Λιονέλ Μέσι

Ο Μέσι έφυγε, όμως κανένας στη Μπαρτσελόνα δεν ήθελε να υπάρχει αυτή η κατάληξη. Ο Μπαρτομέου «κάρφωσε» τον Λαπόρτα.

Ο Μπαρτομέου έριξε «βόμβα» για την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα, τονίζοντας πως έκανε τα πάντα για να μείνει στην ομάδα.

Η «μπλαουγκράνα» διοίκηση του Ζοάν Λαπόρτα επιτέθηκε αρκετές φορές σε εκείνη του Μπαρτομέου για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο σύλλογος, ωστόσο ο πρώην πρόεδρος των Καταλανών έδωσε τη δική του διάσταση για την αποχώρηση του Μέσι.

«Ως πρόεδρος, δεν ήθελα να φύγει. Έκανα τα αδύνατα δυνατά για να παραμείνει στην ομάδα. Και ο ίδιος (σ.σ. ο Μέσι) ένιωθε ότι το καλύτερο γι’ αυτόν ήταν να μείνει. Μετά όμως ήρθε το καλοκαίρι και τον άφησαν να φύγει. Αυτή ήταν μια κακή κίνηση».

Σχετικά με τον Ρόναλντ Κούμαν ο Μπαρτομέου ανέφερε πως όλοι πρέπει να κάνουν υπομονή καθώς ο Ολλανδός καλείται να χτίσει μία ομάδα στο Καμπ Νου χωρίς τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή στον πλανήτη.

«Υπάρχει όμως πολύ ταλέντο στην ομάδα, αρκετοί καλοί νεαροί παίκτες. Φέτος πρέπει να έχουμε σαν στόχο το πρωτάθλημα και το Κύπελλο γιατί έχουμε καλή ομάδα», συμπλήρωσε ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα.