Μέσω του ιδρύματός του με μία ανακοίνωση ο πρώην άσος αρνήθηκε την σχέση του με το παράνομο μόσχευμα

Το μέγα σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην Ισπανία με τις κατηγορίες που αφορούν τον Ερίκ Αμπιντάλ και για το αν το μόσχευμα που του είχε τοποθετηθεί ήταν «προϊόν» παράνομης διακίνησης, έφερε λογικά και την απάντηση από τον Γάλλο ποδοσφαιριστή.

Με ανακοίνωση μέσω του… ιδρύματός του, ο Αμπιντάλ αρνήθηκε τις κατηγορίες και τόνισε πως η διαδικασία δεν έχει τίποτα το παράτυπο καθώς έγινε σε δημόσιο νοσοκομείο. Ωστόσο από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του πρώην προέδρου της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο.

«Το ίδρυμα Ερίκ Αμπιντάλ, εκ μέρους του Ερίκ Αμπιντάλ, αρνείται κατηγορηματικά τις πληροφορίες που δημοσιεύονται σε διάφορα μέσα σχετικά με παρατυπίες στην αντιμετώπιση της ασθένειάς του.  Όλη η σχετική διαδικασία που αφορούσε το μόσχευμα ήταν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα.

Το ίδρυμα Ερίκ Αμπιντάλ λυπάται που αμφισβητείται η αξιοπιστία όλων των εμπλεκομένων στη διαδικασία, στους οποίους ο Ερίκ Αμπιντάλ δείχνει μεγάλο θαυμασμό και τεράστια ευγνωμοσύνη, ειδικά στον δότη, τον ξάδερφό του, Ζεράρ», αναφέρει η ανακοίνωση του ιδρύματος του Γάλλου.

Ανακοίνωση για το θέμα του Αμπιντάλ έβγαλε και η διοίκηση της Μπαρτσελόνα. Στην ανακοίνωσή της αρνείται κατηγορηματικά κάθε παρατυπία, κάτι που τονίστηκε και από την κλινική που έγινε η μεταμόσχευση και υπερασπίστηκε τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας για τις κατηγορίες που τον θέλουν να γνώριζε πως το μόσχευμα δεν ήταν του ξαδέρφου του.

«Με αφορμή τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σχετικά με την μεταμόσχευση στην οποία υποβλήθηκε ο τωρινός τεχνικός της πρώτης ομάδας Ερίκ Αμπιντάλ, η Μπαρτσελόνα αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε παρατυπία, όπως έκανε και ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος και οι υπεύθυνοι της κλινικής.

Η πληροφορία που δημοσιεύθηκε δεν περιλαμβάνει ένα σημαντικό γεγονός όπως είναι ότι η έρευνα μπήκε στο αρχείο από τον αρμόδιο δικαστή στη Βαρκελώνη, με ημερομηνία 18 του περασμένου Μαΐου, κάτι που πλήττει την τιμιότητα του Ερίκ Αμπιντάλ, όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της Μπαρτσελόνα και του πρώην προέδρου της Σάντρο Ροσέλ.

Ο σύλλογος λυπάται για την διαρροή πληροφοριών για ένα θέμα τόσο ευαίσθητο και επιβεβαιώνει την υποστήριξή του στον Ερίκ Αμπιντάλ και στο ίδρυμά του, για να συνεχίσει να βοηθά στη βελτίωση της ζωής παιδιών και νέων που αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις», αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας.