο της Δυτικής Αττικής και όχι μόνον αναμφίβολα είναι ο νυν πρόεδρος της Ένωσης, Κλέαρχος Τζαφέρης.

Το πέρασμά του από την τοπική αυτοδιοίκηση του Δήμου Ελευσίνας (πολλά χρόνια ως αντιδήμαρχος), αλλά κυρίως από τον προεδρικό θώκο της ΠΑΕ Πανελευσινιακός, είναι μια προίκα που σε συνδυασμό με την πίεση που δέχθηκε από πολλές ομάδες, να αναλάβει τον προεδρικό θώκο της ΕΠΣΔΑ, έκανε την εκλογή του, ως μια υπόθεση πολύ εύκολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χαραυγιακός – Πλούμης: Διαψεύδουμε όσους μας θέλουν πεσμένους

Και όπως αποδείχθηκε, οι κερδισμένοι στην υπόθεση αυτή ήταν οι ίδιες οι ομάδες, που πράγματι στο πρόσωπό του, βλέπουν έναν άνθρωπο που έχει όρεξη και πάθος να βοηθήσει και να ανεβάσει τον πήχη της διοικητής ποιότητας όσο πιο ψηλά γίνεται.
Ο ίδιος παρ’ όλα αυτά παραμένει σεμνός και ταπεινός και πάντα μέσα στο στόχο που έχει θέσει και δεν είναι άλλος, από την ισχυροποίηση της Ένωσής του, εντός και εκτός τειχών της. Και η πρώτη ερώτηση είναι αυθόρμητη.

-Ως νέος στον προεδρικό θώκο της Ένωσης, αλλά παλιοσειρά στο ποδόσφαιρο, θέλω να μου σχολιάσεις τι ήταν αυτό που σε έκανε να προσπαθήσεις για την προεδρία;

– Η πίεση που δέχθηκα από πολλούς συλλόγους, να αλλάξει ότι παρωχημένο υπήρχε στο χώρο του ποδοσφαίρου. Διότι είναι αλήθεια πως εκείνο που βίωναν ήταν μια κατάσταση, ανυπόφορη και χωρίς μέλλον ή προοπτικές. Δεν υπήρχε επόμενη μέρα για το ποδόσφαιρο της Δυτικής Αττικής, που χρόνια τώρα το υπηρετώ. Έπρεπε πολλά πράγματα να αλλάξουν. Πίστεψα πως αυτό θα μπορούσε να γίνει και από τη στιγμή που πήρα τις διαβεβαιώσεις μου, έκρινα πως ήρθε η κατάλληλη στιγμή.

– Ποιο είναι το επίπεδο γενικά, τόσο το αγωνιστικό όσο και το διοικητικό;

– Αρκετά υψηλό, όσον αφορά το διοικητικό. Αυτό δεν σημαίνει πως μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ενισχύουμε κάθε προσπάθεια που γίνεται από τις ομάδες, ούτως ώστε να μην αισθάνονται μόνες και παράλληλα όπου υπάρχει δυνατότητα γίνονται παρεμβάσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Για το οικονομικό είμαστε μια Ένωση, που έχει πολλά οικονομικά προβλήματα, τα οποία κληρονομήσαμε από τους προηγούμενους. Έτσι βρεθήκαμε με μια τρύπα για το μεν 2019 πού ήταν 15.000 ευρώ και το 2020 18.000 (!), ενώ τρέχει ένα υπόλοιπο 37.000!, που χρωστάμε στην ΕΠΟ, με την τελευταία να μας τα έχει βεβαιώσει με σχετικά έγγραφα τα οποία έχουμε στα χέρια μας. Αυτό μας αναγκάζει ως νέο συμβούλιο να κάνουμε διοικητικές περικοπές και να εξασφαλίσουμε αντίστοιχα ποσά ώστε να μπορούμε να κάνουμε την αποπληρωμή τους. Κάτι που σημαίνει πως ελέγχουμε το χρέος μας και θα δημιουργήσουμε ένα ταμείο υγιέστατο από κάθε άποψη.

