Η Ίντερ είναι και πάλη πρωταθλήτρια Ιταλίας μετά από 11 χρόνια και όπως είναι φυσικό το… μισό Μιλάνο πανηγυρίζει την επιτυχία των «νερατζούρι». 

Η Ίντερ κατέκτησε το πρωτάθλημα, μετά τη δική της νίκη με 2-0 μέσα στο Κροτόνε το Σάββατο (1/5) και την ισοπαλία 1-1 της Αταλάντα στη Σασουόλο, μία ημέρα μετά. Έτσι το Μιλάνο «κάηκε» από τους πανηγυρισμούς, χιλιάδων οπαδών των «νερατζούρι» οι οποίοι ξεχύθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλεις προκειμένου να γιορτάσουν την μεγάλη στιγμή.

Αυτή η εξέλιξη φυσικά αποτέλεσμα την απόλυτη δικαίωση για τον Αντόνιο Κόντε, που μέχρι πριν από μερικούς μήνες έβλεπε το #Conte_Out να τρεντάρει στο Twitter.

«Αυτοί που… σήκωναν τη μύτη τους πριν από μερικούς μήνες, τώρα μας εκτιμούν» δήλωσε ο τεχνικός των πρωταθλητών, που εκτίμησε πως «πολλοί από εκείνους που ψήφιζαν στις δημοσκοπήσεις πως θα έπρεπε να φύγω, ήταν αντίπαλοι οπαδοί. Εγώ ήρθα για να φέρω επιτυχία μέσα σε μια τριετία και το πέτυχα».

Όσο για το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος προπονητής που κατακτά το σκουντέτο με Ίντερ και Γιουβέντους μετά τον Τζιοβάνι Τραπατόνι, σχολίασε ότι «είχα την τύχη και συναντηθώ μαζί του στην πορεία μου και δεν θα είχα κάνει όσα έκανα στην καριέρα μου δίχως αυτόν».

Αναφορικά με το μελλον του Κόντε απέφυγε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα, τονίζοντας πως «θέλω να απολαύσω την στιγμή, κάτι που δεν έκανα παλαιότερα».