«Εγώ ο Οζίλ» έγραψαν στα μπλουζάκια τους, κυματίζοντας γερμανικές και τουρκικές σημαίες

Η υπόθεση του Μεζούτ Εζίλ και η απόφασή του να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα της Γερμανίας, συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη στη χώρα.

Εκατοντάδες υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο εκφράζοντας την υποστήριξή τους στον παίκτη, που αποχώρησε από την εθνική ομάδα, ισχυριζόμενος ότι υπέστη ρατσιστικά και ασεβή σχόλια για τις τουρκικές ρίζες του.

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από τον Axel Springer στο Βερολίνο, φορώντας φανέλες με το όνομα του Οζίλ στην πλάτη, κυματίζοντας τουρκικές και γερμανικές σημαίες.

Κάποιοι άλλοι είχαν πανό ή είχαν γράψει στα μπλουζάκια τους το σύνθημα «Ich bin Ozil» (εγώ ο Εzil).

Η αμφιλεγόμενη συνάντηση του 29χρονου παίκτη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Μάιο, αποτέλεσε την αρχή των προβλημάτων για τον Οζίλ, ο οποίος στη συνέχεια θεωρήθηκε «αποδιοπομπαίος τράγος» για την κακή παρουσία της Γερμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Οζίλ των 92 συμμετοχών στην εθνική ομάδα, και βασικό στέλεχός της στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014, στη δήλωση αποχώρησής του είχε επιτεθεί στον πρόεδρο της γερμανικής ομοσπονδίας, Ράιχαρντ Γκρίντελ: «Για τον Γκρίντελ και τους υποστηρικτές του, είμαι Γερμανός όταν κερδίζουμε, αλλά μετανάστης όταν χάνουμε».