Σύμφωνα με πληροφορίες των ισπανικών ΜΜΕ, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ, απέρριψε το ενδεχόμενο να γίνει στο Μαϊάμι το Μπαρτσελόνα-Χιρόνα

Παρά την επιθυμία των Μπαρτσελόνα και Χιρόνα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεταξύ τους παιχνίδι δεν θα διεξαχθεί τελικά στο Μαϊάμι.

Οι δύο ομάδες της Καταλονίας είχαν αιτηθεί στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ισπανίας να γίνει το μεταξύ τους παιχνίδι, της 26ης Ιανουαρίου 2019, στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Μαϊάμι.

Αρχικά φάνηκε ότι θα προχωρούσε το θέμα και η Ομοσπονδία ήταν έτοιμη να ανάψει το «πράσινο φως», έπειτα και από τη σύμφωνα γνώμη του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Ωστόσο, οι πληροφορίες από τα ισπανικά ΜΜΕ –και χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη τοποθέτηση- είναι ότι έπειτα από συνάντηση που ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο και τον πρόεδρο της Ισπανικής Ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, απέρριψε κάθε ενδεχόμενο.

Το σκεπτικό της απόφασης είναι ότι ένα τέτοιο παιχνίδι, μεταξύ δύο καταλανικών ομάδων είχε τεράστια προβολή και θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ περισσότερα προβλήματα, σε μία ιδιαίτερα εύθραυστη πολιτική κατάσταση που υπάρχει αυτή την περίοδο στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου.