Ινφαντίνο

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο τόνισε πως το ποδόσφαιρο πρέπει να αναλάβει τις δικές του ευθύνες για να εξασφαλίσει ότι θα επιβιώσει και θα προχωρήσει, αλλά επανέλαβε ότι η υγεία παραμένει η πρώτη προτεραιότητα. Αυτά είπε, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της FIFA, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης, στο 72ο τακτικό συνέδριο της CONMEBOL. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Τζιάνι Ινφαντίνο:...

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο τόνισε πως το ποδόσφαιρο πρέπει να αναλάβει τις δικές του ευθύνες για να εξασφαλίσει ότι θα επιβιώσει και θα προχωρήσει, αλλά επανέλαβε ότι η υγεία παραμένει η πρώτη προτεραιότητα.

Αυτά είπε, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της FIFA, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης, στο 72ο τακτικό συνέδριο της CONMEBOL.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Τζιάνι Ινφαντίνο:

«Το ποδόσφαιρο δεν είναι το πιο σημαντικό, η υγεία αποτελεί προτεραιότητα και θα πρέπει να παραμείνει μέχρι να νικήσουμε αυτή την ασθένεια» τόνισε ο πρόεδρος της FIFA στην ομιλία του από την Ελβετία. «Ο κόσμος αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις και είμαστε ενωμένοι και να εργαστούμε ως ομάδα. Αυτό είναι το μάθημα που μπορεί να δώσει το ποδόσφαιρο: να δουλέψουμε ως ομάδα. Όλοι θέλουμε να δούμε πάλι ποδόσφαιρο, αλλά δεν ξέρουμε πότε θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε και κανείς σε όλο τον κόσμο δεν ξέρει πότε θα μπορέσουμε να παίξουμε όπως πριν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός – ΗΠΑ: Σοκ με 1.169 νεκρούς σε 24 ώρες!

Είναι πολύ σημαντικό το ποδόσφαιρο να ακολουθεί τις οδηγίες των υγειονομικών αρχών και των κυβερνήσεων και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το ποδόσφαιρο αποτελεί καλό παράδειγμα, διότι είναι σαφές ότι κανένας αγώνας δεν είναι πιο σημαντικός από την ανθρώπινη ζωή. Αυτό πρέπει να έχουμε με σαφήνεια στο μυαλό μας, ενώ παράλληλα … να εργαζόμαστε με αυτοπεποίθηση και να σκεφτόμαστε θετικά προς το μέλλον.

Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και δεν μπορούμε να παραμείνουμε παθητικοί, καθώς ο κορονοϊός μας επηρεάζει. Και ο κόσμος μας και ο αθλητισμός μας θα είναι διαφορετικοί όταν επιστρέψουμε στην ομαλότητα. Είναι ευθύνη μας ως διαχειριστές ποδοσφαίρου, πρώτα απ’ όλα να διασφαλίσουμε ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να επιβιώσει και δεύτερον να προχωρήσει ξανά. Αυτό δεν είναι μόνο η ευθύνη μας, αλλά και η υποχρέωσή μας».