Ματουιντί

Ένα από τους παίκτες που νόσησε...

Αρκετοί παίκτες της Γιουβέντους νόσησαν το προηγούμενο διάστημα με τον κορονοϊό.

Ένας απ’ αυτούς ήταν και ο Μπλεζ Ματουιντί. Ο έμπειρος μέσος των Ιταλών μίλησε για την περιπέτειεα της υγείας του που είχε και όσα έζησε με τον ιό:

«Ειλικρινά είναι κάτι σκληρό. Όταν έμαθα ότι ήμουν θετικός δεν μπορούσα καν να βγω έξω να κάνω ψώνια. Κι ακόμα όταν όλα πέρασαν και μπορούσα να βγω έξω για ψώνια είχα πάθει ψύχωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Φαν’τ Σιπ: «Ο Μήτρογλου δεν τα πάει καλά, στη λίστα μας ο Χατζηγιοβάνης»

Αναρωτιόμουν: “Μήπως η απόσταση από αυτό το πρόσωπο είναι πολύ κοντινή; Ποτέ δεν ξέρεις”. Παθαίνεις ψύχωση. Πρέπει να είσαι δυνατός συναισθηματικά. Χρειάζεται χρόνος να το ξεπεράσεις. Είναι κάτι χωρίς προηγούμενο για όλους μας.

Όταν έμαθα ότι είμαι θετικός ήταν σκληρό για τους γονείς μου, αλλά μπόρεσα να τους καθησυχάσω. Δεν είναι μία εύκολη περίοδος. Φοβάσαι για την οικογένεια σου, για τους οικείους σου. Είχα πραγματικά μία αδημονία να περάσει όλο αυτό για να συνεχίσουμε τις ζωές μας».

Όσον αφορά τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων, σχολίασε:

«Βλέπω ένα όλο και πιο στενό μονοπάτι για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Αν ήμουν πρόεδρος μιας ποδοσφαιρικής ομάδας θα σκεφτόμουν κυρίως να οργανωθώ όσο το δυνατόν καλύτερα για να εξασφαλίσω τις απαιτούμενες συνθήκες ασφάλειας για την επόμενη σεζόν, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει τον Αύγουστο.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν σε άλλες χώρες, όπως στην Γαλλία, θα μπορούσα να πιέσουν την Ιταλία να ακολουθήσει αυτή την γραμμή, η οποία επομένως θα γινόταν μία ευρωπαϊκή γραμμή».