Μαραντόνα: Ιερείς ζητάνε να μην πάρει το γήπεδο της Νάπολι το όνομα του!


Στέλιος Ανδρικάκης

Μαραντόνα: Ιερείς ζητάνε να μην πάρει το γήπεδο της Νάπολι το όνομα του!


Ο θάνατος του Ντιέγκο Μαραντόνα έπεσε πολύ βαρύς στη Νάπολι, αφού ήταν ο άνθρωπος που την οδήγησε στην κορυφή της Ιταλίας όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα της.

Ο Αργεντινός έκανε πολλά και για την πόλη και έτσι ο δήμαρχος Λουίτζι Ντε Ματζίστρις, στην είδηση του θανάτου του αποφάσισε να κάνει κάτι για να τον τιμήσει.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε πως θα μετονομάσει το γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας από Σαν Πάολο σε Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, σε μια κίνηση που βρήκε όλους τους Ναπολιτάνους σύμφωνους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρονάλντο: Μετά τα 750 βάζει… πλώρη για τα 800 γκολ (pic)

Ωστόσο, αυτό που έγινε αποδεκτό από πολλούς, φαίνεται ότι βρήκε κόντρα από ένα γκρουπ ιερέων το οποίο έστειλε επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο της Νάπολη.

Σε αυτή έγραφε: «Το γήπεδο Σαν Πάολο θα πρέπει να έχει το όνομα του Αγίου που μας έφερε τον Ιησού. Με ταπεινότητα αισθανόμαστε ότι έχουμε την ευθύνη να σας ζητήσουμε αυτό το πράγμα.

Θα μπορούσε το γήπεδο να ονομαστεί Σαν Πάολο-Μαραντόνα όπως είναι το γήπεδο στο Μιλάνο Σαν Σίρο-Μεάτσα. Θα ήταν ο σωστός συνδυασμός τόσο για την πίστη όσο και για έναν πρωταθλητή».


Sportime Extras