Δεν άρεσε στους Καταλανούς ότι παρότι γνώριζε για την απόφαση του Γκριεζμάν δεν είπε κάτι

Η Μπαρτσελόνα ήταν από τις ομάδες που διεκδίκησε μέχρι τέλους την υπογραφή του Αντουάν Γκριεζμάν, όμως στο τέλος δεν κατάφερε να κάνει το πολυπόθητο deal, καθώς ο παίκτης αποφάσισε να μείνει στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Την απόφαση του Γάλλου επιθετικού γνώριζε κι ο Ζεράρ Πικέ, όμως δεν το μοιράστηκε ποτέ με τη διοίκηση της ομάδας του κι αυτό φάνηκε να έφερε δυσαρέσκεια.

Πιο συγκεκριμένα στους «μπλαουγκράνα» υπάρχει ενόχληση για την σιωπή του Καταλανού αμυντικού, ο οποίος όχι απλά γνώριζε αλλά συμμετείχε και στο βίντεο του Γκριεζμάν με το οποίο ανακοίνωνε την παραμονή του στους «ροχιμπλάνκος».

Η δυσαρέσκεια των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα ήρθε και με επίσημο τρόπο, καθώς θέση για τη στάση του Πικέ πήρε ο Ζόρντι Μέστρε. Ο τρίτος αντιπρόεδρος και διευθυντής αθλητικού χώρου τόνισε χαρακτηριστικά: «Σεβόμαστε την απόφαση του Γκριεζμάν να ανανεώσει με την Ατλέτικο. Ενημερώσαμε την Ατλέτικο με επίσημο τρόπο για το ενδιαφέρον μας. Μου φαίνεται άσχημο και λυπούμαστε για το γεγονός ότι τα μέλη απογοητεύτηκαν από την τελική έκβαση. Έχουμε μεταφέρει στον Πικέ ότι η συμμετοχή του προκάλεσε έκπληξη και ενόχληση σε όλους μέσα στον σύλλογο. Θα μιλήσουμε τόσο με τον Πικέ όσο και με τον Ουμτιτί και δεν θα τοποθετηθούμε παραπάνω δημόσια».