Μπαρτσελόνα: Απέκτησε τον Ομπαμεγιάνγκ, αλλά έβαλε έναν όρο για να είναι σίγουρη για την επιλογή της

Η συμφωνία που έβαλε ο Λαπόρτα στο συμβόλαιο του Ομπαμεγιάνγκ, υποχρεώνει τον Αφρικανό να είναι «καλό παιδί»

Η Μπαρτσελόνα απέκτησε τον Πιερ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, αλλά πήρε τα μέτρα της για να μην βρεθεί προ εκπλήξεων μαζί του.

Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, λέει ο θυμόσοφος λαός και στην περίπτωση της μεταγραφής του Ομπαμεγιάνγκ, οι Καταλανοί την εφαρμόζουν στον απόλυτο βαθμό.

Η αξία του Γκαμπονέζου επιθετικού, ακόμα και στα 33 του χρόνια, είναι αδιαμφισβήτητη. Οι λύσεις που μπορεί να φέρει στην επίθεση των «μπλαουγκράνα» είναι σίγουρα αποτελεσματικότερες από αυτές των Ντε Γιονγκ και Μπρέιθγουεϊτ. 

Ωστόσο, το κακό με τον «Όμπι», είναι ότι πρόκειται για μια ωρολογιακή βόμβα. Ποτέ δεν μπορεί να είναι κανείς βέβαιος για την αγωνιστική του συνέπεια.

Εξάλλου, πρόκεται για ένα «κακό παιδί», με πολλά παραπτώματα στην πλάτη του, με πρόσφατο παράδειγμα το Κόπα ΆφρικαΔεν είναι λίγες οι φορές που ο Αφρικανός έχει απουσιάσει από προπονήσεις ή έχει παρουσιαστεί ως σκιά του εαυτού του σ’ένα 90λεπτο.

Γι’αυτό και η Μπαρτσελόνα, προσέχει για να… έχει. Γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του παίκτη, ο Ζοάν Λαπόρτα έβαλε έναν συγκεκριμένο όρο στο συμβόλαιο του Ομπαμεγιάνγκ, ώστε να μην ξεστρατίσει.

Και αυτός ο όρος είναι πολύ συγκεκριμένος και αυστηρότατος. Εφόσον υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα, τότε ο 33χρονος στράικερ θα βρεθεί εκτός ομάδας. 

Τόσο απλός, τόσο δίκαιος και τόσο σκληρός ο νόμος για τον πρώην άσο της Άρσεναλ. Dura lex, sed lex, όπως έλεγαν και οι Ρωμαίοι.

Από την πλευρά του, ο Ομπαμεγιάνγκ οφείλει πρωτίστως στο εαυτό του να επιδείξει επαγγελματισμό και να βοηθήσει τα μέγιστα την Μπαρτσελόνα, η οποία ακόμα ψάχνει να βρει αγωνιστική ταυτότητα, νοοτροπία, αλλά και ηρεμία.

Μπαρτσελόνα: Όλα τα γκολ του Αφρικανού στράικερ με την Άρσεναλ