×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΕΠΣ Πειραιά – Σπάθας: Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο φυτοζωεί


Γιάννης Τεριλίδης

ΕΠΣ Πειραιά – Σπάθας: Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο φυτοζωεί


Απλός, κατανοητός και ουσιαστικός ήταν στις τοποθετήσεις του ο Γιάννης Σπάθας.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΠΣ Πειραιά έχει ένα δικό του μοναδικό τρόπο να έλκει και να σε κάνει από την πρώτη στιγμή φίλο του, ακόμη και αν οι διαθέσεις σου είναι διαφορετικές.

Είναι ένας τύπος, που πράγματι αξίζει ο κόπος να τον γνωρίσεις και για λίγες στιγμές να ακούσεις όλα αυτά που θα σου πει για το ποδόσφαιρο.

Για το άθλημα που αγάπησε από μικρό παιδί, παίζοντας αρχικά ποδόσφαιρο και στη συνέχεια, σφυρίζοντας… όχι αδιάφορα, αλλά φθάνοντας στα ύπατα αξιώματα στη διαιτησία, όπου ήταν για πολλά χρόνια αξιολογημένος διαιτητής Α’ Εθνικής.

Όταν αποσύρθηκε, ασχολήθηκε με τα κοινά των διαιτητών και κατάφερε με τον τρόπο και την ικανότητά του, να ωθήσει τον διαιτητή πολύ ψηλά στη συνείδηση όλων.

Αργότερα έβαλε πλάτη και με δεδομένη τη μεγάλη του αγάπη για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ασχολήθηκε με την Ένωση Πειραιά, όπου σήμερα κατέχει τη θέση του γενικού γραμματέα.

Μια υπεύθυνη θέση, αλλά και ουσιαστική, αφού είναι η αιτία που τα τελευταία χρόνια η Ένωση, γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη και πρόοδο, ενώ ο ίδιος με δεδομένη την αποδοχή του από όλους, θέλει να προσφέρει όλο και περισσότερα, με στόχο να τη φθάσει όσο ψηλά γίνεται.

Σήμερα ο Γιάννης Σπάθας μιλά με λατρεία και με αγάπη για τις ομάδες, το ποδόσφαιρο, γι’ αυτό που θέλει να πετύχει, αλλά και για τον κορονοϊό.

– Τι είναι αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε με την Ένωση;

Για μένα πάντα ο Πειραιάς, δεν ήταν μόνον ο τόπος όπου γεννήθηκα, αλλά ήταν κάτι παραπάνω. Ήταν αυτός που μου έδωσε την ευκαιρία, να γίνω αυτός που είμαι, να κάνω οικογένεια, να δημιουργηθώ επαγγελματικά και σήμερα να απολαμβάνω το σεβασμό όλων. Όλα αυτά μου δημιούργησαν μια υποχρέωση, την οποία ήθελα με ένα τρόπο, να ξεπληρώσω… Έπεσε μια σκέψη μεταξύ φίλων που κάποτε είχαμε παίξει μαζί ποδόσφαιρο ή ακόμη και αντιπάλων, αλλά και παραγόντων των ομάδων που τους είδα πως ήθελαν πολύ να αλλάξει το κλίμα και γι αυτό βγήκαμε μπροστά.

– Και όπως παρακολουθώ, εν τέλει αυτό βγήκε και σήμερα εκείνο που ακούγεται είναι μόνον καλές κουβέντες για σας και για την Ένωση…

Ναι ισχύει αυτό και το επιβεβαιώνω κι εγώ. Και είναι μια συνέχεια όλων όσων ξεκίνησα να λέω. Όταν λοιπόν αποφασίσαμε να πάρουμε την Ένωση, εκείνο που κοίταξα και φρόντισα πρωτίστως να κάνω με τους συνεργάτες μου, ήταν να μπουν στο νέο ΔΣ άτομα ικανά, που να γνωρίζουν το ποδόσφαιρο και τα προβλήματά του και κυρίως να είμαστε φίλοι.

Αυτό είναι και το μεγάλο μας μυστικό, που σήμερα όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια και κυρίως η Ένωση μονιασμένη κοιτάζει την επόμενη μέρα και πως θα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Και μην φανταστείτε πως αυτό είναι εύκολο πράγμα, αλλά αυτή η φιλία και η αδελφικότητα, όπως εξελίχτηκε, μας δίνει σήμερα τη δυνατότητα να κοιτάζουμε πάντα το καλό της Ένωσης και των ομάδων.

– Και τι κάνατε;

Παραμερίσαμε όλα τα προσωπικά μας μικροσυμφέροντα, αποβάλλαμε από την πρώτη στιγμή την σωματειακή μας υποστήριξη και δώσαμε προτεραιότητα στο καλό του πειραιώτικού ποδοσφαίρου.

Δεν ήταν βεβαίως κάτι εύκολο να γίνει, αλλά τα καταφέραμε όταν όλοι μαζί και από κοινού το προσπαθήσαμε. Και σήμερα απολαμβάνουμε την πλήρη αποδοχή όλων των ομάδων. Παράλληλα προσπαθούμε να βρισκόμαστε ως διοίκηση κοντά σε όλες τις ομάδες, χωρίς να κάνουμε εξαιρέσεις και από πρώτο χέρι να μαθαίνουμε τα νέα τους και κυρίως τα προβλήματά τους.

Και μάλιστα αυτό το κάνουμε σε ανύποπτο χρόνο, σε κάποιο καφενείο ή μια καφετέρια της περιοχής των ομάδων, χωρίς εμείς να προβάλουμε την ιδιότητά μας, ως μέλη της ΕΠΣΠ, αλλά και ούτε από τη μεριά μας να τους βλέπουμε ως παράγοντες των ομάδων.

Αλλά πίνοντας τον καφέ μας ως φίλοι. Αυτό άρεσε και υποστηρίχθηκε με τον καιρό από όλους. Έτσι περάσαμε σε μια νέα τάξη πραγμάτων, όπου πρωταγωνίστριες είναι οι ίδιες οι ομάδες και δεν γίνεται καμία διάκριση και σε κανέναν. Τους βλέπουμε όλους με το ίδιο μάτι και θεωρούμε πως όλοι καταβάλουν την ίδια προσπάθεια.

Αποτέλεσμα αυτής της επαφής είναι να δημιουργηθεί μια ωραία και ζεστή σχέση με τα σωματεία και σήμερα όλοι μαζί και από κοινού να κοιτάζουμε πως θα βελτιωθεί η λειτουργία της Ένωσης υπέρ των σωματείων.

– Οικονομικά πως πορεύεται η Ένωση;

Είμαστε από εκείνες της Ενώσεις που δεν έχουν γεμάτο το ταμείο της. Γι’ αυτό ακριβώς και προσπαθούμε μέσα από κάποιες μικροχορηγίες, αλλά και από την ΠΑΕ Ολυμπιακός κυρίως και την οποία ευχαριστούμε, επί τη ευκαιρία, να φανούμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας. Τολμώ να πω, πως έστω και δύσκολα τα καταφέρνουμε.

– Και μια τελευταία κουβέντα για τον κορονοϊό και την αναστολή…

Τα πράγματα είναι δύσκολα. Θα πρέπει όλοι μας, να τηρήσουμε τα μέτρα και να ακούμε τις οδηγίες της πολιτείας και των ειδικών. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε θα ξεφύγουμε από αυτή την λαίλαπα και να επιστρέψουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στα γήπεδα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα τελευταία νέα

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ

Sportime Extras