ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιβάν Σαββίδης: Τα νέα προβλήματα του αφεντικού του ΠΑΟΚ

Η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στον επιχειρηματικό χάρτη της Ελλάδας φέρνει νέο κύκλο έντασης, με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τον ΟΛΘ και τον Βόλο στο επίκεντρο.
Ιβάν Σαββίδης: Τα νέα προβλήματα του αφεντικού του ΠΑΟΚ

Στο στόχαστρο βρίσκεται εκ νέου ο Ιβάν Σαββίδης, με αιχμές για καθυστερήσεις στις επενδύσεις και έντονες αντιδράσεις από το περιβάλλον του. Ο περίγυρος του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ κάνει λόγο για συντονισμένη προσπάθεια επιχειρηματικής εξόντωσης. Τι συμβαίνει με τα λιμάνια και τη νέα του εμφάνιση στην Ελλάδα.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα φαίνεται να περνά ξανά περίοδο έντασης και πολυεπίπεδων προκλήσεων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, οι πιο πρόσφατες εξελίξεις καταγράφονται με την επίσκεψή του τον Ιανουάριο στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), έναν κρίσιμο κόμβο των συμφερόντων του, γεγονός που προκάλεσε συζητήσεις γύρω από τις καθυστερήσεις των επενδυτικών έργων αλλά και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην παρουσία του.

Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΘ, υπήρχε δέσμευση για επενδύσεις 180 εκατ. ευρώ, αλλά μέχρι το τέλος του 2024 είχαν προχωρήσει έργα μόλις 26 εκατ. ευρώ. Το παραπάνω εύρημα αναζωπύρωσε τη συζήτηση για την ταχύτητα υλοποίησης των δεσμεύσεων και την αποτελεσματικότητα του επιχειρηματικού σχήματος που ελέγχει τον οργανισμό.

Παράλληλα, ο Σαββίδης εμφανίστηκε και στη Μηχανιώνα, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τη νέα τουριστική επένδυση με το όνομα «Τούμπα». Η επένδυση αυτή αφορά ένα παραθαλάσσιο συγκρότημα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Την ίδια στιγμή, φήμες τον συνδέουν και με κινήσεις στο λιμάνι του Βόλου, αν και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Πηγές κοντά στον Ιβάν Σαββίδη υποστηρίζουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη μία στοχευμένη εκστρατεία υπονόμευσης της επιχειρηματικής του παρουσίας στην Ελλάδα, με στόχο την απομάκρυνσή του από στρατηγικούς τομείς. Αναφέρονται μάλιστα σε συγκεκριμένα κέντρα από το εξωτερικό, που –όπως ισχυρίζονται– ενεργοποιούν κάθε διαθέσιμο μηχανισμό ώστε να τον εξαναγκάσουν σε αποχώρηση.

Στην καρδιά της έντασης βρίσκεται επίσης το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ και της μεταβίβασης του 21% των μετοχών που ανήκαν σε μικρομετόχους. Το τίμημα γι’ αυτή την αγορά καλύφθηκε από χρηματοδότηση που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, προήλθε από ρωσικές πηγές, κάτι που προσέθεσε επιπλέον καχυποψία και ένταση στη δημόσια συζήτηση γύρω από τον επιχειρηματία.

Ο Σαββίδης συνεχίζει να αποτελεί πρόσωπο-«κλειδί» για τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας, όμως ταυτόχρονα βρίσκεται σε διαρκή αντιπαράθεση με ισχυρά κέντρα. Πολλοί εκτιμούν πως η παρουσία του εξακολουθεί να ενοχλεί για λόγους που ξεπερνούν το επιχειρηματικό πεδίο και αγγίζουν τη γεωπολιτική.

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΟΝΟΥΣ;

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ολυμπιακός: Κύριος ο Μεντιλίμπαρ και το έδειξε ξανά με τον καλημέρα

Ολυμπιακός: Κύριος ο Μεντιλίμπαρ και το έδειξε ξανά με τον καλημέρα

Γι αυτό και τον λατρεύουν όλοι οι ποδοσφαιριστές.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ: Είχε πάρει το μήνυμα ο Μήτογλου!

ΑΕΚ: Είχε πάρει το μήνυμα ο Μήτογλου!

Ο Μήτογλου είχε αντιληφθεί ότι δεν είχε μέλλον στην ΑΕΚ!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ολυμπιακός μεταγραφές : Πάει για Αύγουστο ο Σαραγόσα…

Ολυμπιακός μεταγραφές : Πάει για Αύγουστο ο Σαραγόσα…

Δεν εγκαταλείπει την υπόθεση του Σαραγόσα ο Ολυμπιακός, αλλά πλέον μια μεταγραφή του… Αυγούστου!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Σιόβας: Ο Ολυμπιακός, η ομάδα β’ και το «αντίο» στο «Καραϊσκάκης»!

Σιόβας: Ο Ολυμπιακός, η ομάδα β’ και το «αντίο» στο «Καραϊσκάκης»!

Η πρόταση που έκανε ο Ολυμπιακός στον Δημήτρη Σιόβα για να κλείσει την καριέρα του στους ερυθρόλευκους.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Αποκλειστικό: Προτάθηκε και στην ΑΕΚ ως εναλλακτική του Ντέσερς!

Αποκλειστικό: Προτάθηκε και στην ΑΕΚ ως εναλλακτική του Ντέσερς!

Το όνομα του Moσταφά Μοχάμεντ που ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ έχει «πέσει» και στην ΑΕΚ!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Κόντρα στη Ρέιντζερς το πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι ο Ουναΐ

Κόντρα στη Ρέιντζερς το πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι ο Ουναΐ

Για τον Παναθηναϊκό το πρόβλημα εν όψει Ρέιντζερς δεν είναι ότι δεν έχει Ουναΐ, αλλά αξιόπιστη λύση κάτω από την εστία του.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Όταν ο Ιβάνουσεκ έλεγε «όχι» στον ΠΑΟΚ!

Όταν ο Ιβάνουσεκ έλεγε «όχι» στον ΠΑΟΚ!

Ιβάνουσεκ με την… δεύτερη στον ΠΑΟΚ! Όταν ο Κροάτης είχε ρίξει άκυρο στον δικέφαλο!

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Πανσερραϊκός: Ο καθ’ οδόν διεθνής στόπερ και η επιβεβαίωση με Σαλαζάρ!

Πανσερραϊκός: Ο καθ’ οδόν διεθνής στόπερ και η επιβεβαίωση με Σαλαζάρ!

Προφορική συμφωνία με τον διεθνή Γεωργιανό στόπερ Ίβα Γκελασβίλι ο Πανσερραϊκός. Ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα ο Σαλαζάρ.

Ποδόσφαιρο
Ποδόσφαιρο: Ο διάδοχος του Κωστούλα ήταν στον Ολυμπιακό αλλά δεν πήρε ποτέ πραγματική ευκαιρία…

Ο διάδοχος του Κωστούλα ήταν στον Ολυμπιακό αλλά δεν πήρε ποτέ πραγματική ευκαιρία…

Είχε παίκτη που μπορούσε να αντικαταστήσει σήμερα τον Μπάμπη Κωστούλα ο Ολυμπιακός; Τη θεωρία, ναι…

Ποδόσφαιρο