Ζίκο: «Χάρη στον Πάολο Ρόσι σηκώθηκε η Ιταλία το 1982»

Στην συμβολή του Πάολο Ρόσι στην πορεία της Ιταλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 στάθηκε ο Ζίκο, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Στην καταλυτική συμβολή του Πάολο Ρόσι προκειμένου η Εθνική Ιταλίας να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982 στην Ισπανία, αναφέρθηκε ο Ζίκο, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Συγκεκριμένα, ο θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου τόνισε ο προσφάτως εκλιπών, Πάολο Ρόσι, εκμεταλλεύθηκε όλα τα λάθη που έκανε η Εθνική Βραζιλίας, πετυχαίνοντας τρία γκολ ( 5′, 25′, 74′) εις βάρος τους.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζίκο για τον Πάολο Ρόσι στον Σπορ fm

«Η Βραζιλία έκανε λάθη και όταν κάνεις λάθη σε πρωταθλητές, δεν σε συγχωρούν. Έπαιξα 88 παιχνίδια στην εθνική Βραζιλίας, ποτέ δεν είχε δεχθεί σε αυτά τα ματς τρία γκολ όπως συνέβη με την Ιταλία. Έπαιξα τρία Μουντιάλ, το 1978, το 1982 και το 1986, μία ήττα κάναμε.

Εκείνη την ημέρα τα κάναμε όλα λάθος. Η Ιταλία δεν πήγαινε καλά, υπήρχε μεγάλη γκρίνια στις τάξεις της εκείνη την περίοδο. Σε εκείνο το παιχνίδι πήγαν όλα καλά και όχι μόνο, σηκώθηκε σε εκείνο το παιχνίδι χάρη στον Ρόσι και στο τέλος πήρε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τον αφήσαμε ελεύθερο και, δεν αφήνεις ελεύθερο έναν τέτοιο παίκτη, και πέτυχε τρία γκολ. Αν με ρωτάτε τεχνικά, από πλευράς φυσικής κατάστασης, το 1978 ήταν πολύ καλύτερος.

Το 1982 μετά από εκείνο το ματς πήρε τα πάνω του με τη Βραζιλία, πέτυχε 2 γκολ με την Πολωνία και ένα γκολ στον τελικό με την Γερμανία και η Ιταλία πήρε δίκαια το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή δεν του δίνεις την ευκαιρία, δεν τον αφήνεις ελεύθερο, γιατί θα σε τιμωρήσει», ήταν τα λόγια του Βραζιλιάνου για τον Ιταλό.