– Η αναστολή μάλλον δεν θα βοηθήσει;

– Ναι ισχύει αυτό. Όμως δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Οι στιγμές που βιώνουμε είναι δύσκολες και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Όμως θεωρώ πως υπάρχει από όλους θέληση και πάθος να αλλάξουμε προς το καλύτερο την Ένωση και είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρουμε. Η αναστολή είναι ένα εμπόδιο, που πράγματι θα μας φρενάρει, όμως δεν θα σταθεί εμπόδιο στην πραγματοποίηση των πλάνων, που έχουμε θέσει. Και οι ομάδες, δεν θα πρέπει να βιάζονται. Αλλά θα πρέπει να έχουν υπομονή και να περιμένουν. Είμαστε κοντά τους και θα βοηθήσουμε ως Ένωση, στο βαθμό που μπορούμε και όπου μπορούμε.

– Θέλω έναν σχολιασμό για τις Μικτές.

– Δεν βρήκαμε τίποτε απολύτως! Γι αυτό αναγκαστήκαμε να τα αλλάξουμε όλα. Ούτε καν ρούχα για τα παιδιά! Ντρέπομαι που το λέω, αλλά είναι μια αλήθεια. Μόλις το διαπίστωσα , φρόντισα με τους συνεργάτες μου να δώσουμε λύση άμεση και ουσιαστική. Βρήκαμε τον τρόπο και αμέσως προμηθευτήκαμε όλα τα απαραίτητα, ώστε να μην φαντάζουμε οι φτωχοί συγγενείς της υπόθεσης. Παράλληλα αλλάξαμε και το προπονητικό τιμ. Ήδη σήμερα τις Μικτές επανδρώνουν ο Τάσος Στασινόπουλος και ο Γιάννης Φατόλιας. Δυο νέα παιδιά που έχουν πάθος και δείχνουν μεγάλη όρεξη κι έχουμε επενδύσει πάνω τους όλο το πρότζεκτ των Μικτών.

– Με τη διαιτησία;

– Θεωρώ πως τα πάμε πολύ καλά αναλογικά. Παρότι διαχρονικά είναι ένα θέμα που απασχολεί όλον τον πλανήτη, με τα γνωστά πάντα προβλήματα που υπάρχουν, εμείς από την πρώτη στιγμή έχουμε βάλει τάξη και σ’ αυτό το χώρο, ενώ αγκαλιάσαμε τους διαιτητές όπως έπρεπε και τους δείξαμε την απαραίτητη εμπιστοσύνη που πρέπει. Παράλληλα, εκείνο που θέλουμε είναι να εφαρμόζουν τον ΚΑΠ και να σφυρίζουν αυτό βλέπουν, μην κάνοντας εκπτώσεις. Υπάρχει μια αγαστή συνεργασία με την ΚΕΔ, με απώτερο σκοπό την καλύτερη εικόνα των διαιτητών. Είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε σχολή και να δεχθούμε τους νέους που θέλουν να σφυρίξουν στους αγώνες μας.

– Πάντως παρά τα προβλήματα τρέχει το εκπαιδευτικό σεμινάριο;

– Ακριβώς. Στις 21-11-2020 και ώρα 19,00 στη Πλατφόρμα ZOOM, έχουμε οργανώσει το On line εκπαιδευτικό σεμινάριο προεθνικών ομδων της Ένωσής μας. Κύριοι ομιλητές θα είναι η διατροφολόγος Θάλεια Μαραγκοπούλου και ο αναλυτής Κωνσταντίνος Αλεξίου. Από τη μεριά της Ένωσης υπεύθυνοι θα είναι ο Κώστας Κουράτος και Χρήστος Σοφιανίδης . Υπεύθυνοι εκπαιδευτικού προγράμματος θα είναι ο Γιάννης Φατολιάς και Τάσος Στασινόπουλος. Συντονιστής του προγράμματος ο Παναγιώτης Παυλίδης, ενώ προσκεκλημένοι συνεργάτες οι Αχιλλέας Υφαντίδης, Φραγκίσκος Χανιώτης και Κώστας Βογατσάς. Θεωρώ πως πρέπει να το παρακολουθήσουν όλοι, γιατί θα ειπωθούν πράγματα πολύ ενδιαφέροντα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣΔΑ, Κλέαρχος Τζαφέρης έχει κάνει κινήσεις αξιοπρόσεκτες και μάλιστα έχοντας μέσα και το προσωπικό – ιδιωτικό του στοιχείο, προκειμένου να δημιουργήσει μια Ένωση που στα επόμενα χρόνια όλοι θα μιλούν γι’ αυτή.

Και όπως όλα δείχνουν θα τα καταφέρει, διότι είναι ένας άνθρωπος που έχει πάθος και όρεξη, για δημιουργία.