menu

Γιαννακόπουλος: Οι δύο κρίσιμες εβδομάδες!

Λάμπρος Γκαραγκάνης
Γιαννακόπουλος: Οι δύο κρίσιμες εβδομάδες!

Από την Τετάρτη 21 Μαρτίου και τη συνάντηση του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ με την κοινοπραξία συμπαικτών του, η ενημέρωση για τις εξελίξεις προκύπτει με το σταγονόμετρο. Έτσι, λοιπόν, μετά τον βομβαρδισμό πληροφοριών από συγκεκριμένους φορείς – συμπτωματικά, μάλλον, στην τούρλα του πιο κρίσιμου αγώνα της ΠΑΕ για την άδεια και την επιβίωση την ίδια...

Από την Τετάρτη 21 Μαρτίου και τη συνάντηση του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ με την κοινοπραξία συμπαικτών του, η ενημέρωση για τις εξελίξεις προκύπτει με το σταγονόμετρο.

Έτσι, λοιπόν, μετά τον βομβαρδισμό πληροφοριών από συγκεκριμένους φορείς – συμπτωματικά, μάλλον, στην τούρλα του πιο κρίσιμου αγώνα της ΠΑΕ για την άδεια και την επιβίωση την ίδια – για την υπερχλιδή που προβλέπει το πρότζεκτ Athens Alive στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, επικρατεί μία στασιμότητα σ’ όσα βγαίνουν προς τα έξω. Σαφώς και ισχύει το «no news, good news». Εφόσον τα πράγματα είναι έτσι κι όλα εξελίσσονται μυστικά, δίχως τυμπανοκρουσίες και δημόσια τριβή, τότε ορθώς διατηρείται η αισιοδοξία.

Από την πλευρά της κοινοπραξίας αυτό που βγήκε τις προηγούμενες ημέρες και κατέγραψε λακωνικά η εφημερίδα Sportime είναι το μοτό ότι υπάρχει πολλή δουλειά εμπρός για το εγχείρημα! Δεδομένα το plan A είναι παρελθόν κι έχει μπει η όλη διαδικασία σε προσαρμογή τού τι μπορεί να νομοθετηθεί στην έκταση. Άρα γκρέμισμα γηπέδου ποδοσφαίρου, κλειστού μπάσκετ απλά δεν υπάρχουν στο κάδρο… Το ζήτημα είναι πως ο σχεδιασμός ανάπλασης από τους ξένους συμπαίκτες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η νομοθετική πορεία του και οι πιθανότητες υλοποίησης επηρεάζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Μέχρι τούτη την ώρα, άλλωστε, δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι άλλο στον ορίζοντα…

Ο Παναθηναϊκός, όπως και οι άλλες ομάδες με όμοια προβλήματα, έχουν πλέον επίσημα από την UEFA ένα δεκαπενθήμερο να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις – με πληρωμή αυτών ή διακανονισμό τους – προς τους πιστωτές. Άμεσο -3 δεν υπάρχει, ελέω ενεργοποίησης αποφάσεων από προσφυγές, άρα υφίσταται μία σχετική ηρεμία όσο κι αν ο χρόνος πιέζει. Οι καλοί γνώστες των εξελίξεων γύρω από το πλάνο Athens Alive έκαναν λόγο ότι ως το Πάσχα θα γνωρίζαμε τι μπορεί να γίνει και το κυριότερο αν μπορεί να γίνει κάτι. Πέρασε το Πάσχα των Καθολικών, πλησιάζει των Ορθόδοξων, η Κυβέρνηση επίσημα δεν έχει παραδεχτεί το οτιδήποτε κι αυτός είναι ένας εκ των λόγων που έχει κάτσει η σκόνη από τις αρχικές αποκαλύψεις.

Το Sportime είναι η πρώτη εφημερίδα, η οποία στις 9 Ιανουαρίου 2018 επανέφερε την πρόθεση του κ. Γιαννακόπουλου να εμπλακεί με την ΠΑΕ! Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο το ενδεχόμενο τούτο με την πρόοδο του σχεδίου της κοινοπραξίας, όμως το «τριφύλλι» πιέζεται χρονικά για την επόμενη ημέρα. Υπό αυτήν την έννοια, ακόμη κι αν αρθεί η ποινή του υποβιβασμού για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες στη Λίγκα και προκύψει χρόνος, οι δύο επόμενες εβδομάδες – σημείο αναφοράς, πλέον, η λήξη της έξτρα προθεσμίας από την UEFA – επιβάλλεται να βγει λευκός καπνός από το μέτωπο Γιαννακόπουλο-συμπαικτών για την ΠΑΕ. Διότι ο Γιάννης Αλαφούζος την επόμενη χρονιά δύσκολα θα υπάρχει, κρυφά ή φανερά, στην κεφαλή του συλλόγου κι άλλη τέτοια σεζόν δεν γίνεται να έρθει… Περιμένοντας νέα λοιπόν!

Sportime Extras