ΙΣΠΑΝΙΑ

Αντίο με δάκρυα από τον Ινιέστα (vid)

Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρησή του από τον σύλλογο
Αντίο με δάκρυα από τον Ινιέστα (vid)

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από δημοσιογράφους, συμπαίκτες, προπονητικό τιμ, αλλά και την οικογένειά του, ο Αντρές Ινιέστα ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον σύλλογο στο τέλος της σεζόν. Μέσα σε έντονα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα ο Αντρεσίτο μπήκε στην αίθουσα για την συνέντευξη Τύπου και πριν προλάβει να πει την πρώτη του πρόταση δάκρυσε.

«Θέλω να πω πως αυτή θα είναι η τελευταία μου σεζόν στην Μπαρτσελόνα. Είμαι 22 χρόνια στο καλύτερο στο καλύτερο κλαμπ του κόσμου. Ήθελα να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου. Ηξερα πόσο μπορούσα να συνεισφέρω, αλλά και πως έπρεπε να πω αντίο. Και ήταν πολύ σκληρό το να πω αντίο. Δεν ήθελα να κάνω τον κόσμο γύρω μου να αισθάνεται άβολα.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της Μάσια, τους συμπαίκτες μου όλα αυτά τα χρόνια, τους γονείς μου και την σύζυγό μου με τους τρεις θησαυρούς μου. Τα παιδιά μου. Αλλά και τους οπαδούς της ομάδας που πάντα με στήριζαν», ήταν τα πρώτα λόγια του δακρυσμένου Ινιέστα, με την σύζυγό του και την αδερφή του να κλαίνε ακούγοντάς τον.

Εκεί ήταν και πολλοί από τους συμπαίκτες του. Πικέ, Γκόμεζ, Ράκιτιτς, Ουμτιτί, Τερ Στέγκεν, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, αλλά και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που άκουγαν σιωπηλά τον Ινιέστα να ανακοινώνει πως φεύγει από την ομάδα.

Κάθε φορά που έλεγε την λέξη «αποχωρώ», ήταν βουρκωμένος και έπινε μια γουλιά νερό για να συγκρατηθεί. Ξεφυσούσε διαρκώς, αλλά μόλις τελείωσε την ομιλία του, οι συμπαίκτες του ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ως ένα ελάχιστο «ευχαριστώ» για όσα έχει κάνει για το κλαμπ.

Στη συνέχεια οι ερωτήσεις έπεσαν βροχή… Δείτε τι είπε αναλυτικά.

Για την γενικότερη παρουσία του στην ομάδα: «Ηταν κάτι το ιδιαίτερο. Μεγάλη τύχη να περάσω εδώ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Νοιώθω περήφανος και γαλήνιος. Ήθελα θριάμβους με αυτό το κλαμπ και το κατάφερα. Τίποτα δεν μπορεί να με κάνει πιο υπερήφανο στη καριέρα μου. Προσπάθησα κάθε φορά για το καλύτερο και είναι υπέροχο τα όσα πετύχαμε».

Για το τι θα θυμάται περισσότερο: «Πιο όμορφη στιγμή για μένα ήταν η πρώτη μου συμμετοχή στο κλαμπ με την πρώτη ομάδα».

Για το αν προσπάθησαν να τον πείσουν να μείνει στον σύλλογο: «Πολλοί προσπάθησαν να με πείσουν να αλλάξω γνώμη. Και ξέρω ότι το ήθελε και ο κόσμος. Αλλά προσπάθησα το τελευταίο διάστημα να εκφράσω το πως αισθάνομαι και ήθελα να είμαι ειλικρινής με τον σύλλογο. Έπαιξα όλη τη χρονιά σαν να ήταν η τελευταία μου. Και αυτό είναι που την κάνει ξεχωριστή».

Για την ομάδα που θα συνεχίσει την καριέρα του: «Δεν θα πω πριν το τέλος της σεζόν που θα πάω, αλλά είναι βέβαιο πως δεν θα είναι στην Ευρώπη».

Για το αν το κενό που αφήνει στην ομάδα μπορεί να αντικατασταθεί: «Χρωστάω τα πάντα σε αυτό το κλαμπ. Πήρα πολλούς τίτλους και έζησα μεγάλες στιγμές, όμως η ζωή συνεχίζεται και η Μπαρτσελόνα θα συνεχίσει να είναι το ίδιο καλή χωρίς εμένα».

Για το αν σκοπεύει να επιστρέψει κάποια στιγμή: «Θα επιστρέψω κάποια μέρα. Ισως και σαν παίκτης (γέλια). Εντάξει, σοβαρά είναι νωρίς για να συζητήσουμε για κάτι τέτοιο».

Για το αν ξεχώρισε κάποιον προπονητή όλα αυτά τα χρόνια: «Γνώρισα πολλούς και διαφορετικούς προπονητές. Θα θυμάμαι κάτι από όλους. Πήρα αρκετά πράγματα από τον καθένα».

Για το πως θέλει να τον θυμούνται στην Μπαρτσελόνα: «Θέλω να με θυμούνται ως έναν μεγάλο παίκτη, αλλά και έναν μεγάλο άνθρωπο».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αντίο με δάκρυα από τον Ινιέστα (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.