Η Σέλτικ άλλαξε τα δεδομένα για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στην Ευρώπη
Η δραματική κατάκτηση του τίτλου από τη Σέλτικ στη Σκωτία έφερε σημαντικές αλλαγές στα ευρωπαϊκά σενάρια για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.
Η Σέλτικ κατέκτησε με τρόπο δραματικό το πρωτάθλημα Σκωτίας με γκολ στο 87’ και στις καθυστερήσεις, τελειώνοντας το όνειρο της Χαρτς (3-1) και αλλάζοντας σημαντικά τα δεδομένα για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη.
Οι Σκωτσέζοι «κλείδωσαν» απευθείας θέση στα playoffs του Champions League στο μονοπάτι των πρωταθλητών και έγιναν η τρίτη ομάδα που το εξασφαλίζει μετά τη Βίκινγκ και την πρωταθλήτρια Ελλάδας, την ΑΕΚ.
Πλέον απομένει μόνο η πρωταθλήτρια Αυστρίας για να συμπληρωθεί η τετράδα των ομάδων που περνούν απευθείας στα playoffs του Champions Path.
Την ίδια στιγμή, η Χαρτς οδηγήθηκε στον δεύτερο προκριματικό του μονοπατιού των μη πρωταθλητών και έγινε η τρίτη ομάδα που εξασφαλίζει θέση εκεί μετά τις Μπόντο Γκλιμτ και Φενερμπαχτσέ.
Αυτό σημαίνει πρακτικά πως η ομάδα της Σκωτίας θα βρίσκεται δεδομένα στους πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού ή του ΠΑΟΚ, ανάλογα με το ποιος θα πάρει τελικά τη δεύτερη θέση στη Super League.
Με τα τωρινά δεδομένα οι πιθανοί αντίπαλοι στον δεύτερο προκριματικό είναι:
Χαρτς
δεύτερη ομάδα της Αυστρίας
δεύτερη ομάδα της Πολωνίας
Εκτός αν υπάρξει αλλαγή μέσω rebalancing από την UEFA.
Επιπρόσθετα, η εξέλιξη στη Σκωτία επηρεάζει άμεσα και την ΑΕΚ.
Η Ένωση έχει πλέον τον έκτο καλύτερο συντελεστή ανάμεσα στις 42 ομάδες του δεύτερου προκριματικού του Champions League και συνεχίζει να ελπίζει πως μπορεί να βρεθεί στους ισχυρούς των playoffs.
Ωστόσο, για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί τουλάχιστον έναν αποκλεισμό ισχυρής ομάδας στον δεύτερο προκριματικό.
Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ περιμένει πιθανό αποκλεισμό κάποιας από τις:
Ερυθρός Αστέρας
Ντινάμο Ζάγκρεμπ
Σλόβαν Μπρατισλάβας
Λεχ Πόζναν
Διότι μόνο έτσι θα μπορέσει να μπει στο γκρουπ των seeded ομάδων στα playoffs.
Παράλληλα, οι παίκτες του Μάρκο Νίκολιτς χρειάζονται και συγκεκριμένα αποτελέσματα σε Ουγγαρία και Αυστρία για να διατηρήσουν αυτό το ευρωπαϊκό πλεονέκτημα.
Δηλαδή : στην Ουγγαρία θέλουν πρωταθλήτρια τη Γκιόρ και όχι τη Φερεντσβάρος, ενώ στην Αυστρία θέλουν τίτλο για τη ΛΑΣΚ αντί της Στουρμ Γκρατς.
Και κάπως έτσι, κάθε πρωτάθλημα που ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο στην Ευρώπη επηρεάζει άμεσα τα σενάρια για ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ ενόψει της νέας ευρωπαϊκής σεζόν.
Δείτε ακόμα
Πόσο δίκαιο ήταν το πρωτάθλημα που πήρε η Σέλτικ
Ηρακλής: Τι συνέβη και τελικά υπέγραψε ο Ματσάρι – Το κρίσιμο τηλεφώνημα
