Ίντερ - Κόντε

Η Ίντερ ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τον Αντόνιο Κόντε, μία μέρα μετά το διαζύγιο με τον Σπαλέτι

Σε νέα εποχή πέρασε πλέον η Ίντερ, αφού μετά το διαζύγιο με τον Σπαλέτι ανακοινώθηκε κι επίσημα η συμφωνία με τον Αντόνιο Κόντε.

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι το διαζύγιο με τον Σπαλέτι ανακοινώθηκε την Πέμπτη (30/5) και η συμφωνία με τον Κόντε, την Παρασκεύ (31/5) στις 7 το πρωί (ώρα Ελλάδας)!

Πρόκειται για ένα deal που ήταν γνωστό και απέμεναν μόνο οι ανακοινώσεις από την πλευρά της ιταλικής ομάδας.

Οι «νερατζούρι» εμπιστεύτηκαν τον 49χρονο Ιταλό τεχνικό για να τους οδηγήσει εκ νέου στους τίτλους, κάτι που ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά.

Ο Κόντε μετράει ήδη τέσσερα πρωταθλήματα στην καριέρα του. Τα τρία είναι συνεχόμενα μάλιστα με τη Γιουβέντους και το ένα στην Αγγλία με την Τσέλσι.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Κόντε τόνισε: «Αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο της ζωής μου, είμαι ενθουσιασμένος. Θα προσπαθήσω με τη δουλειά να ανταποδώσω όλη την εμπιστοσύνη που ο πρόεδρος και τα άλλα μέλη της διοίκησης έδειξαν προς το πρόσωπό μου.

Επέλεξα την Ίντερ για τη διοίκηση, για τη σοβαρότητα και τη φιλοδοξία του πρότζεκτ. Για την ιστορία της. Μου έκανε εντύπωση το πόσο ξεκάθαρο ήταν το κλαμπ αλλά και η θέλησή του να ξαναφέρει την Ίντερ εκεί που ανήκει».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των «νερατζούρι», Στίβεν Ζανγκ δήλωσε: «Είμαι σίγουρος πως ο Αντόνιο Κόντε είναι ένας από τους καλύτερους τεχνικούς που υπάρχουν. Είμαι βέβαιος πως θα μας βοηθήσει να πετύχουμε το στόχο μας, να πραγματοποιήσουμε την αποστολή μας που είναι πάντα η ίδια: να ξαναφέρουμε αυτό το σύλλογο μεταξύ των καλύτερων του κόσμου».

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το σημερινό φύλλο της «Gazzetta dello Sport» κυκλοφόρησε με τη φωτογραφία των Κόντα και Ζανγκ, που δίνουν χειραψία, δηλαδή τη φωτογραφία από την ανακοίνωση της συμφωνίας.