ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ινδονησία: Γιατί θα κατεδαφιστεί το καταραμένο στάδιο;

Ο Τζόκο Γουιντόντο ανέφερε ότι η Ινδονησία πρέπει να «μεταμορφώσει ριζικά» τον τρόπο διαχείρισης του αθλήματος
Ινδονησία: Γιατί θα κατεδαφιστεί το καταραμένο στάδιο;

Ινδονησία: Ο πρόεδρος της χώρας Τζόκο Γουιντόντο ανακοίνωσε ότι το στάδιο Κανγιουρουχάν θα κατεδαφιστεί και εν συνεχεία θα ανοικοδομηθεί σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας που ορίζει η FIFA.

Πρόκειται για το σημείο όπου τουλάχιστον 131 φίλαθλοι «έχασαν» τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν, κατά τη διάρκεια ταραχών που ξέσπασαν την 1η Οκτωβρίου.

Ο Γουιντόντο είπε ότι η χώρα πρέπει να «μεταμορφώσει ριζικά» τον τρόπο διαχείρισης του αθλήματος.

Η ανακοίνωση έγινε μετά τη συνάντηση με τον Τζάνι Ινφαντίνο, νωρίτερα την Τρίτη.

Το 2023 η Ινδονησία πρόκειται να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο U20 και οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να σχηματιστεί μια κοινή ομάδα εργασίας πριν από τη διοργάνωση.

Μιλώντας με τον Γουιντόντο, ο επικεφαλής της FIFA υπογράμμισε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν το τουρνουά να έχουν ένα ασφαλές περιβάλλον.

«Αυτή είναι μια ποδοσφαιρική χώρα, μια χώρα όπου το ποδόσφαιρο είναι πάθος για πάνω από 100.000.000 ανθρώπους. Τους οφείλουμε όταν βλέπουν έναν αγώνα να είναι ασφαλείς», είπε χαρακτηριστικά ο Ινφαντίνο.

Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία της 1ης Οκτωβρίου καταγράφηκε τη στιγμή που οι φίλαθλοι προσπαθούσαν να φύγουν από το στάδιο, έπειτα από την ήττα της γηπεδούχου Αρέμα (3-2 η Περσέμπαγια).

Έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών και διοργανωτών, αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις για μία από τις μεγαλύτερες οδυνηρές στιγμές στην ιστορία του αθλήματος.

Θα κατηγορηθούν για εγκληματική αμέλεια που προκάλεσε θανάτους, όμως, θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η μέγιστη ποινή είναι μόλις πέντε έτη φυλάκισης!

Επίσης, να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των ερευνών της τραγωδίας κάνουν λόγο για ευθύνη της αστυνομίας, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων στις εξέδρες, ενέργεια που έχει απαγορευθεί από τη FIFA.

Δείτε ρεπορτάζ για την τραγωδία στην Ινδονησία

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>