×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Μπαρτσελόνα: «Πόρτα» των παικτών σε πρόταση για δεύτερη μείωση μισθών


    Αλέξανδρος Κωτάκης

Μπαρτσελόνα: «Πόρτα» των παικτών σε πρόταση για δεύτερη μείωση μισθών


Οι επιπτώσεις από την πανδημία στο ποδόσφαιρο αποδείχθηκε πως είναι πολύ μεγάλες. Σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ «γονάτισαν» από τα τεράστια έξοδα που έχουν να καλύψουν, κυρίως σε δόσεις συμβολαίων των παικτών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Μπαρτσελόνα, οι ποδοσφαιριστές της οποίας τον περασμένο Μάρτιο δέχθηκαν την μία γενναία μείωση  που τους πρότεινε  ο προέδρου της ομάδας, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Πρόταση που αφορούσε περικοπές των μισθών τους το διάστημα που θα διαρκέσει η πανδημία και η ομάδα θα αναγκαζόταν να απέχει από τις προπονήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Radio Catalunya: «Πέντε μέλη της Μπαρτσελόνα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό»

Μάλιστα, την ανακοίνωση είχε κάνει ο Λιονέλ Μέσι, με ανάρτησης στα social media, ασκώντας κριτική για τον τρόπο που η Μπάρτσα χειρίστηκε το θέμα: «Από τη δική μας πλευρά, έφτασε η στιγμή να ανακοινώσουμε ότι στο περιθώριο της μείωσης 70% του μισθού μας κατά τη διάρκεια της περιόδου έκτακτης ανάγκης, θα κάνουμε ακόμη μερικές θυσίες για να μπορούν οι εργαζόμενοι του club να πάρουν το 100% του μισθού τους κατά τη διάρκεια αυτής της κατάστασης», είχε γράψει μεταξύ άλλων ο Μέσι.

Μέσω της συγκεκριμένης συμφωνίας, η Μπαρτσελόνα εξοικονόμησε 40.000.000 ευρώ, το οποίο αντιπροσώπευε αναλογικά  στην περικοπή του 17% των ετήσιων συμβολαίων των ποδοσφαιριστών.

Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν ήταν αρκετό και έτσι οι άνθρωποι των «μπλαουγκράνα» θέλησαν να γλιτώσουν κι άλλα 10.000.000 ευρώ. Κάτι το οποίο προσπάθησαν να κάνουν καταθέτοντας νέα πρόταση για περικοπή μισθών στις 23 Μαΐου, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του «RAC1».

Αυτή τη φορά όμως ο Μπαρτομέου έφαγε… πόρτα, καθώς οι ποδοσφαιριστές αρνήθηκαν σε ένα νέο «ψαλίδι». Κι αυτό λόγο της απόφασης για επανέναρξη και ολοκλήρωση της σεζόν στην Ισπανία, την ώρα που εκείνοι προπονούνται πλέον κανονικά.


Τελευταία Νέα