ΚΕΔ: Η αποκάλυψη του Sportime.gr για τα 50εύρα και η «αποκάλυψη» που «έμπλεξε» τον Κλάτενμπεργκ και… έδωσε τον πληροφοριοδότη!

Στόχος του δημοσιογράφου η είδηση. Στόχος της «είδησης», σε αρκετές περιπτώσεις, να μην αποκαλυφθεί. Ειδικά στα θέματα διαιτησίας, η ΚΕΔ και ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, θέλουν τα εν οίκω μη εν δήμω!

Για να ευλογήσουμε τα γένια μας, η ατάκα του Mαρκ Κλάτενμπεργκ για 50ευρα «βγήκε» από το Sportime.gr στις 18/2.

Τρεις μέρες αργότερα (κάλλιο αργά παρά αργότερα), μάλλον λόγω… ειλημμένων υποχρεώσεων, κυκλοφόρησε και η.. ιμιτασιόν «αποκάλυψη» και μάλιστα κάπως «πειραγμένη».

Δεν αποτυπώθηκαν ακριβώς τα λόγια του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, τα οποία προκάλεσαν και την δικαιολογημένη αντίδραση του ΠΣΑΤ.

Ο Αγγλος αρχιδιαιτητής δεν είπε ποτέ στους διαιτητές οτι: «δίνετε 50-100 ευρώ στους δημοσιογράφους». Δεν μπορούσε να πει κάτι τέτοιο, αφού δεν έχει απτές αποδείξεις.

Είπε: «αν θέλετε να δώσετε 50-100 ευρώ στους δημοσιογράφους, κάντε το, αλλά δεν θα σας σώσουν».

Από το «δίνετε» μέχρι το «αν θέλετε να δώσετε», μια… απόπειρα χρηματισμού, δρόμος!

Ανεπίτρεπτο, για την «πηγή» της πληροφορίας. Ο εν λόγω, του οποίου το όνομα ήταν γνωστό στους διαιτητικούς κύκλους, αλλά «καρφώθηκε» περισσότερο, αφού τον «έδωσαν» κιόλας, δεν επιτρέπεται να μην καταλαβαίνει τα Αγγλικά του Κλάτενμπεργκ! Ανεπίτρεπτο και ο νοών νοείτω! Εκτός αν ήταν εσκεμμένη η κίνηση του.

Οσον αφορά αυτό που είπε ο Τάσος Σιδηρόπουλος -για να κλείσουμε τα του σεμιναρίου, χωρίς να σημαίνει απαραίτητα οτι συνδέονται οι δύο ιστορίες (για όσους έχουν την μύγα),- προτρέποντας τους διαιτητές να μην διαβάζουν sites, λίγες ώρες ή μέρες πριν τα παιχνίδια, είναι κάτι που κάνει και ο ίδιος. Προσυπογράφω!

Μάλιστα, έχει κατεβάσει και ένα app το οποίο μπλοκάρει συγκεκριμένες ιστοσελίδες και διαιτητικά blogs. Οχι όλα. Υπάρχουν κάποια τα οποία τα θεωρεί κατά την προσωπική του κρίση, αντικειμενικά (περί ορέξεως…) και τα διαβάζει ανελλειπώς.