ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μπάγερν Μονάχου: Η κρίση ως ευκαιρία

Μπάγερν Μονάχου: Μέσα σε αυτήν την περίοδο της πανδημίας το γερμανικό κλαμπ εξαργυρώνει, μεταξύ άλλων, τις ευχάριστες συνέπειες της σωστής διαχείρισης που επί σειρά ετών (έχει) κάνει
Μπάγερν Μονάχου: Η κρίση ως ευκαιρία

Μπάγερν Μονάχου: Μέσα σε αυτήν την περίοδο της πανδημίας, της παντελούς αβεβαιότητας και του φόβου για τα μελλούμενα, υπάρχει μια φωτεινή εξαίρεση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ένα κλαμπ που εφαρμόζει τον προγραμματισμό του (σχεδόν) σαν να μην έχει συμβεί τίποτα εκεί έξω. Ένα κλαμπ που πατάει γερά στη γη και κινείται με αυτοπεποίθηση, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία.

Η Μπάγερν εξαργυρώνει, μεταξύ άλλων, τις ευχάριστες συνέπειες της σωστής διαχείρισης που επί σειρά ετών (έχει) κάνει στο οικονομικό κομμάτι. Το μειονέκτημα του τότε, μετατράπηκε στο αβαντάζ του σήμερα. Γιατί κατηγορήθηκε πλειστάκις για τσιγκουνιά. Ακόμα και από τους ίδιους της τους οπαδούς. Γεγονός είναι ότι δεδομένης της οικονομικής της ισχύος και των χρηματικών ποσών που έπαιζαν, ήταν μάλλον απίστευτο ότι μέχρι πέρυσι δεν είχε δώσει ποτέ πάνω από 41,5 εκατ. ευρώ για να αγοράσει ποδοσφαιριστή (Κορεντέν Τολισό). Τα 80 εκατ. ευρώ για τον Λούκας Ερναντέζ, το καλοκαίρι του 2019, ήταν υπέρβαση για τα μέτρα της. Ήταν όμως συνειδητή επιλογή. Εντός budget, καμία σχέση με παρόρμηση της στιγμής. Κι ας έγινε με… μισή καρδιά. Τώρα που ο κορονοϊός ανατρέπει τα πάντα (και) στο ποδόσφαιρο, η γερμανική ομάδα μπορεί να χαμογελάει με ικανοποίηση, γιατί όχι και σαρδόνια.

Μπάγερν Μονάχου: Από ανανέωση σε ανανέωση

Τα ταμεία της είναι τόσο γεμάτα, ώστε δεν έχει κάτι να φοβηθεί οικονομικά. Σε αυτό το πλαίσιο, οι αποφασιστικές κινήσεις διαδέχονται η μία την άλλη. Μέσα σε λίγες ημέρες, έκλεισε με επιτυχία τα θέματα του προπονητή (Χάνσι Φλικ) και της «σημαίας» (Τόμας Μίλερ), αμφότεροι υπέγραψαν νέα συμβόλαια ως το 2023. Ακολούθησε η ανανέωση (ως το 2025) του «καλύτερου επόμενου αριστερού μπακ στον πλανήτη», κατά κόσμον Αλφόνσο Ντέιβις. Θέμα χρόνου είναι το αίσιο φινάλε και της επέκτασης του Τιάγκο, ενώ όπως φαίνεται θα αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή από την Ίντερ ο (δανεικός) Ιβάν Πέρισιτς με καλύτερους όρους από την αρχική συμφωνία.

Τι χαλάει το τέλειο; Το μπλοκάρισμα στις συζητήσεις για νέο συμβόλαιο με τον Μάνουελ Νόιερ. Αλλά τελικά ούτε σε αυτό το θέμα τα πράγματα είναι άσχημα, παρότι αρχικά είχε κυκλοφορήσει το αντίθετο. Δεν θα προξενήσει εντύπωση αν σύντομα προκύψει και εδώ happy end. Με λίγα λόγια, ενώ οι άλλοι ψάχνονται, οι Βαυαροί έχουν κλείσει τις περισσότερες από τις εκκρεμότητές τους, ενώ έχουν ξεκαθαρίσει ποιους θέλουν να αγοράσουν (Λιρόι Σανέ, Νταγιό Ουπαμεκανό κυρίως) και περιμένουν, βάσιμα, ο καιρός να τους βοηθήσει ώστε να κλείσουν τα deal με τους καλύτερους δυνατούς γι’ αυτούς όρους.

Κι επειδή η καλή, η… σωστή ομάδα φαίνεται και από το πώς γεννά ευκαιρίες σε καιρό κρίσης, το κλαμπ του Μονάχου αξιοποίησε ως και την πανδημία! Κυκλοφόρησε 100 χιλιάδες προστατευτικές μάσκες με τα σήμα του, οι οποίες εξαντλήθηκαν μέσα σε μια μόνο ημέρα! Ηταν πρωτοβουλία δύο δικών της παικτών (Λέον Γκορέτσκα και Γιόσουα Κίμιχ) και τα χρήματα θα δοθούν στη μάχη κατά του κορονοϊού. Ο ορισμός της τέλειας κίνησης. Επικοινωνιακά, συμβολικά και πρακτικά.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπάγερν Μονάχου: Η κρίση ως ευκαιρία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.