Γιουβέντους: Και ο Μαρσέλο Λίπι υποψήφιος για την προεδρία

Στον προεδρικό θώκο της Γιουβέντους θέλει να βρεθεί ο Μαρσέλο Λίπι που κατεβαίνει και αυτός υποψήφιος μετά τον Ντελ Πιέρο!

Στον προεδρικό θώκο της Γιουβέντους θέλει να βρεθεί ο Μαρσέλο Λίπι που κατεβαίνει και αυτός υποψήφιος μετά τον Ντελ Πιέρο!

Γιουβέντους: Κρίση περνάει η μεγάλη κυρία του Ιταλική ποδοσφαίρου καθώς το γεγονός ότι αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της νέας διοργάνωσης του European Super League έφερε γκρίνια και… η γκρίνια ανακατατάξεις.

Η καρέκλα του Ανιέλι στον προεδρικό θώκο της Γιουβέντους, μετά από πολλά χρόνια επιτυχιών, τρίζει και ο άλλοτε τεχνικός της αλλά και της Εθνικής Ιταλίας, Μαρσέλο Λίπι ετοιμάζεται να ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και να καταβεί υποψήφιος για την προεδρία!

Ο Ανιέλι παραιτήθηκε από την προεδρία του European Club Association (ECA) και παραμένει η φημολογία πως είναι πολύ πιθανό η όλη αποτυχημένη διαδικασία με την ESL να φέρει άμεσα εξελίξεις και στην προεδρία της Γιουβέντους.

Η Γιουβέντους μέχρι στιγμής δεν επιβεβαίωσε τις αναφορές για την επικείμενη αποχώρηση του Ανιέλι, αλλά η εφημερίδα «Il Messaggero» αναφέρει πως υποψήφιοι για το πόστο του προέδρου πιθανώς να είναι οι Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και Μαρτσέλο Λίπι.

Ο πρώτος μεγαλούργησε με την «Κυρία» από το 1993 μέχρι το 2012, ενώ ο δεύτερος την οδήγησε ως προπονητής στην κατάκτηση πέντε πρωταθλημάτων κι ενός Champions League.

Εκτός από το ομιχλώδες διοικητικό περιβάλλον, η Γιουβέντους καλείται να εξισορροπήσει και τα οικονομικά της, καθώς σημείωσε ρεκόρ ζημιών 113,7 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2020 και το χρέος της είχε «απογειωθεί» στα 357,8 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2020, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.