ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Γκνάμπρι: Μαγειρεύοντας μεταγραφές!

Καθόταν στο ξενοδοχείο, πριν από ένα εκτός έδρας ματς, κοιτώντας ΝΒΑ στην τηλεόραση. Απολαμβάνοντας, πιο σωστά, τον αγαπημένο του παίκτη, τον Τζέιμς Χάρντεν. Του έκανε «γκελ» ο τρόπος που πανηγύριζε ο σταρ των Χιούστον Ρόκετς. Μιμούμενος πως μαγειρεύει, σαν να προσθέτει καρύκευμα στο φαγητό. Παραλλήλως μιλούσε με ένα φίλο του στο τηλέφωνο. «Αυτός πρέπει να...
Γκνάμπρι: Μαγειρεύοντας μεταγραφές!

Καθόταν στο ξενοδοχείο, πριν από ένα εκτός έδρας ματς, κοιτώντας ΝΒΑ στην τηλεόραση. Απολαμβάνοντας, πιο σωστά, τον αγαπημένο του παίκτη, τον Τζέιμς Χάρντεν. Του έκανε «γκελ» ο τρόπος που πανηγύριζε ο σταρ των Χιούστον Ρόκετς. Μιμούμενος πως μαγειρεύει, σαν να προσθέτει καρύκευμα στο φαγητό. Παραλλήλως μιλούσε με ένα φίλο του στο τηλέφωνο. «Αυτός πρέπει να γίνει και ο δικός σου πανηγυρισμός», τον προέτρεψε η φωνή από την άλλη άκρη του ακουστικού. Ακριβώς τότε γεννήθηκε αυτό που είδαμε δις, βράδυ Τετάρτης, στο Βερολίνο. Τον Σερζ Γκνάμπρι δηλαδή, να «μαγειρεύει ομορφιές»!

Το… γεύμα έκατσε βαρύ στη Χέρτα, με την Μπάγερν να νικάει εν τέλει (3-2) περνώντας στους «8» του Κυπέλλου Γερμανίας. Η εμφάνισή του 23χρονου επιθετικού ήταν ο ορισμός του «MVP», βραβείο άλλωστε που του δόθηκε αμέσως μετά. Σημείωσε δύο γκολ, σύνοψη των ατού του ως παίκτης: δύναμη, ταχύτητα, τεχνική, εκρηκτικότητα, αντίληψη, οξυδέρκεια. Προερχόταν από τραυματισμό, γι’ αυτό αντικαταστάθηκε στο 89’. Είδε λοιπόν από τον πάγκο τον Κομάν να πετυχαίνει το γκολ της πρόκρισης. Να αξιοποιεί όσα ο ίδιος νωρίτερα, με κόπο, είχε χτίσει.

ΚΑΙ «ΑΝΤΙ» ΚΑΙ «ΜΑΖΙ»

Λίγες ημέρες μετά την ήττα από τη Λεβερκούζεν στην Μπουντεσλίγκα, που έφερε ξανά στην επιφάνεια τις πολλές παθογένειες της ομάδας του Νίκο Κόβατς, αυτή η νίκη–πρόκριση συνιστά ένα ισχυρό αναλγητικό. Φανερώνει πολλά για την κατάσταση εκνευρισμού στην οποία έχει περιπέσει το μεγάλο και τρανό αυτό κλαμπ, το γεγονός ότι προέκυψε ένας (κάποιος) πανικός στην πρόσφατη είδηση της φυγής του Σάντρο Βάγκνερ στην Κίνα. «Και αν χτυπήσει ο Λεβαντόφσκι;» το ερώτημα πολλών φαν της, υπό το «μανδύα» της αγωνίας. Δηλαδή αν δεν είχε αποχωρήσει ο τίμιος πλην πτωχός (αγωνιστικά ομιλώντας) Σάντρο, δεν θα υπήρχε πρόβλημα;

Πάνω στην ώρα, ο Γκνάμπρι ήρθε να καθησυχάσει άπαντες. Να δείξει ότι μπορεί κάλλιστα να δώσει τις απαραίτητες επιθετικές λύσεις στα δύσκολα, τη «νοστιμιά» για να επιμείνουμε… μαγειρικά. Μπορεί στην Μπάγερν να έχουν κάνει εσχάτως πολλά λάθη, αλλά εν προκειμένω πήραν ένα καλά υπολογισμένο ρίσκο. Στο πρόσωπο του 23χρονου Γερμανού έχει ταυτοποιηθεί η λύση σε περίπτωση που (ο μη γένοιτο) χτυπήσει ο «Λέβα» ή αν ο Πολωνός χρειάζεται κάποιες ανάσες ξεκούρασης. Η γιατί όχι και ακόμα καλύτερα, μαζί. Οπως στο Βερολίνο.

Ο ΑΡΠ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Παρ’ όλα αυτά, θα ήταν αφελές από πλευράς Βαυαρών να θεωρήσουν ότι όλα βαίνουν καλώς. Υπήρξαν, ξανά, «θέματα». Η έλλειψη συνοχής στην τριάδα των μέσων (Τιάγκο, Γκορέτσκα, Χάμες). Το «τσάμπα» των γκολ-παθητικό (ειδικά το λάθος του Χούμελς στο 2-2 είναι ερασιτεχνικού επιπέδου). Δεν έπρεπε ποτέ να πάει στην παράταση αυτό το ματς ή για να το πούμε διαφορετικά, η Μπάγερν που ξέραμε, η παλιά, η σωστή, ποτέ δεν θα επέτρεπε κάτι τέτοιο.

Ζούμε όμως, σε περίεργους βαυαρικούς καιρούς. Τόσο, ώστε ακόμα και καλές ειδήσεις γεννούν προβληματισμό. Να, χθες, επισημοποιήθηκε η απόκτηση του Γιαν Φίτε Αρπ από το Αμβούργο. Με την ανακοίνωση όμως να λέει ότι θα είναι ο ίδιος ο 19χρονος επιθετικός που θα αποφασίσει ποτέ θα  πάει στο Μόναχο. Είτε το προσεχές καλοκαίρι είτε αυτό του 2020. Μα είναι δυνατόν κοτζάμ Μπάγερν να χρησιμοποιεί φλου γλώσσα σε τέτοιο ζήτημα για ένα ταλαντούχο μεν, αλλά άγουρο πιτσιρικά; Να μην οδηγεί αυτή τις εξελίξεις;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γκνάμπρι: Μαγειρεύοντας μεταγραφές!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.