Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί στην Ιταλία με το αν πρέπει να ξαναπαίξουν ποδόσφαιρο φέτος. Ο Μάσιμο Φερέρο ήταν κατηγορηματικός.

Η τοποθέτησή του δεν σου αφήνει και πολλά περιθώρια να την παρερμηνεύσεις. Ο ιδιοκτήτης της Σαμπντόρια ξεκαθάρισε πως ο κορονοϊός έχει δημιουργήσει τόσα προβλήματα που το θεωρεί αδύνατο να γίνεται έστω και συζήτηση επ’ αυτού.

Συγκεκριμένα ο Φερέρο είπε: «Στην αρχή, κανείς δεν έδωσε μεγάλο βάρος σε αυτόν τον αόρατο εχθρό. Πρέπει να μένουμε όλοι στα σπίτια μας, να σεβόμαστε τους κανόνες, μαθαίνουμε καθημερινά δυσάρεστα νέα και ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος. Θα ήταν χρήσιμο να καταλάβουμε πως έχει έρθει η ώρα να κάνουμε βαθιές μεταρρυθμίσεις και να αλλάξουμε την Ιταλία.

Αυτό το δράμα πρέπει να χτίσει ξανά τις ζωές μας από την αρχή. Οι 20 ομάδες της Serie A καλούνται να πάρουν αποφάσεις, αλλά αντί να ξοδεύουν ώρες για να προσπαθήσουν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα θα ήταν καλύτερο να βρουν μια κοινή στρατηγική. Αλλά αντί να συμβεί αυτό, άλλοι λένε θέλουν να παίξουν το πρωτάθλημα, άλλοι ότι δεν θέλουν να υποβιβαστούν.

Υπάρχει κουβέντα για να παίξουμε ποδόσφαιρο. Το καταλαβαίνετε αυτό; Σκεφτείτε τον Γκαμπιαντίνι που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και πρόσφατα ιάθηκε να πρέπει εγώ να του πω τον Μάιο να γυρίσει να παίξει. Δεν είναι μηχανή για να την κλείσεις και μετά να την ανοίξεις. Που θα είναι το μυαλό του; Ποιος θα πάει στο γήπεδο; Ο κόσμος; Και πώς, με μάσκες;»