Κάποια πράγματα στον Ηλυσιακό έχουν νομοτελειακό χαρακτήρα και δεν λειτουργούν με το αόρατο χέρι του… «θεού», όπως σε αρκετές των περιπτώσεων, αλλά με τις παρεμβάσεις των προσώπων.

Και στους κιτρινόμαυρους του Ζωγράφου, μπορεί κανείς να συναντήσει αρκετά τέτοια πρόσωπα, για έναν και μόνον λόγο. Διότι βλέπουν και αντιμετωπίζουν την ομάδα, ως μέρος της ίδιας τους της ύπαρξης.

Κι ένας από αυτούς είναι και ο Γιώργος Καρκοβίρης, παλιός αθηναίος διαιτητής, αλλά και γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής, που διέπεται από ένα χούι. Είναι οπαδός της ίδιας της ομάδος που παραγοντικά ανήκει.

Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα του ζητήθηκε να καταθέσει για το μεγάλο του έρωτα τον Ηλυσιακό και φυσικά για την προσπάθεια που θα καταβάλει η νέα διοίκηση, όπου και επίσημα, μετά την πραγματοποίηση των εκλογών είναι μέλος της.

Πιο συγκεκριμένα είπε:

«Ο Ηλυσιακός δεν είναι απλά μια ομάδα, αλλά είναι ιδέα. Είναι μια μεγάλη αθλητική οικογένεια με χαρακτηριστικά που έχουν γεννηθεί κι έχουν καλλιεργηθεί μέσα από την αγάπη και το σεβασμό όλων όσοι μέχρι σήμερα έχουν βάλει ένα μικρό λιθαράκι στη μεγάλη του ιστορία.

Κάποια πράγματα όμως δεν μπορούν να ειπωθούν, αλλά καταγράφονται συναισθηματικά. Κι αυτό το συναίσθημα, δεν σας κρύβω πως μας ορίζει τη θέση μας, μέσα στην ποδοσφαιρική κοινωνία.

Όποιος δεν έχει παίξει ποδόσφαιρο και δεν έχει αισθανθεί αυτό το ρίγος που σου δημιουργεί η μπάλα, όταν την έχεις στα πόδια σου, δεν μπορεί να καταλάβει τίποτε.

Και το ποδόσφαιρο είναι ένα συναίσθημα που δεν τελειώνει ποτέ. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, που βρίσκομαι εδώ και βοηθώ την ομάδα της γειτονιάς μου αλλά και τους νέους που θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο και να δείξουν το ταλέντο τους. Άλλωστε έχουμε υποχρέωση και είναι ανάγκη, με πράξεις να είμαστε κοντά στην ομάδα.

Κι αυτό είναι κάτι που το ζητώ από όλους τους Ζωγραφιώτες, να έρθουν και να στηρίξουν τη νέα χρονιά την προσπάθεια που θα κάνει ο σύλλογός μας σε όλα τα αθλήματα.

Παρότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά από κάθε άποψη, πιστεύω πως αν συσπειρωθούμε στο βαθμό που πρέπει, τότε δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα, τόσο λειτουργικό, όσο και δημιουργικό.

Πάντως όποτε οι φίλαθλοι του Ηλυσιακού βρέθηκαν κοντά στην ομάδα, το αποτέλεσμα ήταν πάντα θετικό, κάτι που επίσης ελπίζω πως θα συμβεί και φέτος. Γι αυτό κάνω έκκληση σε όλους, να έρθουν και να μας συμπαρασταθούν. Δεν περισσεύει κανείς».

Το πάθος είναι προνόμιο των παραγόντων που έχουν παίξει μπάλα, ρώτησα τον παράγοντα του Ηλυσιακού, που μόλις το άκουσε χαμογέλασε και μου απάντησε αυθόρμητα:

«Για μένα το λες;». Και με ένα νεύμα μου, του έδωσα να καταλάβει ποια ήταν η ερώτησή μου.

Αυτός είναι ο Καρκοβίρης… Που ίσως είναι από τους ελάχιστους αθηναίους… «μοϊκανούς» που μόλις κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του, φόρεσε τη μαύρη περιβολή των διαιτητών και για αρκετά χρόνια έκανε τους φιλάθλους όλης της Ελλάδος, να τον χειροκροτούν για τις άριστες διαιτησίες του, τις περισσότερες των περιπτώσεων και εν συνεχεία συστρατεύθηκε στην υπηρεσία του αθηναίου διαιτητή, αναλαμβάνοντας διάφορα πόστα στον ΣΑΔ.

Ενώ τα τελευταία χρόνια βρίσκεται κοντά και δίπλα στη μεγάλη του αγάπη τον Ηλυσιακό, όντας από τους παράγοντες που πάντα ήταν και παραμένει με το χέρι στην τσέπη.

Αναμφίβολα τέτοιους παράγοντες σαν τον Καρκοβίρη, έχει ανάγκη το αθηναϊκό ποδόσφαιρο, αλλά και το ευρύτερο ελληνικό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τσιτσιπάς – Ζβέρεφ 3-2: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ! Ο Στέφανος πέταξε εκτός τον Γερμανό και προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros!

Euro 2020: Πίτσα ή σουβλάκι; Πώς να πάρεις τη σωστή απόφαση