Τι θέλουν και τι περιμένουν στον «γηραιό», αλλά και οι εξελίξεις στο αγωνιστικό κομμάτι

Η μετάβαση του Ηρακλή στη νέα εποχή δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Και η συμμετοχή της ομάδας στη Football league απαιτεί κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες που θα της δώσουν την δυνατότητα να εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια και να έχει μια ευπρεπή παρουσία. Από Δευτέρα (4/6) οι άνθρωποι του «γηραιού» έχουν να λύσουν τρία σημαντικά ζητήματα.

Το πιο σημαντικό αφορά την διαδικασία σύστασης νέας ΠΑΕ, προκειμένου τα χρέη επί διοικήσεως Σπύρου Παπαθανασάκη να μείνουν στο… παρελθόν και η ομάδα να αγωνιστεί «καθαρή». Και για να γίνει αυτή θα χρειαστεί η εκκίνηση εκκαθάρισης της τωρινής ΠΑΕ, με την συγκεκριμένη διαδικασία να μην επηρεάζει την πρώτη, όσον αφορά την χρονική της διάρκεια.

Το δεύτερο σημαντικό έχει να κάνει με το ζήτημα των χρεών. Στον Ηρακλή θα επιχειρήσουν μία ακόμα συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, θέλοντας να υπάρξει σβήσιμο μέρους των χρεών που αφορά την ομάδα και όχι τα πρόσωπα.

Τέλος, το τρίτο ζήτημα αφορά το αγωνιστικό κομμάτι. Και με τον Σπύρο Μπαξεβάνο και με τους ποδοσφαιριστές, οι όποιες συζητήσεις έχουν πάει πίσω. Μολονότι υπάρχει διάθεση απ’ τους περισσότερους για παραμονή, εντούτοις αυτό δεν αρκεί. Καθότι θα πρέπει να ξεκαθαριστεί η νέα “μέρα” στον Ηρακλή, τα μέλη της διοίκησης και αν θα υπάρξει νέος ιδιοκτήτης ή, όχι.

Αναλόγως θα εξαρτηθεί και αν ο Παύλος Μυροφορίδης μπορεί να επιστρέψει στην ομάδα ως τεχνικός διευθυντής.