Γ. Σγουρός για γήπεδο ΑΕΚ: «Η ιστορία δίνει απάντηση, έτσι ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής»

Ο Γιάννης Σγουρής δίνει χρήσιμες απαντήσεις για την έναρξη των εργασιών της «Αγια Σοφιάς», γυρνώντας στο παρελθόν.

Γ. Σγουρής: Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το μεγάλο όνειρο των οπαδών της ΑΕΚ, καθώς μπαίνει ξανά στο «σπίτι» της στη Νέα Φιλαδέλφεια, σε μία ιστορική ημέρα για το σύλλογο αφού θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια.

Το σύνθημα «Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια» αντηχούσε για 19 χρόνια και 5 μήνες όπου αγωνιζόταν η ΑΕΚ από τους φίλους της ομάδας και τώρα έφτασε η στιγμή που το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Η προσμονή του κόσμου όπως είναι λογικό είναι τεράστια και όλα κινούνται μπαίνει γύρω από τους ρυθμούς του νέου γηπέδου.

Ο Γιάννης Σγουρής Επικεφαλής Παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής και πρώην περιφερειάρχης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στα Social Media βίντεο από τις δηλώσεις που είχε κάνει το 2013 στην εκπομπή ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ με τον Βασίλη Λυριτζή – Δημήτρη Οικονόμου σχετικά με την έναρξη των εργασιών για το χτίσιμο του γηπέδου, εξηγώντας μάλιστα το πως ακριβώς έγινε η χρηματοδότηση.

Εννιά χρόνια μετά, αισθάνεται δικαιωμένος για την επίτευξη αυτού του έργου.

Όπως ο ίδιος τονίζει πλέον, ξεκίνησαν τα έργα με πρωτοβουλία της περιφέρειας Αττικής τότε, παρά την οικονομική κρίση. «Όπως το έφτιαξαν οι πρόσφυγες το 1930 μετά την μικρασιατική καταστροφή του 1922 και το κραχ του 1929», σημειώνει.

Και συνεχίζει τονίζοντας πως θα υπάρχει «1)Αθλητικό κέντρο που θα δώσει ζωή στην Ν. Φιλαδέλφεια και τους όμορους Δήμους 500.000 κατοίκων
3) Θα συμβάλλουμε στα έργα που περιβάλλουν το γήπεδο όπως υποδομές , υπογειοποίηση κλπ.
4) Ανάπτυξη , θέσεις εργασίας και ρόλο στην νεολαία».

Σε όλα αυτά, όπως ο ίδιος τονίζει συνέβαλε τα μέγιστα η Περιφέρεια επί διοικήσεώς του.