ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κύπρος – Ελλάδα: Το γκολ του Φούντα που ακυρώθηκε – Γιατί ακυρώθηκε, γιατί έπρεπε να μετρήσει! (vid)

Η Εθνική βρήκε δίχτυα με τον Φούντα στο ματς με την Κύπρο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε!
Κύπρος - Ελλάδα: Έντονες διαμαρτυρίες για το ακυρωθέν γκολ του Φούντα. Είχαν δίκαιο οι Έλληνες διεθνείς και ο γαλανόλευκος πάγκος!

ΚύπροςΕλλάδα: Έντονα διαμαρτυρήθηκαν οι διεθνείς μας για το ακυρωθέν γκολ του Φούντα. Είχαν δίκαιο!

Κύπρος – Ελλάδα: Η Εθνική πέταξε ένα ημίχρονο στο παιχνίδι με την Κύπρο (0-1) για το Nations League, αλλά θα μπορούσε να αποφύγει την ήττα και να φύγει με τον βαθμό από τη Λάρνακα!

Στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης, η «Γαλανόλευκη» μετά από μια εκτελεση φάουλ ,βρήκε δίχτυα με το «σκαστό» σουτ του Φούντα, αλλά ο βοηθός σήκωσε τη σημαία του για οφσάιντ όχι στον σκόρερ, αλλά στον Χατζηδιάκο, ο οποίος βρίσκεται όντως σε ΘΕΣΗ οφσάιντ.

Ο βοηθός βλέπει όντως τον αμυντικό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος εκτεθειμένος, αλλά ο VAR κακώς επικυρώνει την απόφαση του.

Ευθύνη φέρει και ο διαιτητής Κουλμπάκοφ, ο οποίος όντας στην ευθεία και έχοντας καθαρή τη φάση, δεν μπορεί να αξιολογήσει, αν ο Χατζηδιάκος επηρεάζει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα.

Σύμφωνα με τον κανονισμό δεν αποτελεί παράβαση αν ένας ποδοσφαιριστής είναι απλά σε θέση οφσάιντ. Για να υπάρξει παράβαση στην εν λόγω φάση, ο Χατζηδιάκος πρέπει είτε να επηρεάζει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα, είτε να κάνει κίνηση για να παίξει τη μπάλα, ή ακόμα και αν παρεμποδίζει αντίπαλο να συμμετέχει στο παιχνίδι.

Καμία από τις παραπάνω παραμέτρους δεν πληρούνται. Ο αμυνόμενος που είναι κοντά δεν κάνει την παραμικρή κίνηση να παίξει τη μπάλα η οποία σκάει αρχικά στο έδαφος και παίρνει ύψους.

Ο τερματοφύλακας παρακολουθεί από την αρχή την πορεία της μπάλας, άρα έχει οπτική επαφή, ωστόσο κάνει κακή εκτίμηση λόγω της αναπήδησης της στο χορτάρι. Γι’ αυτό και πέφτοντας στο χορτάρι, πιάνει το κεφάλι του και δεν διαμαρτύρεται καθόλου στον διαιτητή, ότι δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τη φάση.

Τέλος, ο Χατζηδιάκος που είναι σε θέση οφσάιντ, κάνει ένα μικρό άλμα, όταν όμως η μπάλα έχει περάσει πάνω από τον τερματοφύλακα που βρίσκεται πίσω του και κατευθύνεται ήδη προς τα δίχτυα.

Μετά από έλεγχο του VAR το γκολ (κακώς) ακυρώθηκε.


Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!

ΣΧΟΛΙΑ